نگهداری از مواد غذایی | اشتباهات در نگهداری از مواد غذایی
این اشتباهات در نگهداری از مواد غذایی باعث به خطر افتادن جون شما میشه
تو این خبر یه سری خطاهای رایج تو نگهداری از مواد غذایی رو بهتون گفتیم که با رعایت نکردنشون سلامت بدن به خطر میفته. برای اینکه درمورد این مسئله بیشتر بدونید با ما همراه باشید.

نگهداری از مواد غذایی با توجه اون ماده غذایی شرایط خاص خودش رو داره. با رعایت نکردن یه سری نکات نگهداری از مواد غذایی ممکنه سلامت جسمانی به خطر بیفته و حتی باعث مسمومیت غذایی بشه. تو این خبر یه سری خطاهای رایج تو نگهدای از مواد غذایی رو بهتون گفتیم. با ترین تاپ همراه باشید.
انباشته کردن یخچال با مواد غذایی فراوان
برای برخی شاید مشاهده مواد غذایی فراوان در یخچال لذت بخش باشد؛ اما از نگاه یک زیست شناس حضور همزمان انواع مواد غذایی با فشار و در نزدیکی هم در یخچال آغازی برای واکنش های مضر می باشد. این واکنش ها توسط باکتری هایی صورت می گیرد که به دلیل جریان نیافتن هوای سرد در یخچال فعال شده اند.
نپختن کامل گوشت ، مرغ ، بوقلمون ، غذاهای دریایی یا تخم مرغ
غذای پخته شده تنها پس از پخته شدن در دمای کافی برای کشتن میکروب ها بی خطر است.
راه حل: از اطمینان از دماسنج غذا اطمینان حاصل کنید که غذا را در دمای داخلی مطمئن پخته اید.
-
145 درجه فارنهایت برای کل گوشت گاو ، گوشت خوک ، گوساله و گوشت بره .
-
160 درجه فارنهایت برای گوشت های آسیاب شده ، مانند گوشت گاو و گوشت خوک
-
165 درجه فارنهایت برای تمام طیور ، از جمله مرغ آسیاب شده و بوقلمون
-
165 درجه فارنهایت برای مواد باقی مانده
-
145 درجه فارنهایت برای ژامبون تازه (خام)
-
145 درجه فارنهایت برای غذاهای دریایی ، یا آن را آنقدر بپزید تا گوشت مات شود
ذوب کردن یا خواباندن مواد غذایی روی میز کار آشپزخانه
میکروبهای مضر میتوانند خیلی سریع در دمای اتاق تکثیر شوند. غذا را با خیال راحت در یخچال، آب سرد یا در مایکروویو ذوب کنید و همیشه غذا را درون یخچال قرار دهید.
نگهداری غذا به مدت طولانی خارج از یخچال
اگر غذا را ۲ ساعت یا بیشتر بیرون از یخچال بگذارید، میکروبهای مضر میتوانند در غذاهای فاسد شدنی ( از جمله گوشت، مرغ، بوقلمون، غذاهای دریایی، تخم مرغ، میوههای بریده شده، برنج پخته شده و باقیمانده غذاها) رشد کنند.
غذاهای فاسد شدنی را در صورتی که غذا در معرض دمای بیش از ۹۰ درجه فارنهایت قرار گرفت به مدت یک یا ۲ ساعت در یخچال قرار دهید. کبابها و خورشتها را در ظرفهای کوچکتر تقسیم کنید تا به سرعت سرد شوند. گذاشتن غذای ولرم یا خیلی داغ در یخچال اشکالی ندارد، به شرطی که در مقادیر کم بسته بندی شده و سریع خنک شود.
پوست کندن میوهها و سبزیجات بدون اینکه ابتدا آنها را بشویید
میوه ها و سبزیجات ممکن است روی پوست خود میکروب داشته باشند. انتقال این میکروبها به داخل میوهها و سبزیجات هنگام بریدن یا پوست کندن آنها آسان است؛ حتی اگر قرار است میوه را پوست بگیرید با این حال تمام میوهها و سبزیجات را زیر آب جاری بشویید. برای تمیز کردن میوهها و سبزیجات سفت مانند خربزه و خیار از یک برس سبزیجات تمیز استفاده کنید. شستن میوهها و سبزیجات با صابون، مواد شوینده یا شستشوی محصولات تجاری توصیه نمیشود. همچنین از محلولهای سفید کننده یا سایر محصولات ضدعفونی کننده روی میوهها و سبزیجات استفاده نکنید.
با رعایت نکردن نکات نگهداری به چه بیماری ای دچار می شویم؟
-
لیستریا مونوسیتوژنز: گوشت های خوراکی ، تخم مرغ نیم پز ، میوه ها و سبزیجات که به خوبی شسته نشده اند ، غذاهای دریایی دودی
-
سیگواتوکسین: ماهی های گرمسیری و نیمه گرمسیری ، مانند هامور و قورباغه قرمز
-
باسیلوس سرئوس: برنج ، لوبیا ، سیب زمینی ، پاستا ، گوشت ، سبزیجات و ماهی
-
استافیلوکوکوس اورئوس: گوشت های خوراکی ، سالاد سرد ، پر کردن شیرینی ، پودینگ ، ساندویچ
-
سالمونلا: تخم مرغ ، میوه ها ، سبزیجات ، کره مغزها ، گوشت و مرغ
-
اشریشیا کلی: گوشت های نپخته ، میوه ها و سبزیجات با شستشوی ضعیف (به ویژه سبزیجات برگ دار) ، لبنیات غیرپاستوریزه
ارسال نظر