کوسه ۵۱۲ ساله گرینلند | پیرترین مهره دار زمین
پیرترین موجود زنده که در دوره «شاه عباس صفوی» به دنیا آمد! + تصاویر
موجودی که در ادامه مشاهده می کنید، فقط یکی از کوسه های گرینلند است که با سن 512 سال احتمالا پیرترین مهر هدار زنده موجود روی زمین است.
پر بازدید
دانشمندان پی بردند که کوسه های گرینلند بیشتر از چیزی که فکر می کردند عمر می کنند. تصویری که در ادامه می بینید از پیرترین کوسه های گرینلند است که در واقع 512 سال عمر کرده است. اما چه چیزی کوسه های گرینلند را به موجوداتی مرموز تبدیل کرده است؟ در ادامه بخوانید.
تعیین سن به روش تاریخ گذاری رادیو کربن نشان می دهد که این کوسههای باستانی بین 272 تا 512 سال سن دارند. گروهی از دانشمندان دانمارکی معتقدند که قدیمیترین مهرهدار زنده جهان را در میان کوسههای گرینلند کشف کردهاند. پیش از کشف آنها، قدیمیترین مهرهدار شناخته شده به نظر میرسید یک نهنگ غولپیکر 211 ساله باشد، اما نتایج پژوهش جدید نشان میدهد که قدیمیترین مهرهدار زمین بیشتر از اینها سن دارد.
پیرترین کوسه گرینلند با 512 سال
محققان به رهبری "ژولیوس نیلسن"، زیستشناس دریایی دانمارکی معتقدند که در میان 28 کوسه موجود در آبهای گرینلند، آنها با یک کوسه بسیار قدیمی مواجه شدهاند. دانشمندان اظهار داشتند که با استفاده از تاریخگذاری رادیو کربن عدسی چشم 28 کوسه گرینلند، دریافتند که یکی از آنها حدود 392 سال سن دارد.
در حال حاضر تاریخگذاری رادیوکربن یک فرآیند است که نتایج را با 95 درصد اطمینان به دست میدهد، به این معنی که سن واقعی کوسه میتواند بین 272 تا 512 سال باشد. شایان ذکر است که کوسه گرینلند هر سال فقط یک سانتیمتر رشد میکند، به همین علت است که دانشمندان متوجه شدند که این کوسه ماده 5.5 متری چندین قرن زندگی کرده است.
کوسههای گرینلند به دلایل زیادی کاملا مرموز هستند. برای مثال، آنها بیشتر وقت خود را در آبهای بسیار عمیق تا 730 متری و در دمای منفی 2 تا 7 درجه سانتیگراد اقیانوسهای منجمد شمالی صرف میکنند. این مسئله شاید توضیح دهد که چرا برخورد با آنها بسیار نادر است. اولین عکسهای این گونه در سال 1995 گرفته شد، در حالی که اولین ویدیو از یک کوسه زنده گرینلند در زیستگاه طبیعی آن در سال 2003 گرفته شد.
یکی دیگر از واقعیتهای جالب در مورد کوسههای گرینلند این است که با وجود عظیمالجثه بودن، رفتار تغذیهای آنها مشابه لاشخورها است. آنها از باقیمانده غذای شکارچیان دیگر تغذیه میکنند. این کوسههای عظیمالجثه همچنین به دلیل حرکت و رفتار آهسته و خواب آلود، "کوسههای خوابالو" نامیده شدهاند و اگرچه شکارچیان کوسههای گرینلند را میخورند، اما باید با احتیاط فراوان آن را انجام دهند، چرا که گوشت آنان سمی است.
در حقیقت آنها سمیترین گوشت را در گونههای کوسه در جهان دارند و خوردن گوشتشان به علت غلظت بالای تریمتیلآمین اکسید در آن موجب احساس مستی و گیجی در شکارچی میشود. گروئنلند یا گرینلند نام ناحیه خودگردانی از دانمارک است. این سرزمین که در آبهای اقیانوس منجمد شمالی واقع شده، محل سکونت حدود 56 هزار نفر است. جمعیت آن از سکنه بومی (از تبار اسکیموها) و مهاجران دانمارکی تشکیل شدهاست.
ارسال نظر