نکات پخت رب گوجه قرمز | ترفند قرمز شدن رب گوجه
۸ نکته طلایی برای خوشرنگ شدن رب گوجه فرنگی!
اگر می خواهید رب خوشرنگی بپزید بهتر است نکات زیر را هنگام پخت رب گجه رعایت کنید.
پختن رب گوجه خوشرنگ و با کیفیت کار هر کسی نیست و نکاتی دارد که باید با رعایت آنها بتوان ربی عالی پخت. برای اینکه رب خوشرنگی بپزید باید حتی به ظرفی که رب در آن پخته می شود توجه کردو با ترینی ها همراه باشید تا این نکات را با هم بخوانیم.
۱- استفاده از قابلمه مناسب
جنس قابلمهای که قرار است در آن رب گوجه فرنگی را تهیه کنید بسیار مهم است. به هیچ عنوان رب گوجه فرنگی را در قابلمههای تفلون یا مسی درست نکنید زیرا باعث بدرنگ شدن رب میشوند.
بهترین جنس قابلمه برای تهیه رب گوجهفرنگی خانگی قابلمههای چدنی یا روی است. اگر از قابلمههای چدنی استفاده میکنید حتما توجه داشته باشید که روکشی از تفلون نباید در آن باشد.
۲- تنظیم زمان پخت رب
یکی دیگر از مهمترین عواملی که در خوشرنگ شدن رب گوجه فرنگی مهم است. مدت زمان پخت رب است، باید زمانی که مشاهده کردید رب به غلظت مناسب رسیده است آن را از روی حرارت بردارید.
ماندن بیش از حد رب روی حرارت موجب سیاهشدن و تیره شدن رنگ رب شما میشود. توجه داشته باشید که رب گوجه فرنگی شما نباید آبکی و شل باشد زیرا داشتن آب زیاد، باعث خراب شدن و کپک زدن آن میشود.
تشخیص زمان آماده شدن رب
زمانی که رب مواد خود را مثل مذاب به بالا پاشیده و پرتاب می کند و با صدای زیادی می جوشد یعنی آماده و رسیده است. روش دیگر این است که مقداری از رب را درون یک ملاقه بریزید سپس آن را کج نمایید. اگر اطراف رب حالت آبکی نداشت یعنی آب درون رب به طور کامل تبخیر شده و میتوانید حرارت را خاموش کنید.
۳- انتخاب گوجه فرنگی مناسب
انتخاب گوجهفرنگیهای مرغوب و رسیده در طعم و رنگ نهایی رب گوجه شما تاثیر بسیار زیادی دارد. اگر از گوجه فرنگیهای نارس یا سبز استفاده کنید قطعا نباید انتظار داشته باشید که ربی قرمز و خوشرنگ حاصل شود. بهترین نوع گوجهفرنگی برای تهیه رب، گوجههای با پوست نازک و گوشتی هستند که دانههای کمی دارند.
بافت گوشتی گوجه فرنگی نباید سفت و سفید باشد. گوجهفرنگیهای که در زمین کشاورزی کشت میشوند، طعم و مزه بهتری دارند، آبدارتر هستند و برای گرفتن رب انتخاب مناسب تری هستند.
۴- افزودن مقدار کمی روغن مایع
برای داشتن ربگوجه فرنگی خوشرنگ و قرمز کمک گرفتن از روغن مایع یکی از راهکارهای سادهاست که به شما کمک میکند. توجه داشته باشید که مقدار روغنی که به رب اضافه میکنید نباید زیاد باشد زیرا در کیفیت رب شما تاثیر نامطلوبی میگذارد.
به طور مثال برای یک قابلمه بزرگ رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع کافی است. در اواسط پخت به رب بیفزایید و تاثیر شگفت انگیز آن را ببنید.
۵- نحوه پخت رب گوجه فرنگی
اگر تا به حال رب گوجهفرنگی خانگی تهیه کرده باشید قطعا در اواسط پخت مشاهده کردهاید که حبابهای بزرگی روی سطح رب شما ایجاد میشوند که در اثر حرارت می ترکند و مقداری از رب به دیوارههای قابلمه میپاشد. این مقدار ربی که به دیواره ها میچسبد در اثر حرارت به سرعت میسوزند و رنگ تیرهای به خود می گیرند.
شما در زمان پخت رب باید این ربها را از دیواره قابلمه جدا کنید و دور بریزید. افزودن این ربها به محتوای درون قابلمه باعث تیرگی رنگ رب گوجه فرنگی شما میشود.
۶- انتخاب ظرف مناسب باری نگهداری رب
پس از پایان پخت گوجه فرنگی نحوه نگهداری آن در ماندگاری ، رنگ و طعم رب بسیار مهم است. به هیچ عنوان رب گوجه فرنگی را در ظروف پلاستیکی یا فلزی نگهداری نکنید. بهترین انتخاب برای رب گوجه فرنگی ظروف شیشهای هستند که درب آنها به خوبی بسته شود.
ظروف شما باید کاملا تمیز و عاری از هر نوع آلودگی باشند. حتما خشک باشند و در زمان بستن درب آنها هیچ هوایی به درون شیشه نفوذ نکند. با انتخاب ظرف مناسب میتوانید رب گوجه فرنگیتان را با همان کیفیت در طعم و رنگ حفظ کنید. حتما رب گوجه فرنگی را پس از باز شدن درب شیشه و اولین استفاده به یخچال منتقل کنید و در یخچال از آن نگهداری کنید.
۷- گوجهفرنگی را از قبل خشک کنید
یکی دیگر از دلایل تیره شدن رب گوجه فرنگی رطوبت زیاد گوجه است. این رطوبت باعث بالا رفتن زمان پخت و در نتیجه تیرگی رب شما میشود. بهتر است قبل از پخت گوجه فرنگیها را برش زنید و آنها را در فر، تابه و کمک گرفتن از نور خورشید مقداری خشک کنید تا رطوبتشان گرفته شود.
۸- نحوه نگهداری رب در ظروف شیشه ای
بعد از ریختن رب درون ظرف شیشه ای، کمی روغن هم روی رب بریزید سپس درب ظرف را ببندید. با این کار جلوی کپک زدن رب گرفته شده و دیگر سیاه نمی شود زیرا روغن از رسیدن هوا به رب جلوگیری می کند. شیشه ها را به مدت ۱ روز به شکل برعکس در محیط آشپزخانه قرار دهید تا هوایی که در فضای داخلی آن ها قرار دارد خارج شود. بعد از سپری شدن این مدت رب را در یخچال نگهداری کنید.
اگر از ترفندهای بالا استفاده کنید بی شک رب گوجه فرنگی بسیار با کیفیت و قرمزی خواهید داشت.
ارسال نظر