شناسه خبر: ۳۱۷۱
لینک کوتاه کپی شد

گردو | خواص فراوان گردو | مزایا و معایب گردو

هر مغزی گردو نمیشه! | 12 خاصیت شگفت انگیز مصرف گردو برای سلامتی

بین مغز ها گردو تنها مغزی است که مصرف آن معادل با مصرف ماهی است. همراه ما باشید تا از خواص گردو بیشتر بدانید.

گردو

پر بازدید

ترینی‌ها :

مصرف گردو به خصوص برای صبحانه همیشه توصیه میشده. اما میدونستی خاصیت گردو فقط به تقویت حافظه ختم نمیشه؟ گردو خواص بسیار زیادی داره که به خصوص خوردنش برای روزهای سرد سال خیلی توصیه میشه. همراه ما باشید تا در این مورد بیشتر بدونید.

خواص فراوان مصرف گردو

در بین مغزها، گردو تنها مغزی ست که مصرف آن معادل با مصرف ماهی برای دریافت اسیدهای چرب امگا 3 است ! تقریبا هر 2-3 گردوی درسته به اندازه حدود 200 گرم گوشت ماهی، امگا 3 دارد. گردو سرشار از چربی های طبیعی، فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی است و این ها باعث شده اند تا گردو از جمله بهترین مواد خوراکی باشد. در ادامه از خواص گردو که به لحاظ علمی اثبات شده اند مطلع می شوید.

  • سرشار از آنتی اکسیدان

گردو دارای میزان آنتی اکسیدانی بالاتری نسبت به سایر مواد خوراکی است. این خاصیت گردو ناشی از وجود ویتامین E، ملاتونین و ترکیبات گیاهی به نام پلی فنول ها در آن است که به طور خاص در پوست گردو دارای میزان بیشتری است. یک مطالعه روی افراد سالم بزرگسال نشان داد که خوردن گردو بعد از هر وعده غذایی مانع از آسیب اکسیداتیو کلسترول LDL “بد” در بدن می شود.

  • گردو سرشار از امگا

در گردو مقادیر زیادی چربی امگا وجود دارد که برای سلامت بدن بسیار مفید هستند. امگا یکی از چربی های مفید است که باید در رژیم غذایی تان گنجانده شود تا بدن را مورد حمایت قرار دهد. میزان امگای مورد نیاز بدن در مردان و زنان متفاوت است و به ترتیب از ۱٫۱ تا ۱٫۶ گرم متغیر است که می توان با مصرف روزانه گردو آن را برای بدن تامین کرد. مصرف روزانه چربی گیاهی امگا سه که به میزان زیادی در گردو یافت می شود، از بروز مشکلات قلبی به میزان ۱۰ درصد پیشگیری می کند.

  • کاهش التهاب

التهاب ریشه بسیاری از بیماری ها است از جمله بیماری های قلبی، دیابت نوع ۲، بیماری آلزایمر و سرطان که می تواند ناشی از استرس اکسیداتیو باشد. پلی فنول در گردو می تواند به مبارزه با این استرس اکسیداتیو و التهاب کمک کند. یک زیرگروه از پلی فنولها به نام آلژیناتین ها هستند که در مبارزه با التهابات بدن بسیار مفید است.امگا ۳، منیزیم و آرژنین اسید آمینه در گردو نیز التهاب را در بدن کاهش می دهند.

گردو

  • تضمین سلامت روده با گردو

مطالعات نشان می دهد که اگر روده غنی از باکتری های سالم باشد باعث می شود تا روده عملکرد خوبی داشته باشد و در نتیجه بدن هم سالم است. در واقع روده سالم سلامت شما را تضمین می کند. خوردن مغز گردو برای این امر بسیار مهم است و باعث می شود تا باکتریهای سالم در روده افزایش یابند.

  • کاهش خطر ابتلا به انواعی از سرطان

مطالعات آزمایشگاهی نشان داده است که خوردن گردو خطر ابتلا به برخی از سرطان های خاص از جمله سرطان سینه، پروستات و کولورکتال را کاهش می دهد. همانطور که قبلا اشاره شد، گردو سرشار از پلی فنولها و آلژیناتین است که برخی از میکروب های روده را می توانند به ترکیباتی به نام اورلیلیتین تبدیل کنند.

اورلیتامین خواص ضد التهابی در روده دارند، که ممکن است یکی از راه هایی باشد که با خوردن گردو باعث محافظت در برابر سرطان کولورکتال شود. اقدامات ضد التهابی اورلیلیت می تواند در برابر سرطان های دیگر هم از بدن محافظت کند.

علاوه بر این، گردو دارای خواص هورمونی است که باعث میشوند تا مشکلات مربوط به هورمون را در بدن شما متوقف کنند و همین خاصیت گردو هم به کاهش خطر ابتلا به سرطان های مرتبط با هورمون، به ویژه سرطان های سینه و پروستات کمک می کند.

گردو

  • کنترل وزن

کالری گردو کم است به همین دلیل افرادی که مشکل چاقی دارند می توانند از این ماده مغذی در برنامه غذایی خود استفاده کنند. این را هم باید بدانید که گردو باعث کنترل اشتها می شود و اگر می خواهید در وعده های غذایی میزان کمتری غذا بخورید، حتما از گردو غافل نشوید.

  • کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دو

مطالعات انجام گرفته نشان می دهد که یکی از دلایلی که باعث می شود تا گردو خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد این است که گردو به کنترل وزن کمک می کند. اضافه وزن باعث افزایش خطر ابتلا به دیابت و قند خون می شود. با این حال، خوردن گردو ممکن است به کنترل قند خون توسط مکانیزمی فراتر از تاثیر آن بر کنترل وزن کمک کند و اثرات مفید بیشتری داشته باشد.

  • پایین آوردن فشار خون

فشار خون بالا عامل مهم و خطرناکی برای بیماری های قلبی و بروز سکته است. برخی مطالعات نشان می دهد که خوردن گردو ممکن است به کاهش فشار خون کمک کند، از جمله در افرادی که فشار خون بالا دارند و در افراد سالم در هنگام استرس.

  • مصرف گردو روند پیری را به تاخیر می اندازد

همانطور که می دانید عملکرد بدنی خوب با داشتن تحرک و فعالیت های جسمانی میسر می شود. یکی از عواملی که ممکن است به حفظ توانایی های بدنی شما کمک کند، عادات غذایی سالم می باشند. دانشمندان در یک مطالعه در طول بیش از ۱۸ سال در بیش از ۵۰ هزار زن مسن دریافتند که افرادی که دارای رژیم های سالم هستند، خطر ابتلا به اختلالات فیزیکی ۱۳ درصد در آنها کمتر است. گردو در میان غذاهایی است که بیشترین نقش را در رژیم غذایی سالم ایجاد کرده است. در حقیقت گردوها با ویتامین های ضروری، مواد معدنی، فیبر، چربی ها و ترکیبات گیاهی مفید باعث می شوند تا عملکرد بدنی خوبی داشته باشید.

  • حفظ سلامت مغز

مطالعات آزمایشگاهی نشان داده است که مواد مغذی در گردو از جمله چربی های غیر اشباع، پلی فنول ها و ویتامین E می توانند باعث کاهش آسیب اکسیداتیو و التهاب در مغز شوند. در مطالعه ۱۰ ماهه برای درمان بیماری آلزایمر خوراندن چیزی در حدود ۲۸- ۴۵ گرم گردو در روز به موش ها باعث شد تا بهبود قابل توجهی در مهارت های یادگیری، حافظه و کاهش اضطراب در مقایسه با گروه کنترل بدون گردو در آنها مشاهده شود.

مطالعات مشاهده شده در افراد مسن نشان داد که خوردن گردو به منظور عملکرد بهتر مغز از جمله سرعت پردازش سریع، انعطاف پذیری ذهنی و حافظه بهتر بهترین گزینه برای انتخاب است.

  • سلامت باروری مردان

رژیم های نامناسب غذایی از جمله مصرف غذاهای فرآوری شده، مصرف شکر و دانه های تصفیه شده به کاهش عملکرد اسپرم منجر می شوند. خوردن گردو ممکن است به حفظ سلامت اسپرم و باروری مردان کمک کند.

تحقیقات آزمایشگاهی نشان می دهد که خوردن گردو ممکن است با حفاظت از اسپرم و بواسطه کاهش آسیب ناشی از اکسیداتیو در غشاها همراه باشد. هر چند رابطه خوردن گردو و سلامت باروری در مردان نیاز به مطالعات بیشتری دارد.

  • افزایش چربی های مفید در خون

سطح بالای کلسترول LDL “بد” و تری گلیسیرید به مدت طولانی با افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی ارتباط دارد. مصرف مداوم گردو به کاهش کلسترول خون بسیار کمک می کند. به عنوان مثال، در یک مطالعه در بین ۱۹۴ فرد بزرگسال نشان داد که خوردن ۴۳ گرم گردو به صورت روزانه به مدت هشت هفته باعث کاهش ۵٪ کاهش کلسترول LDL و ۵٪ کاهش تری گلیسیرید در مقایسه با کسانی شد که گردو مصرف نکرده بودند.

مصرف گردو یک رژیم غذایی در دسترس

شما می توانید گردو را در هر فروشگاه مواد غذایی با بسته بندی های مختلف تهیه کنید. روش های مصرف گردو هم بسیار متنوع هستند و می توان استفاده از خاصیت آنها را با مخلوط کردن گردو با مواد مغذی دیگر افزایش دهید. گردو به صورت بو داده و هم به صورت خام مورد مصرف قرار می گیرد و شما می توانید گردو را در روغن های کرچک و یا زیتون هم بریزید و میل کنید و از فواید آنها با هم استفاده کنید.

بهترین پیشنهاد ما خوردن گردو به صورت میان وعده در طول روز است، بویژه در بچه ها این کار بسیار مفید است چرا که آنها در حال رشد هستند و همین امر باعث می شود تا نیازهای آنها تامین شود.

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر