آش نذری محرم | روش پخت آش شله قلمکار
طرز تهیه آش شله قلمکار نذری محرم برای 100 نفر
برای نذری دادن در ماه محرم می توانید با دستور این مطلب آش شله قلمکار درست کنید و بین مردم پخش کنید.
آش شله قلمکار نذری کشدار پختن کار هر کسی نیست و احتیاج به دانشتن ترفندهایی دارد که ما در ادامه آنها را برای شما کامل توضیح خواهیم داد. این آش برای نذری در ماه رمضان و ماه محرم بسیار مناسب است
مواد لازم آش شله قلمکار برای 50 نفر
نکته: برای تهیه آش شله قلمکار نذری برای 100 نفر، این مقادیر را در 2 ضرب کنید.
-
گوشت بدون استخوان: 2/5 تا 3 کیلوگرم
- پیاز: 16 عدد
- سیر: 18 حبه
- برنج: 5 لیوان
- نخود: 5 لیوان
- عدس: 10 لیوان
- گندم: 5 لیوان
- لوبیا چیتی: 5 لیوان
- سبزی آش: 5 کیلوگرم
- کشک: به اندازه کافی
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به اندازه کافی
زرشک پلو با مرغ هیئتی برای 100 نفر چجوری بپزیم؟ + طرز تهیه
روش تهیه آش شله قلمکار نذری خوشمزه و کشدار
-
ابتدا گندم و نخود و لوبیا چیتی را جداگانه داخل کاسه ای می ریزیم و تا سطح روی آن ها آب می ریزیم و اجازه می دهیم تا از شب تا صبح حدودا 6 ساعت خیس بخورند و در این مدت چندین بار آب آن ها را تعویض می کنیم تا نفخ شان کاملا رفع گردد.
-
در این مرحله 12 عدد از پیازها را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه خلالی خرد می کنیم و داخل تابه ای عظیم روغن می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا داغ گردد و پیازها را داخل تابه می ریزیم و کمی تفت می دهیم تا سبک شوند و دیگر اجازه می دهیم تا سرخ و طلایی شوند.
- سپس پیازهای سرخ شده را داخل بشقابی می ریزیم و کنار می گذاریم.آب داخل گندم را بیرون می ریزیم و گندم ها را داخل صافی می ریزیم و آبکش می کنیم و داخل قابلمه مورد نظر برای پخت آش می ریزیم و آب به آن اضافه می کنیم و اول حرارت را زیاد می کنیم تا به جوش بیاید و بعد حرارت را بسیار ملایم می کنیم تا گندم بپزد.
- گه گاه گندم را هم می زنیم تا ته نگیرد. نخود را نیز داخل صافی می ریزیم و می شوییم و داخل قابلمه ای می ریزیم و آب به آن اضافه می کنیم و روی شعله قرار می دهیم تا ابتدا با حرارت زیاد به جوش بیاید و بعد حرارات را ملایم می کنیم تا به مرور زمان مغز پخت گردد.
- حدودا 45 دقیقه الی 1 ساعت که از زمان پخت نخود گذشت و تقریبا نیم پز شده بودند لوبیا چیتی را نیز داخل صافی می ریزیم و می شوییم و به نخود اضافه می کنیم (اگر مقدار آب داخل قابلمه کم بود می توانید مجددا آب جوش به حبوبات اضافه کنید) و اجازه می دهیم تا کاملا پخته شوند.
- عدس را داخل کاسه ای می ریزیم و روی آن آب می ریزیم و اجازه می دهیم تا خیس بخورد. گوشت را می شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت مکعبی خرد می کنیم و داخل قابلمه ای می ریزیم و روی شعله قرار می دهیم و آب به آن اضافه می کنیم.
- سپس پیاز به جامانده را پوست می گیریم و می شوییم و از وسط نصف می کنیم و به گوشت اضافه می کنیم. همینطور سیرها را نیز پوست می گیریم و می شوییم و به مواد اضافه می کنیم و ابتدا حرارت را زیاد می کنیم تا آب داخل گوشت به جوش بیاید و بعد حرارت را ملایم می کنیم تا گوشت کاملا مغز پخت گردد.
- سپس سبزی آش که شامل گشنیز،نعناع، مرزه، اسفناج، جعفری و ریحان است را پاک می کنیم و (همگی نوع سبزی ها به طور یکسان در سبزی باشد و فقط کمی اسفناج بیشتر از باقی سبزی ها باشد) می شوییم و آبکش می کنیم و اجازه می دهیم تا آب اضافه آن ها خارج گردد.
- اگر زمان داشتید سبزیها را روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا کاملا آن ها خشک شوند. بعد سبزیها را داخل خردکن می ریزیم و خرد شده تحویل می گیریم .احتیاج نیست خیلی ریز شوند. البته می توانید روی تخته آشپزخانه نیز با چاقو سبزی ها را خرد کنید.
- گوشت پخته شده را از آب آن جدا می کنیم و داخل صافی قرار می دهیم و داخل بشقابی می گذاریم تا خنک گردد و بعد ریش ریش می کنیم و کنار می گذاریم.برنج را تمیز می شوییم و آب داخل آن را خالی می کنیم و داخل قابلمه ای که برای پخت آش تدارک دیده ایم می ریزیم.
- سپس عدس را نیز داخل صافی می ریزیم و می شوییم و به برنج می افزاییم و روی شعله قرار می دهیم و آب نیز به مواد اضافه می کنیم و حرارت را ابتدا زیاد می کنیم تا آب داخل مواد به جوش بیاید و بعد حرارت را ملایم می کنیم تا عدس به مرور بپزد و برنج نیز نرم و پخته گردد.
- پس از پخته شدن برنج و عدس کمی نمک اضافه می کنیم و سبزی را نیز به مواد می افزاییم و اجازه می دهیم 30 دقیقه سبزی ها کاملا بپزند و بعد گندم ،نخود و لوبیا و پخته شده را همراه با گوشت ریش شده و آب آن به مواد آش اضافه می کنیم.
- سپس زردچوبه، فلفل سیاه و کمی نمک و نیمی از پیازداغ را به آش می افزاییم و اگر مقدار آب آش کم بود می توانیم آب جوش مجددا به آش اضافه کنیم و درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم تا به مدت تقریبا 30 دقیقه الی 1 ساعت دیگر آش بپزد و کاملا جابیافتد.
- آش شله قلمکار نذری دیگر باید لعابدار و منسجم شده باشد و حرارت را خاموش می کنیم و اجازه می دهیم تا آش از حرارت بیافتد و بعد در کاسه ای می ریزیم و با کشک،نعناع داغ و باقی پیاز داغ روی آن را تزئین می کنیم و نوش جان کنید.
فرمول «قیمه نذری» با فوت کوزه گری آشپز هیئت امام حسین + طرز تهیه
نکات مهم در تهیه آش شله قلمکار نذری
- زیر شعله باید ملایم باشد تا آش آهسته آهسته پخته شده و جا بیافتد. فقط در این صورت است که آش شله قلمکار ما حسابی کش دار شده و شبیه حلیم می گردد.
- بسیاری از افراد این آش را با طعم تند مصرف می نمایند، یعنی فلفل بیشتری استفاده می نمایند.
- برای مزه بخشیدن بیشتر به آش شله قلمکار نذری، میتوانید به جای آب قلم از آب معمولی بهره ببرید.
- می توان در صورت در دسترس نبودن سبزی تازه از سبزی خشک هم استفاده کرد (ترخون و مرزه کمتر + سبزی خشک را دو، سه ساعت در آب ولرم خیس کنید).
- اگر حبوبات را قبلاً کامل له نکرده اید می توانید در اواخر پخت با گوشت کوب برقی چند دقیقه داخل ظرف آنها را بکوبیدتا حسابی له شده و آش تان کش دار گردد.
- این آش باید شبیه حلیم گردد.
- آش شله قلمکار در اصل مربوط به شهر اصفهان است اما در تهران و شهرهای دیگر نیز طبخ می گردد.
سخن آخر
در بعضی شهرها به آش شله قلمکار ماست هم اضافه می نمایند. اگر شما هم تمایل دارید ماست به آش خود اضافه کنید، زمانی که آش تقریبا اماده شده بود 4 قاشق غذاخوری ماست چکیده اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا با آش یکدست گردد. سپس اجازه دهید آش چند دقیقه دیگر روی حرارت بماند تا ماست کمی بجوشد.
ارسال نظر