شناسه خبر: ۹۷۴۲
لینک کوتاه کپی شد

4 مدل شام مجلسی با انار و مرغ؛ برای شب یلدا + طرز تهیه

برای تدارک شام میهمانی شب یلدا اگر به دنبال چند غذای فوق العاده هستید میتوانید از منوی غذا با انار و مرغ کمک بگیرید و غذاهای لذیذی آماده کنید.

غذای شب یلدا

پر بازدید

ترینی‌ها :

برای تهیه غذای اصلی شب یلدا و یا تدارک سفره خوش رنگ و لعاب یک میهمانی دلچسب، منوی غذا با انار یا رب انار و مرغ میتواند پیشنهاد فوق العاده ای باشد. با ما در این بخش از آشپزخانه ترینی ها همراه باشید تا دستور تهیه چند غذای مجلسی خوشمزه و بی نظیر را با هم مرور کنیم. 

1. خورش مرغ و انار

اگر از آن دسته افرادی هستید که به ترکیب مرغ و انا نه نمیگویید پس غذای مجلسی که می توانید با این ترکیب جذاب آماده کنید، همین خورش انار و مرغ است که با داشتن چاشنی های متنوعی، عطر و بوی فوق العاده ای دارد.

5 پیش غذا که سفره شب یلدا رو شیک تر می کنن! + دستور تهیه

استفاده مشترک از رب انار و انار، یکی از دلایل محبوبیت هر چه بیشتر این غذای ایرانی در بین علاقه مندان به غذا با انار است.

خورش مرغ و انار

 مواد لازم برای خورش انار

  • مرغ :یک عدد
  • پیاز :یک عدد
  • دانه انار :2 پیمانه
  • رب گوجه فرنگی :یک قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه :به مقدار لازم

طرز تهیه خورش انار

  1.  ابتدا مرغ را در کمی روغن سرخ کنید و بعد با 2 لیوان آب  بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا به مدت یک ساعت و نیم مرغ بپزد.
  2. در این فاصله تابه ای را رو حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود.
  3. سپس پیاز خرد شده را داخل روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شود.
  4. بعد دانه های انار را داخل پیاز تفت دهید تا جایی که  آب انار کشیده شود .
  5. اگر انارمصرف شده قرمز رنگ نبود به خورشت مقداری رب گوجه فرنگی اضافه کنید.
  6.  نمک ، فلفل و زرد چوبه را به انار و پیاز تفت داده شده اضافه کنید و مخلوط را داخل آب مرغ بریزید و اجازه دهید تا خورشت جا بیفتد و فقط یک پیمانه یا کمتر، آب داخلش باقی بماند.
  7. دقت کنید بعد از اضافه کردن مخلوط انار ، در قابلمه را نبندید زیرا باعث سفید شدن دانه های انار میشود.
  8. اگر بخواهید میتوانید از چند قلم بادمجان سرخ شده هم در کنار خورشت استفاده کنید.

بهترین دسرهای فوری، کم هزینه و بدون فر مخصوص یلدا + طرز تهیه

2. خورش انار و بادمجان

غذا با انار و بادمجان، جز غذاهای پرطرفداری است که آب دهان هر شکمویی را به راه می اندازد. ظاهر این غذا بقدری دلفریب است که با دیدنش دیگر باید قید رژیم لاغری و به سالاد بسنده بودن را فراموش کرد.خورش مرغ و بادمجان که یکی از خوشمزه ترین خورش های ایرانی است، با ترکیب انار حال و هوای یلدایی تری به خود میگیرد.

خورش انار و بادمجان

مواد لازم برای خورش انار و بادمجان

  • پیاز متوسط:1 عدد
  • آب انار:2 پیمانه
  • دانه انار:1 پیمانه
  • گوشت مرغ:400 گرم
  • بادمجان قلمی:3 عدد
  • روغن:2 ق س

طرز تهیه خورش انار و بادمجان

  • تابه ای را روی حرارت ملایم قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید تا داغ شود.
  • سپس پیاز ها را داخل روغن بریزد و سرخ کنید.بعد از طلایی شدن پیاز ها آنها را از روغن بیرون بیاورید.
  • مرغ تکه شده را با کمی نمک و فلفل طعم دار کنید و  داخل تابه روغن سرخ کنید .
  • برای اینکه مرغ بهتر سرخ شود هنگام سرخ کردن آن ، در تابه را ببندید.
  • مرغ را بعد از سرخ کردن از تابه بیرون بیاورید و در همان روغن دانه های انار را کمی تفت دهید.
  • بعد از تفت دادن دانه های انار ، پیاز سرخ شده را به همراه مقداری نمک و فلفل به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
  • مرغ را مجددا به داخل قابلمه  اضافه کنید و 2 پیمانه  آب انار داخل خورشت بریزید تا بجوشد و با حرارت کم بپزد و آرام آرام جا بیفتد.
  • در این فاصله بادمجان ها را پوست بگیرید و در آب و نمک به مدت 20 دقیقه خیس کنید.
  • بعد آنها را با دستمال خشک کنید و در روغن داغ سرخ کنید و در 20 دقیقه آخر پخت به خورشت اضافه کنید تا بادمجان ها در کنار بقیه مواد بپزد .

 نکات

  1. اگر آب انار در دسترس نبود میتوانبد 2 قاشق سوپخوری رب انار غلیط اضافه کنید.
  2.  ادویه خورشی شامل زیره سیاه زنجبیل جوز هندی فلفل قرمز زردچوبه و فلفل سیاه است همینطور اگر دانه های انار ترش بود میتوانید کمی شکر به آن اضافه کنید.

