شناسه خبر: ۲۹۸
لینک کوتاه کپی شد

آب شلغم و خواص آن | خواص آب شلغم و عسل | خواص آب شلغم برای پوست

آب شلغم سفید برای چی خوبه؟ | خواص آب شلغم پخته شده

معمولا درباره خواص شلغم پخته شده بسیار شنیده‌اید، حالا می خواهیم شما را با فواید آب شلغم آشنا کنیم.

آب شلغم

پر بازدید

ترینی‌ها :

حتما شما هم در فصل سرد و با شیوع بیماری‌های ویروسی به سراغ مصرف شلغم می‌روید. معمولا درباره خواص شلغم پخته شده بسیار شنیده‌اید، ما در این مقاله قصد داریم شما را با فواید آب شلغم آشنا کنیم.

نام های دیگر شلغم

بوشاد – لفت – شلجم – سلجم – لعنت – برشاو – برشاد

طبع شلغم

طبع شلغم گرم و تر است

خواص آب شلغم سفید

سه نوع شلغم وجود دارد که با رنگ‌های قرمز، بنفش و سفید در دسترس هستند. رایج‌ترین نوع شلغم، به رنگ بنفش است که معمولا به‌صورت آب‌پز یا بخارپز در فصل سرد مصرف می‌شود. شلغم سفید هم خواص مشابهی با نوع بنفش دارد. شلغم قرمز را با نام چغندر یا لبو می‌شناسیم. خواص آب شلغم قرمز را می‌توانید در مقاله خواص آب لبو بخوانید.

130 گرم از آب شلغم حدود 36 کالری، 2 گرم فیبر، 1 گرم پروتئین و 8 گرم کربوهیدرات دارد. شلغم سرشار از ویتامین سی، فولات، آهن، پتاسیم، کلسیم و فسفر است. آب شلغم یک نوشیدنی بسیار کم‌کالری و سالم محسوب می‌شود.

ویتامین سی موجود در شلغم، بدن را در برابر آسیب محافظت می‌کند و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود. آب شلغم یک نوشیدنی مفید برای جذب آهن است و کلسترول خون را تنظیم می‌کند. ویتامین‌های محلول در چربی همچون ویتامین آ و کا موجود در شلغم به بهبود سلامت پوست و ریه کمک می‌کنند. این ویتامین‌ها در تقویت بینایی و جلوگیری از لخته‌ شدن خون در بدن هم موثر هستند.

آب شلغم قرمز در ترکیه بسیار محبوب و پرطرفدار است. خواص آب شلغم ترکیه را با اضافه‌ کردن ادویه‌هایی مثل فلفل و زنجبیل کامل می‌کنند. مردم ترکیه این نوشیدنی را به‌صورت تخمیری تهیه می‌کنند. از مهمترین خواص آب شلغم قرمز ترکیه این است که طبع آن گرم و برای سیستم گوارشی بسیار مفید است.

خواص آب شلغم برای لاغری

استفاده از شلغم پخته ‌شده بسیار رایج است، اما بد نیست بدانید که نوشیدن آب شلغم می‌تواند باعث کاهش و کنترل وزن شما شود. برای پاسخ به این سوال که چگونه آب شلغم بگیریم هم باید بدانید که تنها کافی است آن را بدون هیچگونه افزودنی داخل آب‌میوه‌گیری، آب‌گیری کنید. نوشیدن آب شلغم به کنترل چربی و قند خون کمک زیادی می‌کند.

آب شلغم کربوهیدرات و کالری بسیار کمی دارد و شاخص گلایسمی این نوشیدنی بسیار پایین است، بنابراین سطح قند خون شما را افزایش نمی‌دهد. تحقیقات بسیاری بر روی آب شلغم نشان می‌دهد که کلسترول بد و قند خون را به مقدار قابل توجهی کاهش می‌دهد.

این نوشیدنی همچنین فیبر بالایی دارد و به رفع اختلال گوارشی شما کمک می‌کند. نوشیدن آب شلغم به صورت میان‌وعده اشتهای شما را برای خوردن غذاهای چرب و شیرین کاهش می‌دهد و باعث کنترل اضافه وزن بدن می‌شود.

کسانی که طعم آب شلغم را به‌تنهایی دوست ندارند، می‌توانند آن را با آب هویج ترکیب کنند.

خواص آب شلغم برای قلب

آب شلغم منبع غنی از فیبر و پتاسیم است. این نوشیدنی باعث باز شدن عروق و کنترل فشار خون می‌شود. افرادی که فشار بالا دارند، می‌توانند شلغم را به‌صورت خام یا پخته مصرف و بیماری خود را کنترل کنند.

لازم است بدانید فشار خون عارضه بسیار جدی است و باعث بروز بسیاری از سکته‌ها می‌شود. به همین دلیل، مصرف دارو تحت نظر پزشک برای کنترل آن اولویت دارد، اما مصرف شلغم هم در کنار درمان‌های اصلی می‌تواند موثر باشد.

کنترل فشار و کاهش کلسترول بد خون، شما را از بیماری‌های قلبی و انواع سکته دور نگه می‌دارد. مصرف شلغم راه درمان بیماری‌های قلبی نیست، اما به پیشگیری این بیماری کمک می‌کند.

در صورتی‌که در معرض بیماری قلبی قرار دارید، سبک زندگی سالم در پیش بگیرید، سیگار و الکل را ترک کنید، به اندازه کافی تحرک داشته باشید و مقاله چه آبمیوه‌ای برای قلب مفید است را بخوانید.

یکی از مهمترین خواص شلغم برای مردان هم این است که به افزایش میل جنسی و قدرت باروری کمک می‌کند.

خواص آب شلغم برای کرونا

بعد از فراگیری بیماری کرونا، بسیاری از افراد به دنبال یافتن خوراکی‌های سالم برای مقابله با این بیماری هستند. واقعیت این است که هنوز درمان دارویی و خوراکی موثری برای مبارزه با کرونا معرفی نشده و تا زمانی‌‎که واکسن این بیماری در دنیا عرضه نشود، لازم است نکات بهداشتی را رعایت کنید.

در دوران ابتلا به ویروس کرونا یا سایر ویروس‌های سرماخوردگی پیشنهاد می‌شود، استراحت کافی داشته باشید و مایعات فراوان بنوشید تا به‌تدریج، باکتری‌ها و ویروس‌ها از بدن خارج شوند. آب شلغم به‌ دلیل خاصیت آنتی‌اکسیدانی به تقویت سیستم ایمنی بدن در این دوران کمک می‌کند.

شلغم را هم به‌صورت خام و هم پخته می‌توانید مصرف کنید، زیرا تحقیقات نشان می‌دهند، شلغم خاصیت ضدباکتریایی و ضدالتهابی دارد. التهاب، واکنش بدن نسبت به مبارزه سیستم ایمنی با ویروس‌ها است که باعث ضعف بدن می‌شود. با مصرف آب شلغم التهاب را کاهش دهید و از رشد مجدد باکتری و ویروس در بدن جلوگیری کنید.

 

خواص آب شلغم برای صورت

مصرف آب شلغم به‌طور منظم می‌تواند پوست صورت شما را صاف و درخشان کند. ویتامین آ و ویتامین سی موجود در این نوشیدنی باعث از بین بردن جای لک و جوش صورت می‌شود. توجه داشته باشید که این اثرات در مدت طولانی و پس از استفاده منظم، خود را نشان می‌دهند.

آنتی‌اکسیدان‌های موجود در شلغم از ایجاد چین و چروک زودرس در پوست شما پیشگیری می‌کنند. شما می‌توانید شلغم را رنده کنید یا آن را حلقه حلقه کرده و بر روی صورت خود قرار دهید. این ماسک باعث خنکی پوست و کاهش منافذ باز صورت می‌شود.

یکی دیگر از فواید آب شلغم، کمک به رفع ترک‌های پوستی است. اگر دچار ترک‌های شدید در کف پا هستید، می‌توانید هرشب قبل از خواب، مقداری آب شلغم پخته‌شده را به کف پاهای خود بمالید و بعد از 10 دقیقه پاها را خشک کنید. نشاسته موجود در آب شلغم باعث نرمی و لطافت پوست شما در طول شب می‌شود.

شاید برای شما جالب باشد که مصرف آب شلغم در بلندمدت می‌تواند باعث کاهش سفیدی مو شود. شلغم سرشار از ملانین است و این ماده روند سفیدی مو را کند می‌کند. مقادیر کمی مس در آب شلغم هم وجود دارد که به رشد و تقویت مو کمک می‌کند.

خواص آب شلغم و عسل

از گذشته تا به امروز از شلغم برای درمان سرماخوردگی و بهبودی در دوران نقاهت استفاده می‌شود. خواص ضدباکتریایی شلغم که در بالا اشاره کردیم، آن را تبدیل به یک داروی خانگی موثر می‌کند. بی‌شک، در موارد بیماری حاد، شلغم درمان قطعی نیست، اما باعث کاهش التهاب و گلودرد می‌شود.

موقع داشتن سرفه‌های خشک و آبریزش بینی شدید، شما می‌توانید از خواص آب شلغم پخته شده برای کاهش گرفتگی گلو استفاده کنید. شلغم پخته ‌شده، سینه شما را نرم می‌کند و التهاب گلو را کاهش می‌دهد.

یکی دیگر از روش‌های خوردن شلغم خام در دوران سرماخوردگی، ترکیب آب شلغم خام با عسل است. عسل مواد مغذی فراوانی دارد و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. اضافه کردن عسل به آب شلغم، هم طعم آن را دلچسب می‌کند و هم آن را تبدیل به یک شربت ضدسرفه طبیعی می‌کند.

یکی از روش‌های پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی، تقویت ایمنی بدن است.

 

آیا این خبر مفید بود؟

  • رویا اسدی ارسالی در

    عالی بود

ارسال نظر