اولین کافه های تهران | کافه های قدیمی تهران | قدیمی ترین کافه قنادی ها
قدیمی ترین کافه های تهران که پاتوق مشهورترین ایرانی ها بود! + آدرس و تصاویر
شاید جالب باشد بدانید اولین کافه ایران هنوز فعالیت دارد یا نه؟ کافه لقانطه قدیمی ترین کافه ایران است و بقیه کافه های قدیمی را در ادامه ببینید.
از اولین و قدیمی ترین کافه های تهران، کافه لقانطه است که در سال 1285 و زمان سلطنت ناصرالدین شاه ساخته شد. در ادامه قدیمی ترین کافه های تهران را می توانید بشناسید که پاتوق شاعران، نویسندگان و هنرمندان مشهور ایرانی در گذشته بودند. لیست قدیمی ترین کافه های تهران را در ادامه ببینید که برخی از ن ها هنوز هم فعالیت دارند.
کافه لقانطه
- آدرس: تهران، انتهای خیابان مطهری، بعد از تقاطع خیابان شریعتی، باغ موزه قصر (مشاهده روی نقشه)
- ساعات کار: همهروزه بهجز شنبهها ۸:۳۰ تا ۲۳:۳۰
- شماره تماس: ۸۸۴۴۲۲۹۹ (۰۲۱)
کافه لقانطه نخستین کافه در ایران است که در سال ۱۲۸۵ در دوره مظفرالدین شاه، توسط «غلامحسین خان مولایی» که از دانشجویان ایرانی در پاریس بود، در خیابان باب همایون تهران و به سبک کافههای اروپا تاسیس شد. این کافه در زمان مشروطه برای روشنفکران به یک پاتوق تبدیل شد. نام کافه لقانطه در زبان ترکی عثمانی به معنی کافه است. کافه لقانطه نخستین کافه ایران است که در سال ۱۲۸۵ تاسیس شد
کافه نادری
- آدرس: تهران، خیابان جمهوری، ضلع شرقی پل حافظ، نرسیده به چهارراه استانبول، پلاک ۵۲۴ (مشاهده روی نقشه)
- ساعات کار: ۱۰ تا ۱۹
- شماره تماس: ۶۶۷۲۰۷۹۱ (۰۲۱)
شاید کمتر کسی است که نام کافه نادری به گوشش نخورده باشد. این کافه بهرغم محیط ساده و بیآلایش، از محبوبترین پاتوقهای خاطرهانگیز و پر حس و حال پایتخت است.کافه نادری از قدیمیترین و معروفترین کافههای تهران است که در سال ۱۳۰۶ توسط «خاچیک مادیکیانس» که یک مهاجر ارمنی بود، به سبک معماری باوهاس آلمان طراحی و افتتاح شد.کافه نادری پاتوق افراد زیادی بهخصوص شاعران، نویسندگان و روشنفکران بوده است که خاطرات خود را در آن رقم زدهاند و همین موضوع یکی از دلایل خاطرهانگیز شدن این کافه است. از جمله این افراد میتوان به صادق هدایت، بزرگ علوی، احمد شاملو، جلالآلاحمد، نیما یوشیج، سیمین دانشور، احمد فردید، نصرت رحمانی و اخوان ثالث اشاره کرد.
کافه گل رضاییه
- آدرس: تهران، خیابان جمهوری، خیابان ۳۰ تیر، بالاتر از موزه آبگینه، پلاک ۱۷۲ (مشاهده روی نقشه)
- ساعات کار: ۸:۳۰ تا ۱۰:۳۰ - ۱۲:۳۰ تا ۱۶
- شماره تماس: ۶۶۷۰۷۲۹۰ (۰۲۱)
کافه گل رضاییه یکی از کافههای خاطرهانگیز و قدیمی پایتخت است که ثبت میراث فرهنگی شده است. این کافه در سال ۱۳۱۰، در خیابان سی تیر، توسط «گارگنا آوانسیان» که یکی از ارامنه تهران بود، شروع به کار کرد و در سال ۱۳۲۴ فردی به نام «عزیزالله خوشامن» آن را خریداری کرد. هماکنون این کافه زیبا توسط شروین، نوه عزیزالله خوشامن اداره میشود. کافه گل رضاییه نیز مانند کافههای دیگر پاتوق افراد روشنفکر بهخصوص نویسندگان، هنرمندان و خبرنگاران بود. از جمله این روشنفکران میتوان به صادق هدایت، فروغ فرخراد و شاملو اشاره کرد.
بهترین جگرکی های تهران بر اساس نظر مردم + آدرس
کافه قنادی فرانسه
- آدرس: تهران، خیابان انقلاب، تقاطع وصال شیراز، ضلع جنوب غربی تقاطع، پلاک ۱۲۷۲ (مشاهده روی نقشه)
- ساعات کار: ۹ تا ۲۱
- شماره تماس: ۶۶۴۶۱۳۷۴ (۰۲۱)
کافه قنادی فرانسه در واقع زمانی که در سال ۱۳۴۴ افتتاح شد، یک قنادی بود و علت این نامگذاری، شیرینیپز ماهر فرانسوی به نام «ژیلبرت بارو» بود که در آن کار میکرد. او از سال ۵۷ به کشور خود بازگشت؛ ولی کافه تا به امروز به فعالیت خود ادامه داده است. این کافه بهسبب موقعیت قرارگیریاش درخیابان انقلاب، برای دانشجویان، اساتید و کتابفروشان آن منطقه بسیار خاطرهانگیز است.
کافه قنادی لرد
- آدرس: تهران، استاد نجات الهی، ویلا، نرسیده به خیابان کریمخان زند، پلاک ۸۶ (مشاهده روی نقشه)
- ساعات کار: ۸:۳۰ تا ۲۱:۳۰
- شماره تماس: ۸۸۹۰۰۸۳۳ (۰۲۱)
در خیابان ویلا در محله کریمخان، در نزدیکی کلیسا سرکیس کافه قنادی قدیمی و خاطرهانگیزی به نام لرد، از سال ۱۳۴۴ با دکور سفید رنگ خود مشغول به فعالیت است. در زبان ارمنی «لرد» بهمعنای خدای بزرگ است. این کافه که از جاذبه های تهران در شب به شمار میرود، به شیرینیهای ارمنی و خوشطعماش معروف است و به عاشقان گاتا، تارت، پروک و غیره پیشنهاد میشود حتما سری به آن بزنند.
کافه قنادی اوریانت
- آدرس: تهران، خیابان مفتح جنوبی، دروازه دولت، نرسیده به انقلاب، بعد از کوچه موثق (مشاهده روی نقشه)
- ساعات کار: ۸:۳۰ تا ۲۰
- تلفن تماس: ۸۸۳۴۷۸۱۰ (۰۲۱)
اوریانت کافه قنادی اصیل با رنگ و بوی قدیمی است که در سال ۱۳۲۱ در محله دروازه دولت، توسط ارمنیها فعالیت خود را آغاز کرد. با وجود گذشت هشت دهه از شروع به کار این کافه، هنوز فضا و سبک قدیمی و خاطرهانگیز خودش را حفظ کرده است. از نشانههای این کافه قدیمی چراغ نئون قرمز رنگ نمای آن است که نظر هر رهگذری را به خود جلب میکند.
کافه قنادی مینیون
- آدرس: تهران، خیابان سعدی، نبش خیابان برادران قائدی، پلاک ۶۶۵ (مشاهده روی نقشه)
- ساعات کار: ۹ تا ۱۹:۳۰
- تلفن تماس: ۷۷۶۸۶۲۵۳ (۰۲۱)
کافه قنادی مینیون در سال ۱۳۱۳ توسط آقای «تربوغنوسیان» و خانوادهاش در خیابان سعدی شروع بهکار کرد. خانواده تربوغنوسیان اهل اوکراین بودند؛ اما بهدلیل انقلاب کمونیستی به ایران مهاجرت کردند. در ابتدا این کافه بهعنوان نانوایی مشغول به فعالیت بود و پس از مدتی تبدیل به شیرینیپزی شد.
