شناسه خبر: ۱۳۴
لینک کوتاه کپی شد

مصرف زیاد لیمو ترش | مضرات لیموترش

مصرف زیاد لیمو ترش چه بلایی سر بدنمان می‌آورد؟ | مضرات لیمو ترش

لیمو ترش جزو مرکبات است و به عنوان چاشنی در وعده های غذایی استفاده می شود و خواص زیاد دارد.اما از مضرات لیموترش هم خبر دارید؟

لیمو ترش

پر بازدید

ترینی‌ها :

لیموترش میوه‌ای از گروه مرکبات است که می‌تواند بدون مشکل در چارچوب یک رژیم غذایی متنوع و متعادل گنجانده شود و همچنین قادر است مقدار قابل توجهی از مواد مغذی ضروری را تامین کند. برخی افراد لیمو ترش را به دلیل خواص دارویی آن، به صورت روزانه با نمک مصرف می‌کنند. مصرف روزانه لیموترش با نمک ممکن است برای سلامتی برخی افراد مناسب نباشد.

وقتی در مورد افراد بدون سابقه بیماری صحبت می‌کنیم، اثرات منفی ممکن است قابل توجه نباشد، اما در صورت وجود سابقه ابتلا به فشار خون باید بیشتر مراقب باشیم.

به نقل از بهداشت نیوز، گنجاندن لیموترش به همراه نمک در رژیم غذایی، مخصوصا زمانی که به منظور بهبود فرایند ویروسی یا تسهیل هضم مصرف شود، مشکلی ندارد، اما استفاده بیش از حد از این ترکیب ممکن است اثرات منفی بر بدن بگذارد. شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد مصرف بیش از حد نمک می‌تواند مقادیر فشار خون را در افراد مستعد به این بیماری تغییر دهد.

تحقیقات نشان می‌دهد که فشار خون تا حدی به عوامل ژنتیکی و همچنین به وجود پتاسیم در رژیم غذایی بستگی دارد که از نظر کنترل این بیماری، دارای خواص آنتاگونیستی با سدیم است؛ بنابراین همیشه توصیه می‌شود که مصرف هر دو عنصر را یکسان کنید تا مشکلی ایجاد نشود. از طرف دیگر، لیمو منبع ویتامین ث است که برای عملکرد صحیح سیستم ایمنی لازم هست. طبق مطالعات منتشر شده، پوست لیمو به پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های عفونی کمک می‌کند، ولی مصرف بیش از حد لیمو در روز نیز می‌تواند بروز برخی از مشکلات کلیوی را افزایش دهد.

مـضـرات لیمـوترش

1. کسانی که ناراحتی گوارشی دارند  پس از مصرف آب لیموترش و لیموترش به خاطر اسیدی بودن علایم بیماری تشدید می شود.

2. مصرف مکرر لیمو ترش و آب لیمو ترش برای بیماران دیابتی مضر است.

3.  زیاده روی در مصرف لیموترش به دلیل دارا بودن  مواد قندی به بیماران دیابتی به هیچ عنوان توصیه نمی شود.

4. لیموترش همراه با چای باعث از دست رفتن ویتامین C آن شده و احتمال آسیب رساندن به مینای دندان را افزایش می دهد و خشکی دهان را افزایش می دهد.

5. آب لیمو با گوجه فرنگی سازگار نیست.

6. آب لیمو کهنه به دلیل اینکه تبدیل به اسیدهای مضر می شود ، مضر است.

7. تگهداری آب لیمو در دمای صفردرجه، پس از 24ساعت پنجاه درصد از ویتامین های خود را از دست می دهد و همچنین نگهداری آب لیمو در هوای متعارف و معمولی به کلی فاقد خاصیت خود را از دست می دهد.

8. مخلوط آب لیموترش با نوشیدنی های داغ و یا هنگام طبخ غذا موجب اسیدی شدن ماده غذایی شده.

9. از زمان قاچ کردن لیمو تا زمان استفاده از آن نباید مدت زیادی بگذرد زیرا در سطح آن گازهایی آزاد می شود که این گازها می تواند برای بدن مضر  و خطرناک باشند و ویتامین های لیموترش پس از مدتی از بین می رود.

10. زیاده روی در مصرف لیموترش باعث کم هوشی می شود.

11. زیاده روی در مصرف آبلیموی تازه اثرات مخرب بر روی مینای دندان می گذارد.

12. مصرف لیموترش برای افرادی که دارای بیماری آسم و ناراحتی های ریه، دردکمر و تشنج می باشند اثر زیان بخشی دنبال دارد.

13.زیاده روی در مصرف لیمو ترش باعث آب بزاق و بی خوابی و همچنین ناراحتی معده و حتی ممکن است باعث عدم جذب ویتامین A در بدن گردد.

14. لیموترش آفت دهان را بدتر می کند. اسیدسیتریک لیمو می تواند زخم ها را بدتر کند و حتی مشکلات بیشتری به بار آورد.  به همین خاطر اگر دچار افت دهان هستید به هیچ وجه لیمو (یا هر نوع مرکبات دیگری) مصرف نکنید. بگذارید این آفتها کاملاً برطرف شود.

15. آب لیمو ترش موجب بروز علایم سوزش سر دل می شود. این ماده می تواند کارآمدی ماهیچه ای باسطه ی مری را کاهش دهد و در عوض اجازه دهد اسید معده از مری بالا بیاید.

چه زمانی لیموترش را با نمک مصرف کنیم؟

برای بهره‌مندی از فواید لیموترش با نمک لازم نیست این ترکیب را در ساعت خاصی از روز مصرف کنید. برخی از متخصصان توصیه می‌کنند که اولین مصرف این دارو قبل از صبحانه و با معده خالی است، اما هیچ مدرکی برای تایید این موضوع وجود ندارد.

نکته مهم این است که این دارو به‌موقع در رژیم غذایی گنجانده شده و از آن سوءاستفاده نشود. به هر حال، استراتژی‌های دیگری وجود دارد که از آن‌ها می‌توان برای تعدیل التهاب در محیط داخلی و تقویت عملکرد سیستم ایمنی استفاده کرد. به عنوان مثال، ورزش منظم بدنی و همچنین افزایش استفاده از ماهی‌های چرب در رژیم غذایی معمولی که منجر به تعادل بین امگا ۳و امگا ۶ در محیط داخلی بدن می‌شود.

باید توجه داشت که درمان‌های طبیعی پیشنهاد شده توسط سنت یا دانش عمومی همیشه مثبت نیستند، چون معمولا مبتنی بر تجربیات یا باور‌ها هستند. مثلا وقتی درباره گیاهان دارویی صحبت می‌کنیم، ممکن است در بعضی موارد خطرناک باشند، زیرا گاهی اوقات آن‌ها در سطح فیزیولوژیکی با دارو‌ها تداخل دارند.

قبل از گنجاندن این نوع درمان‌ها در روال، همیشه توصیه می‌شود با یک متخصص تغذیه مشورت کنید. علاوه بر پیشنهاد جایگزین‌هایی که توسط علم پشتیبانی می‌شوند، مکمل‌های خاصی وجود دارند که شواهد لازم را دارند و راهی مطمئن برای بهبود کیفیت الگو یا دستیابی به اثر ارگوژنیک هستند.

لیموترش با نمک در صورت مصرف زیاد مضر است

همانطور که مشاهده کردید، مصرف روزانه لیمو با نمک ممکن است برای سلامتی برخی افراد مناسب نباشد. وقتی در مورد افراد بدون سابقه بیماری صحبت می‌کنیم، اثرات منفی ممکن است قابل توجه نباشد، اما در صورت وجود سابقه ابتلا به فشار خون باید بیشتر مراقب باشیم.

توصیه می‌شود که دو قطعه لیمو بیشتر نخورید تا خطر ابتلا به سنگ کلیه افزایش نیابد. در نهایت، باید در نظر داشت که نمک دریا با نمک موجود در غذا‌های فوق فرآوری شده یکسان نیست. نمک دریا، کیفیت خوبی دارد و برای سلامتی لازم است، ولی نمک تصفیه شده تنها برای افزایش طعم محصولات استفاده می‌شود و کیفیت غذایی آن بسیار پایین‌تر است.

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر