کدو تنبل | خواص کدو حلوایی | طرز پخت کدو حلوایی
خواص باور نکردنی کدو حلوایی، از تقویت سیستم ایمنی تا سلامت قلب + طرز پخت آن
از خواص مهم کدو حلوایی میتوان به تقویت سیستم ایمنی بدن اشاره کرد. اما خواص این محصول پاییزی به همین مورد ختم نمیشه.
پر بازدید
یکی از محصولاتی که در پاییز با رنگ خاصش دیده و شناخته میشه، کدو حلوایی هست. از قدیم تو شب های سرد پاییز، مخصوصا خونه مادر بزرگا کدو حلوایی پخته حاضر بوده اما کمتر کسی به خواصش توجه میکرد. حالا ما در ادامه از خواص فراوان کدو حلوایی و طرز پخت آن به صورت ساده براتون میگیم.
ارزش غذایی کدو حلوایی
- کالری ۴۹
- چربی 2g
- پروتئین 2g
- کربوهیدرات 12g
- فیبر 3g
- قند 5g
- ویتامین آ ۲۴۵%
- پتاسیم ۱۶%
- ویتامین ث ۱۹%
- منگنز ۱۱%
- ویتامین ب۲ ۱۱%
- ویتامین ای ۱۰%
- آهن ۸%
مهم ترین خواص کدو حلوایی
-
منبع ویتامین A
کدو علاوهبر مواد مغذی و باارزشی که در بالا ذکر شد، حاوی مقادیر کمی منیزیم، فسفر، روی، فولات و چند نوع ویتامین گروه B است. این خوراکی کالری نسبتا کمی دارد و تقریبا 94% از مواد تشکیلدهنده آن، آب است. کدو تنبل که معمولا آن را بهعنوان سبزی میشناسند، ازنظر علمی یک میوه است (چون حاوی دانه است). میوهای بسیار مغذی که میتواند منبعی برای تامین ویتامین A مورد نیاز بدن شما باشد. این میوه سرشار از بتاکاروتن است؛ یک کارتنوئید که در بدن شما به ویتامین A تبدیل میشود و آن را به یکی از مهم ترین خواص کدو حلوایی تبدیل میکند.
-
نابودگر رادیکالهای آزاد
رادیکالهای آزاد، به مولکولهایی گفته میشوند که در فرآیند متابولیک بدن تولید میشوند. گرچه بسیار ناپایدارند اما نقش مفیدی در نابودی باکتریهای مضر دارند. با این حال وجود بیش از حد رادیکالهای آزاد در بدن شما حالتی به نام استرس اکیداتیو ایجاد میکند که عامل بروز بیماریهای مزمن مانند ناراحتی قلبی و سرطان است.
-
کدو تنبل؛ بادیگاردی پرقدرت
تقویت سیستم ایمنی بدن را میتوان از مهم ترین خواص کدو حلوایی برشمرد. خاصیتی که به دو ویتامین A و C در کدو مربوط است. بتاکاروتن این میوه در بدن به ویتامین A تبدیل میشود، ویتامینی که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و در مبارزه با عفونتها بسیار موثر است.
ویتامین C موجود در آن، با افزایش تولید گلبولهای سفید خون، سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند تا موثرتر کار کنند و فرایند بهبود زخم و التهاب سریعتر شود. غیر از این دو ویتامین، کدو تنبل منبع خوبی از ویتامین E، آهن و فولات است که همگی در تقویت سیستم ایمنی موثرند.
-
افزایش بینایی
کاهش بینایی در سنین بالا مشکل رایجیست که میتوان با مصرف مواد مغذی تا حد زیادی از بروز آن جلوگیری کرد. یکی دیگر از خواص کدو حلوایی افزایش بیناییست. پزشکان، کمبود ویتامین A را شایعترین عامل کاهش بینایی میدانند. ویتامینی که با مصرف این میوه میتوان آن را بهمقدار قابل توجهی دریافت کرد.
براساس مطالعات، دانشمندان دریافتهاند افرادی که مصرف بتاکاروتن بالاتری دارند، بهطور قابل توجهی کمتر در معرض خطر آبمروارید (شایعترین علت نابینایی) قرار میگیرند. کدو تنبل همچنین حاوی دو ترکیب لوتئین و زاگزانتین است که در کاهش خطر ابتلا به آبمروارید و دژنراسیون مرتبط با سن بسیار موثرند.
-
کاهش وزن
از دیگر خواص کدو حلوایی، کمک به کاهش وزن است. این تپل پرخاصیت در عین حال که مجموعهای از مواد مغذی را در خود جای داده است، کالری بسیار پایینی دارد (حدود ۵۰ کالری به ازای ۱ فنجان). حدود ۹۴ درصد از ساختار آن آب است. منبعی از فیبر است که میتواند باعث کاهش اشتهای شما شود. پیشنهاد میکنیم از خواص کدو حلوایی غافل نشوید و آن را در لیست غذاهای رژیمی خود قرار دهید.
-
ضد سرطان
سرطان یک بیماری جدی و خطرناک است که در آن سلولها بهطور غیرطبیعی رشد میکنند. سلولهای سرطانی برای تکثیر سریعتر، رادیکالهای آزاد تولید میکنند. همانطور که گفتیم رادیکالهای آزاد میتوانند عامل بروز سرطان باشند. کدو تنبل سرشار از کارتنوئید هاست، ترکیباتی که نقش آنتیاکسیدان دارند و با خنثیکردن رادیکالهای آزاد، در برابر سرطان از بدن محافظت میکنند.
برای شما هم عجیب است که ضد سرطان بودن از خواص کدو حلوایی باشد؟ میوه تنبلی که شاید تنها کاربرد آن برای شما تزئین سفره شب یلدا یا چیدن دکور هالووین بود! قطعا بعد از این، نگاه بامحبتتری به آن خواهید داشت و به این سادگیها از خوردنش منصرف نخواهید شد.
-
سلامت قلب
کدو تنبل حاوی ویتامین C، فیبر و پتاسیم است که میتواند به حفظ سلامت قلب کمک کند. بر اساس مطالعات، افرادی که پتاسیم بالاتری دریافت میکنند، فشار خون پایینتری دارند و احتمال سکته مغزی و قلبی در آنها بهمراتب بسیار کمتر است.
تجمع ذرات کلسترول در دیواره رگهای خونی باعث انسداد عروق و افزایش احتمال سکته قلبی میشود. آنتیاکسیدانهای موجود در این میوه مغذی با جلوگیری از تجمع و اکسیدشدن کلسترول، نقش مهمی را در جلوگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی ایفا میکنند. سلامت قلب یکی از خواص کدو حلواییست که لزوم گنجاندن آن را در سبد غذایی خانواده را بیشتر میکند.
پخت کدو تنبل در قابلمه
روش اول
برای پخت کدو در قابلمه، باید ابتدا پوست آن را به خوبی شسته و به اندازه های دلخواه برش بزنید. سپس در قابلمه ای مناسب، مقداری آب ریخته و کدو را در آن قرار داده و درب آن را ببندید. هر نیم ساعت آن را بررسی کرده و در صورت پخت، آن را از قابلمه خارج کنید. سپس با توجه به سلیقه خود، میتوانید آن را با عسل، دارچین و یا شیره میل کنید.
روش دوم
کدوها را شسته و با پوست خرد کنید. آن را در قابلمه چیده و روی آنها مقداری شکر و شیره بریزید. سپس روی آن آب ریخته و زمان دهید تا به خوبی بپزند. پس از پخت، آن را در ظرف مورد نظر ریخته و از شیره موجود در قابلمه، روی آن بریزید.
پخت کدو حلوایی در فر
برای پختن کدو حلوایی در فر، باید سینی فر را آماده کرده و میزان کمی آب در کف آن بریزید. سپس کدو حلوایی را به اندازه دلخواه برش زده و با پوست یا بدون پوست در سینی قرار دهید. پس از آن فر را روشن کرده و زمان دهید تا کدو تنبل به آرامی بپزد. اگر میخواهید که روی آنها برشته شود، در لحظات آخر، شعله رویی فر را روشن کنید.
ارسال نظر