(ویدیو) تخم‌ گذاری پیرترین پرنده وحشی در جهان در ۷۴ سالگی!!

پیرترین پرنده وحشی دنیا تخم گذاری کرده است و انتظار میرود به زودی صاحب جوجه ای شود که در ادامه ویدیویی از این پرنده 74 ساله را در کنار تخمش می توانید تماشا کنید.

شناسه خبر: ۹۷۵۱
لینک کوتاه کپی شد

پر بازدید

ترینی‌ها :

انتظار می‌رود پیرترین پرنده‌ وحشی شناخته‌ شده‌ی جهان که «آلباتروس لایسان» ۷۴ ساله‌ای به نام ویزدوم (Wisdom) است، به‌زودی مادر جوجه‌ای دیگر شود. دانشمندانی که ویزدوم را از قبل از دولت جان‌اف کندی ردیابی می‌کردند، از تخم‌گذاشتن این پرنده‌ی کهنسال شگفت‌زده شده‌اند.

براساس اعلام سرویس ماهی و حیات وحش ایالات متحده، ویزدوم در ۲۷ نوامبر (۷ آذر) در آب‌سنگ مرجانی میدوی در اقیانوس آرام، تخم گذاشت. پژوهشگران گفتند که حدس می‌زنند جوجه، حدود دو ماه دیگر از تخم بیرون بیاید و ویزدوم را برای سی‌امین بار مادر کند. آخرین جوجه‌ی او در سال ۲۰۲۱ از تخم خارج شد.

پیرترین زن جهان درگذشت!+ عکس

دانشمندان مدت‌هاست که از طول عمر ویزدوم و توانایی او برای تولید‌مثل با افزایش سن شگفت‌زده هستند. جاناتان پلیسنر، زیست‌شناس ناظر حیات وحش در پناهگاه ملی حیات‌ وحش آبسنگ میدوی، به رادیو بی‌بی‌سی گفت بسیار نادر است که پرنده‌ای در سن ویزدوم تخم بگذارد. او خاطرنشان کرد که متوسط سنی که گونه‌ی آلباتروس لایسان (Phoebastria immutabilis) می‌تواند زنده بماند احتمالاً در حد ۳۰ سال است.

پلیسنر افزود پیرترین آلباتروس بعدی که محققان در آبسنگ میدوی می‌شناسند، حدود ۴۵ سال سن دارد. دکتر پلیسنر گفت: «او منحصر‌به فرد‌ است. ما هیچ [پرنده‌ی] دیگری را نمی‌شناسیم که حتی به سن او نزدیک باشد.»

به نقل از نیویورک‌تایم، محققان در پناهگاه حیات وحش دریافتند که ویزدوم در ۲۶ نوامبر (۶ آذر) به آبسنگ میدوی بازگشته است. جزایر آبسنگ میدوی در حدود ۱۹۰۰ کیلومتری شمال غربی هونولولو قرار دارد و تنها چند سال قبل از تولد ویزدوم، محل وقوع یکی از بزرگ‌ترین نبرد‌های جنگ جهانی دوم بوده است.

دانشمندان گفتند ویزدوم بلافاصله پس از ورود به جزیره شروع به تعامل با یک جفت جدید کرد. هرچند آلباتروس‌ها معمولا مادام‌العمر جفت‌گیری می‌کنند و تک‌همسر هستند، اگر شریک زندگی‌شان بمیرد، جفت جدیدی برای تولید‌مثل پیدا می‌کنند. دکتر پلیسنر معتقد است که ویزدوم حداقل از سه جفت خود بیشتر عمر کرده است.

ویزدوم برای چندین دهه با آلباتروس دیگری به نام آکیاکامای، جوجه‌هایشان را از تخم بیرون آوردند و بزرگ کردند که آخرین‌بار در سال ۲۰۲۱ بود؛ اما آکیاکامای از چندین سال قبل دیده نشده است. جفت جدید ویزدوم چندی پیش به ردیاب مجهز شد. به گفته‌ی محققان، در‌حالی‌که ویزدوم برای مدتی به دریا بازگشته بود، آکیاکامای برای نشستن روی تخم در جزیره ماند.

پیرترین موجود زنده که در دوره «شاه عباس صفوی» به دنیا آمد! + تصاویر

کارل سافینا، بوم‌شناس دریایی از دانشگاه استونی بروک که روی پرندگان دریایی مطالعه کرده است، گفت ویزدوم به دلیل توانایی‌اش برای زنده‌ماندن برخلاف افزایش خطرات زیست‌محیطی برای آلباتروس‌ها، از جمله آلودگی پلاستیکی و بالا‌آمدن سطح دریا که محل لانه‌سازی آن‌ها را تهدید می‌کند، به درستی نامگذاری شده است. ویزدوم به معنی حکمت است.

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر