قبرستان عجیب ایران | قبرستان عجیب مازندران | اسرار آمیزترین قبرستان ایران | گورستان سفید چاه
مرموزترین گورستان ایران که جسدهاش مومیایی میشن + ویدیو و تصاویر
گورستان عجیبی در مازندران قرار دارد که اجساد آن هرگز نمی پوسند. این قبرستان جزو عجیب ترین قبرستان های ایران به شمار می رود. در ادامه می توانید علت این اتفاق را بدانید.
گورستان سفید چاه یکی از اسرارآمیزترین جاذبه های مازندران است که قدمتی 1200 ساله دارد. به اعتقاد مردم منطقه اجساد گورستان سفید چاه به علت وجود خاک سفیدش هرگز نمی پوسند و سالم می مانند. سنگ قبرهای خاص گورستان سفید چاه هر کدام با توجه به جنسیت، فرهنگ، شغل و شخصیت فردی که آنجا دفن شده با نقوش خاصی حکاکی شده است که خود گویا و معرف آن شخص است.
ویدیو گورستان سفید چاه
گورستان سفید چاه در کجا قرار دارد؟
قبرستان سفید چاه در سرزمین سبز استان مازندران، بخش یانه سر از توابع شهرستان بهشهر و در روستای سفید چاه واقع شده است. این مکان یکی از قبرستان های قدیمی و تاریخی مسلمانان در استان مازندارن بوده و قدمت آن به حدود ۱۲۰۰ سال پیش باز می گردد.
بومیان و مردمان محلی این منطقه از گذشته اجساد خود را در این قبرستان به خاک سپرده و معتقد هستند اجساد دفن شده در این قبرستان هرگز نپوسیده و هیچ آسیبی بر آنها وارد نمی شود.
چرا اجساد این گورستان نمی پوسند؟
این قبرستان امروزه نیز نه تنها در میان مردمان محلی بسیار شناخته شده و پرطرفدار است، بلکه از مناطق، شهرها و روستاهای دور نزدیک، افراد اجساد خود را برای دفن به این قبرستان سپید می آورند.
بر اساس تحقیقات به عمل آمده بر روی خاک قبرستان سفید چاه که به قبرستان سپید نیز شهرت دارد، آهک موجود در خاک این قبرستان بسیار بالا بوده به نوعی که رنگ خاک آن به سفیدی میزند.
وجود این خاک آهکی سفید سبب تاخیر در فساد اجساد دفن شده در این قبرستان شده و همچنین گفته می شود که دلیل نام گذاری این مکان با نام قبرستان سپید نیز وجود همین خاک سفید رنگ است.
ویژگی های قبرهای گورستان سفید چاه
قبرستان سفید چاه دارای ویژگی های منحصر به فرد بسیاری بوده و تفاوت های زیادی نیز با سایر قبرستان های موجود در کشور دارد.
گورستان جن ها، مخوف ترین گورستان در ایران + تصاویر
یکی از ویژگی های این قبرستان وجود سنگ قبرهای ایستاده در بخش تاریخی و قدیمی آن بوده که هر کدام از این سنگ قبرها نیز با توجه به قدمت، فرهنگ زمان و شغل و شخصیت فردی که در آن جایگاه دفن شده با نقوشی خاص حکاکی و تزئین شده اند.
در این گورستان جنسیت افراد دفن شده در آن به روش خاصی نشان داده شده و در صورتی که بالای سنگی که بر روی قبر نصب شده شکل یک شانه دوسر وجود داشته باشد، این قبر متعلق به یک مرد بوده و در صورت وجود شکل شانه یک سر بر روی سنگ قبر، فرد دفن شده در آن جایگاه یک زن است.
در قبرستان سفید چاه سنگ مزارها محرابی و صندوقی هستند که هر دو شکل در ایران دارای پیشینه معماریاند. سنگ قبرهای محرابی قبرستان تاریخی سفید چاه، دارای تصاویر نمادین ایرانی است و از نقوش تزیینی به ویژه اسلیمی و هندسی به صورت متقارن، در تمام سطوح استفاده شده است و از نظر تنوع به سه دسته تقسیم میشود: نقوش اسلیمی، نقش هندسی و نقوش نمادین یا سمبولیک. تعدادی سنگهای صندوقی نیز بر فراز تپه قبرستان در جهت شمالی قبرستان سفید چاه به دست آمده است که قدیمیترین سنگ قبر صندوقی به تاریخ ۸۹۶ هجری قمری تعلق دارد.
از قبرهای افراد معروف که در این قبرستان قرار دارد میتوان به قبر ملک بادله حاکم شمال، ابراهیم، منصور و عبدالرحمن سه فرزند امام موسی ابن جعفر(ع) و چندین تن از سادات مرعشی که روزگاری در آمل حکومت میکردند اشاره نمود.
این قبرستان و قبرهای موجود در آن در سال ۱۳۸۱ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
ارسال نظر