غذای ساده | غذای نونی | غذاهای ساده نونی و بدون گوشت
ناهار فوری چی بپزم؟ | 7 غذای بدون برنج برای ناهار + طرز تهیه
اگر از غذاهای برنجی و گوشت و مرغ خسته شده اید در این مقاله غذاهای ساده نونی و بدون گوشت را معرفی کرده ایم .
غذاهای ساده نونی و شما را از روتین برنج خوردن خارج میکند! غذاهای ساده نونی امتیاز دیگری که دارد این است که تنوع بسیار زیادی میتواند داشته باشد! شرط میبندم غذاهای ساده نونی آنقدر تنوعش برایتان زیاد باشد که تا مدت ها دلتان نخواهد سمت غذای برنجی یا گوشتی بروید!
1- بورانی سیب زمینی
میتوان گفت بورانی سیب زمینی سادهترین غذای بدون گوشت است که معمولا با نان سرو میشود. برای تهیه بورانی سیب زمینی به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
- سیب زمینی سه عدد متوسط
- روغن دو قاشق غذاخوری
- زردچوبه، نمک، فلفل قرمز به مقدار لازم
طرز تهیه بورانی سیب زمینی
- ابتدا سیب زمینیها پوست گرفته، حلقه حلقه کرده و داخل قابلمه بریزید.
- یک فنجان آب را همراه با روغن، نمک، زردچوبه و فلفل قرمز روی سیب زمینی ریخته و شعله اجاق را روشن کنید.
- بعد از اینکه محتویات قابلمه بجوش آمد، حرارت اجاق گاز را کم کرده و اجازه دهید سیب زمینی بخارپز شود.
- در نهایت سیب زمینی را با گوشتکوب پوره کنید.
2- کشک بادمجان
کشک بادمجان می تواند نوعی پیش غذا برای مهمانی ها باشد اما با این وجود اگر یک غذای سبک و راحت برای ناهار یا شام خود می خواهید حتما آن را امتحان کنید.
برای تهیه کشک بادمجان ابتدا بادمجان هارا سرخ کرده روغن آن ها را می گیریم. البته اگر می خواهید غذای سالم تری داشته باشید می توانید آن ها را کبابی کنید. سپس کشک را بامقداری آب روی حرارت قرار می دهیم تا رقیق تر بشود و بعد از چنددقیقه بادمجان ها را به آن اضافه می کنیم و با گوشت کوب به خوبی له می کنیم.
در این مرحله پیاز داغ و گردو خرد شده ودر صورت تمایل سیر سرخ شده را درون مواد ریخته و مقداری را هم برای تزیین نگه می داریم و سپس روغن را داغ کرده و نعنا خشک را به آن اضافه می کنیم ودر آخر برای تزیین کشک بادمجان از آن استفاده می کنیم.
3- املت سبزیجات
املت سبزیجات غذایی مقوی و سرشار از فیبر است. حذف و اضافه کردن هر یک از مواد تشکیل دهنده املت سبزیجات اختیاری بوده و کاملا به ذائقه ما برمیگردد. تخم مرغ، فلفل دلمه، هویج، کدو سبز، گوجه فرنگی، پیاز، قارچ، کره، نمک و فلفل سیاه از جمله مواد تشکیل دهنده املت سبزیجات هستند. برای تهیه املت سبزیجات مراحل زیر را به دقت انجام دهید؛
- پیاز را خرد کرده و همراه با مقداری روغن یا کره تفت دهید.
- همه سبزیجات را نگینی خرد کرده و با پیاز تفت دهید.
- درب ظرف را بسته و اجازه دهید سبزیجات با آب خودشان بخارپز شوند.
- بعد از نرم و پخته شدن سبزیجات، همه را با تخم مرغ ترکیب کرده و در کره سرخ کنید.
4- خوراک بادمجان
خوراک بادمجان غذایی مقوی با ارزش غذایی بالاست. اگر به دنبال غذایی هستید که در زمان کوتاهی آماده شود، خوراک بادمجان بهترین گزینه است. برای تهیه خوراک بادمجان این مواد را آماده کنید؛
- بادمجان چهار عدد
- گوجه دو عدد
- فلفل دلمهای یک عدد
- پیاز یک عدد
- روغن، نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار لازم
طرز تهیه خوراک بادمجان
- بادمجان را پوست گرفته، خرد کرده و در روغن سرخ کنید.
- پیاز و فلفل دلمه را خرد کرده و در ظرف جداگانهای تفت دهید. بعد از اینکه مواد را تفت دادید و نرم شدند آنها را با بادمجان مخلوط کنید.
- گوجهها را خرد کرده و همراه با نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به خوراک اضافه کرده درب ظرف را ببندید.
- وقتی خوراک بادمجان به قوام دلخواهتان رسید، خوراک را از روی اجاق گاز بردارید.
5- کوکو کدو سبز
کوکو سبزی بدون گوشت و غذای نونیکدو سبز کالری خیلی کمی دارد در نتیجه کوکویی هم که با آن درست میشود کم کالری بوده و جزو غذاهای رژیمی محسوب میشود. برای تهیه کوکو کدو سبز مواد زیر را آماده کنید:
- کدو سبز نیم کیلوگرم
- تخم مرغ دو عدد
- آرد سه قاشق غذاخوری
- پیازچه خرد شده نصف یک پیمانه
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه کوکو کدو سبز
- کدو سبز را پوست گرفته و رنده کنید. (برای اینکه جذب روغن کدو کم شود؛ مقداری نمک روی کدوی رنده شده بریزید و بعد از ده دقیقه کدو را داخل صافی ریخته و فشار دهید تا آب اضافی آن خارج شود)
- پیازچه خرد شده را با کدو مخلوط کرده و سپس تخم مرغها را به آنها اضافه کنید.
- در پایان آرد، نمک، فلفل و زردچوبه را با مواد کوکو ترکیب کرده و هم بزنید.
- مواد کوکو را در روغن داغ ریخته و دو طرف آن را سرخ کنید.
6- قارچ سوخاری
بدون شک طعم بینظیر قارچ سوخاری و ظاهر دلفریبش هر مخاطبی را به خود جذب میکند. برای تهیه قارچ سوخاری به روش رستورانی و جذاب لازم است مواد زیر را تهیه و آماده کنید؛
- قارچ تازه نیم کبلوگرم
- آرد سفید یک پیمانه
- نمک یک قاشق غذاخوری
- بکینگ پودر نصف قاشق غذاخوری
- نشاسته ذرت نصف پیمانه
- آب یک پیمانه
- پودر سوخاری یکونیم پیمانه
- روغن سرخ کردنی به مقدار لازم
طرز تهیه قارچ سوخاری
- برای تهیه قارچ سوخاری رستورانی و خوشمزه مراحل زیر را به دقت انجام دهید؛
- قارچها را تمیز بشویید و اجازه دهید آب اضافیشان چیده شده و کاملا خشک شوند.
- آرد سفید، نمک، بکینگ پودر و نشاسته ذرت را با یکدیگر حسابی مخلوط کنید تا یکدست شوند سپس به آرامی آب را به آن اضافه کرده و هم بزنید تا خمیر غلیظی به دست آورید.
- برای سرخ کردن قارچ ابتدا قارچها را در سسی که آماده کردید فرو کرده و سپس به آرد سوخاری آغشته کنید.
- قارچ را در روغن داغ ریخته و سرخ کنید.
7- واویشکا گوشت چرخ کرده
مواد لازم برای ۴ نفر
- پیاز ۱ عدد بزرگ
- گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
- گوجه فرنگی ۳ عدد
- رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
- سیب زمینی ۲ عدد متوسط
- نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
- آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیهی واویشکا گوشت چرخکرده:
- سیبزمینیها را به مکعبهای مساوی خرد کنید و به مدت ۱۰ دقیقه در آب بخیسانید تا نشاستهاش گرفته شود.
- پیازها را به شکل نگینی خرد کرده و داخل تابهای با اندازهی مناسب بریزید و بهمدت ۵ دقیقه روی حرارت تفت دهید.
- گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و کاملا با پیاز مخلوط کنید. نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویههای دلخواه را اضافه نمایید.
- گوجهفرنگیها را پوست گرفته و ریز خرد کرده یا با استفاده از میکسر پوره کنید.
- هنگامیکه رنگ گوشت قهوهای شد، رب گوجهفرنگی، آبلیمو و پوره گوجه را اضافه کرده و درب تابه را ببندید. درجه حرارت را هم پایین بیاورید و بگذارید تا آب آن کشیده شود.
- در تابهی دیگری سیبزمینیها را سرخ کرده و روی دستمال قرار دهید تا روغن اضافهشان گرفته شود.
- در آخر مواد واویشکا را در ظرف مورد نظر بریزید و سیبزمینیهای سرخ شده را به آن اضافه کنید.
ارسال نظر