اولین پیتزا فروشی ایران کجاست؟! + تصاویر
کافه قنادی فردوسی
از جمله کافههای قدیمی و خاطرهانگیز دیگر به کافه قنادی فردوسی میتوان اشاره کرد که دهه ۳۰ افتتاح شد. این کافه کمی بالاتر از کافه نادری در چهارراه استانبول قرار داشت که متاسفانه اکنون تغییر کاربری داده است. کافه فردوسی پاتوق چهرهها و نویسندگان معروفی از جمله صادق هدایت، بزرگ علوی، و جلال آلاحمد بود و حضور آنها به کافه رنگ و بوی دیگری داده بود.
کافه فیروز
از دیگر کافههای قدیمی پایتخت کافه فیروز را میتوان نام برد که دهه ۳۰ و ۴۰ در مکانی در فاصله بین کافه نادری و کافه فردوس در خیابان جمهوری مشغول به کار بود؛ اما متاسفانه اکنون از این کافه نشانی باقی نمانده است.
در دهه ۴۰ پس از تعطیلی کافه فردوس، کافه فیروز از مشتریان کافه فردوس مانند مهدی اخوان ثالث، محمود آزاد، مشرف تهرانی، شمس آلاحمد، جلال خسروشاهی، فروغ فرخزاد، سهراب سپهری و بیوک مصطفوی پذیرایی میکرد. جلال آلاحمد بهدلیل علاقهاش به چای لیوانی، آن را به منو کافه اضافه کرد.
کافه ریویرا
در اواخر دهه ۴۰، در ابتدای خیابان سیتیر، کافهای به سبک غربی با نام ریویرا مشغول به فعالیت شد. این کافه نیز اکنون تغییر کاربری داده است و تبدیل به مغازه شده است؛ اما یاد و خاطره آن برای بعضی هنوز زنده است. کافه ریویرا گنجایش ۲۰ تا ۳۰ نفر را داشت و سقف کوتاه آن از دلایل جذابیتش بود که باعث میشد تابستان فضا خنک و در تابستان گرم و صمیمی باشد. این کافه نیز مانند کافههای قدیمی دیگر، پاتوق افراد روشنفکر و دنیادیده بود.
با رفتن به این کافه رستوران های تهران؛ شهر زیر پاته! + عکس
کافه شهرداری
کافه شهرداری از کافههای قدیمی و خاطرهانگیز است که در سال ۱۳۴۶ به فعالیت خود پایان داده است. این کافه از سال ۱۳۵۱ تاکنون جای خود را به تئاتر شهر داده است. این کافه در مرکز شهر قرار داشت و در دهههای ۳۰ و ۴۰ مردم در روزهای آخر هفته به این کافه میآمدند و در کنار آن از تماشای سیرک لذت میبردند. این کافه بیشتر پاتوق افراد روشنفکر و هنرمند بود.
کافه رستوران کوچینی
کافه رستوران کوچینی از کافههای قدیمی معروف است که در خیابان فلسطین قرار داشت. این کافه را ویدا قهرمانی، بازیگر سینما، با هدف رشد استدادهای هنری ساخت و میتوان گفت نوعی کافه گالری به شمار میآمد. برخلاف کافههای دیگر که پاتوق شاعران و نویسندگان بود، کافه کوچینی پاتوق خوانندهها و نوازندهها، از جمله فرهاد مهراد بود. فرهاد ترانه معروف جمعه را نخستین بار در این کافه خواند.
کافه ماسکوت
کافه ماسکوت نیز از کافههای قدیمی تهران است که صاحب آن پیرمردی فرانسوی به نام ایزاک بود. فضای کوچک ۲۰ متری این کافه شامل میز و صندلیهای محدودی بود. این کافه از ساعات اولیه غروب شروع به کار میکرد و تا پاسی از شب مشغول به فعالیت بود. از دیگر پاتوقهای صادق هدایت کافه ماسکوت بود. او نزدیکیهای غروب، بعد از کافه فردوسی، راهی کافه ماسکوت میشد. اکثر مشتریان کافه از دوستان و آشنایان صادق هدایت بودند.
ارسال نظر