3. ران مرغ ترش با سس انار، غذای مازندرانی

علاقه مندان به غذاهای شمالی و خورشت های معروف گیلانی ها، حتما با این غذا آشنایی دارند. غذایی که طرز تهیه ران مرغ ترش به شکلی است که باید هم از رب انار، هم از دانه های انار و آب انار استفاده کنید. شاید این یکی از گزینه های منوی غذا با انار باشد که هر سه محصول میوه انار را در رسپی خود جای داده است.

ران مرغ ترش با سس انار

مواد لازم برای تهیه مرغ ترش:

  • مرغ :نصف یک عدد
  • تخم مرغ :  2 عدد
  • جعفری و گشنیز :500 گرم
  • لپه :1 پیمانه
  • آبلیمو :به میزان لازم
  • نمک، فلفل و زردچوبه :به میزان لازم

طرز تهیه مرغ ترش:

  • لپه را بشویید و یکی دو ساعت از قبل خیس دهید سپس با مرغ و مقداری آب و نمک روی حرارت قرار دهید تا بپزند. سبزی ها را خیلی ریز خرد کنید و داخل مقداری روغن سرخ کنید.
  • بعد از پخت مرغ و لپه ، سبزی سرخ شده و آبلیمو را به آن اضافه کنید. تخم مرغ ها را هم بزنید تا یکدست شوند.
  • در 10 دقیقه آخر پخت به مخلوط مرغ اضافه کنید. بعد حرارت را خاموش کنید و مرغ را کنار برنج سرو کنید.

نکاتی در خصوص طعم بهتر مرغ ترش:

  1. برای خوشمزه تر شدن سبزی این غذا باید گشنیز را بیشتر از بقیه سبزی ها اضافه کنید.
  2. نعناع باعث تلخ شدن خورش می شود پس باید دقت کنید که نعناع را در حد چند برگ اضافه کنید.
  3. در محدوده گیلان نوعی سبزی محلی به نام خلواش وجود دارد که میتوان آن را به جای نعناع استفاده کرد.
  4. برای زودتر پخته شدن و گرفتن نفخ لپه ، آن را چندین ساعت قبل خیس کنید و چندین بار آب آن را عوض کنید.
  5. برای اینکه تخم مرغ ها آب خورش را می کشند و نیز خورش نباید آبکی باشد، پس قبل از اضافه کردن تخم مرغ اندازه مشخص کنید.
  6. به زمان تفت دادن سبزی و سیر دقت کنید تا بیش از حد نشود و طعم غذا بهتر شود.
  7. زمان پخت این خورشت یک ساعت است و اگر بیشتر شود خورشت جا افتاده تر و خوشمزه تر میشود.
  8. خورشت را قبل از اضافه کردن شکر بچشید. چون آلوی خورشتی هم باعث شیرینی غذا میشود.
  9. برای خوش طعم تر شدن خورش میتونید مقداری زعفران داخل آن بریزید.

4. استیک مرغ با انار

یک غذای لاکچری و خوشمزه که همه چیز برای متنوع بودن دارد. شام شب یلدا یا غذای اصلی دورهمی هایتان را می توانید با این غذا انار و مرغ سفارشی تر کنید. البته فراموش نکنید که این سبک غذا کمی با غذاهای ایرانی شب چله متفاوت است اما ارزش امتحان دارد.

استیک مرغ با انار

 مواد لازم برای استیک مرغ با سس انار

  • سینه مرغ :250 گرم
  • سس سویا :یک قاشق سوپخوری
  • سس خردل :یک قاشق سوپخوری
  • روغن زیتون :یک قاشق سوپخور
  • نمک :به میزان لازم
  • فلفل سیاه :1/2 قاشق چایخوری
  • رز ماری :یک قاشق چایخوری
  • روغن مخصوص سرخ کردنی :یک قاشق سوپخوری

مواد لازم برای تهیه سس

  • نشاسته ذرت :یک قاشق سوپخوری
  • روغن زیتون :یک قاشق سوپخوری
  • کره :یک قاشق سوپخوری
  • پیاز :یک عدد کوچک
  • آب مرغ :1/2 پیمانه
  • آب انار :1/2 پیمانه
  • شکر :یک قاشق چایخوری
  • آب لیمو ترش :2 قاشق سوپخوری
  • دانه انار :یک پیمانه
  • نمک و فلفل سیاه :به میزان لازم

طرز تهیه استیک مرغ با سس انار

  1. ابتدا سس را آماده کرده و کنار بگذارید، برای این کار پیاز را خرد کرده و با روغن زیتون و کره سرخ کنید.
  2. نشاسته ذرت را افزوده و بقیه مواد را اضافه نمایید و با شعله کم اجازه دهید سس پخته و غلیظ شود، مواد را مرتب هم بزنید تا نسوزد.
  3. در این فاصله سینه مرغ را با بقیه مواد مخلوط کرده و برای 5 دقیقه کنار بگذارید تا مزه دار شود ، سپس تابه ای را روی حرارت قرار داده و روغن زیتون را بریزید تا گرم شود ،مرغ در روغن سرخ کنید.
  4. مرغ ها را بعد از سرخ شدن در ظرف مورد نظر بچینید و سسی که آماده کرده اید را روی آن بریزید و میل کنید.

طرز تهیه سس استیک مرغ

  1. در ظرفی پیاز، روغن زیتون و کره را تفت دهید.
  2. نشاسته ذرت را به آن اضافه کنید.
  3. آب مرغ، آب انار، شکر و آب لیمو ترش، نمک و فلفل و دانه انار را به این مخلوط اضافه کنید و روی حرارت مرتب هم بزنید تا سس غلیظی به دست آید، این سس با مرغ و مرغابی سرو می شود.
آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر