شناسه خبر: ۶۰۴۴
لینک کوتاه کپی شد

طرز تهیه خورشت قیمه مجلسی | قیمه با مرغ | خورشت قیمه مرغ و قارچ

ناهار امروز: خورشت قیمه به 3 روش؛ مخصوص عروس خانما + طرز تهیه

در ادامه چند روش درست کردن خورشت قیمه، خوشمزه ترین و اصیل ترین غذای ایرانی را آموزش می دهیم.

خورشت قیمه
ترینی‌ها :

خورشت قیمه از اصیل ترین غذاهای ایران است و پایه ثابت مهمانی ها و مجالس. برای درست کردن خورشت قیمه لازم است یک سری فوت و فن را رعایت کنید تا یک خورشت فوق العاده تحویل بگیرید. در ادامه طرز تهیه خورشت قیمه را به 3 روش آموزش داده ایم.

خورشت قیمه مجلسی

برای آنکه بتوانید بهترین خورش قیمه خوش رنگ و لعاب را درست کنید، به این مواد اولیه نیاز دارید.

مواد لازم    

  • گوشت خورشتی     ۳۰۰ گرم
  • لپه     ۱۵۰ گرم
  • پیاز متوسط     ۲ عدد
  • سیب زمینی متوسط      ۲ عدد
  • رب گوجه فرنگی     ۲ قاشق غذاخوری
  • لیمو عمانی     ۴ عدد
  • زردچوبه     به میزان کافی
  • روغن     به مقدار کافی
  • نمک     به اندازه دلخواه
  • فلفل سیاه     به اندازه دلخواه
  • زعفران دم کرده     ۱ قاشق غذاخوری

پیش از این نیز گفتیم طرز تهیه انواع خورشت قیمه تا حدودی شبیه یکدیگر هستند و فقط کمی در جزئیات تفاوت دارند، ولی در نهایت می‌توان گفت تمام خورشت‌های قیمه با یک نوع مواد اولیه پخته و آماده می‌شوند.

مراحل طرز تهیه قیمه مجلسی خوش رنگ

در ادامه دستور پخت قیمه مجلسی را مرحله به مرحله دنبال کنید:

  • مرحله اول: برای از بین بردن نفخ لپه‌ها، آن‌ها را چند ساعت قبل از شروع کار در آب خیس کنید.
  • مرحله دوم: پیازها را نگینی خرد کرده و در روغن سرخ کنید. در ادامه کمی زردچوبه نیز به آن بیفزایید و تفت دهید.
  • مرحله سوم: در این مرحله از طرز پخت قیمه مجلسی، گوشت شسته و تمیز شده را به تکه‌های خورشتی تقسیم کنید. توجه داشته باشید تکه‌های گوشت شما نه باید خیلی ریز و نه خیلی درشت باشد، در صورت ریز بودن تکه‌های گوشت، ظاهر خورشت بد می‌شود و از طرف دیگر با تکه‌های بزرگ گوشت، خورشت شما دیرتر پخته خواهد شد. حالا تکه‌های گوشت را به قابلمه پیاز سرخ‌شده اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: گوشت را در پیاز به قدری تفت دهید که رنگ آن تغییر کند. البته گوشت را نباید زیاد تفت داد، چون سرخ شدن بیش از حد گوشت، باعث دیرپز شدن آن می‌شود.
  • مرحله پنجم: رب گوجه فرنگی را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ بهتری به خود بگیرد. البته مراقب باشید که رب گوجه فرنگی را نسوزانید.
  • مرحله ششم: در این مرحله 4 لیوان آب به قابلمه مواد خورشت خود اضافه کنید و منتظر بمانید خورشت بجوشد. به خاطر داشته باشید طرز تهیه خورش قیمه مجلسی به طور معمول در حدود 2 ساعت طول می‌کشد.
  • مرحله هفتم: لپه‌ها را که به صورت جداگانه پخته‌اید، به قابلمه خورشت اضافه کنید تا با سایر مواد دوباره بپزد.
  • مرحله هشتم: لیمو عمانی‌ها را خرد کرده و هسته‌های آن را خارج کنید. سپس لیموها را داخل قابلمه خورشت در حال پخت، بریزید. علت خارج کردن هسته‌های لیمو عمانی، تلخی آن‌ها است که باعث تلخ شدن خورشت شما می‌شود.درست کردن خورش قیمه نذری
  • مرحله نهم: در نهایت زعفران دم کرده و نمک و فلفل سیاه را به مواد خورشت اضافه کنید. تا اینجای کار، مراحل طی شده درست شبیه به چیزی است که در طرز تهیه قیمه بادمجان نیز داریم.
  • مرحله دهم: اکنون نوبت سیب زمینی‌ها است، آن‌ها را بشورید، پوست بکنید، به شکل خلال خرد کرده و سرخ کنید.

 

خورشت قیمه

 

خورشت لوبیا سبز به 5 روش؛ تجربه ای متفاوت و طعم لذت بخش + طرز تهیه

خورش قیمه با مرغ

  • گوشت مرغ     600 گرم
  • گوجه فرنگی     2 عدد
  • لپه     200 گرم
  • پیاز     2 عدد
  • زعفران دم کرده     1 قاشق غذاخوری
  • روغن مایع     به اندازه کافی
  • رب گوجه     2 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه     به اندازه کافی
  • غوره     1 قاشق غذاخوری

دستور پخت قیمه با مرغ

1-برای رفع نفخ و نرم شدن لپه، اون رو از ۲ ساعت قبل از شروع آشپزی در یک کاسه پر از آب خیس کنید. سپس داخل کمی آب بریزین و بذارین چند جوش بزنه تا بوی نامطبوع لپه از بین بره.

2- ابتدا پیازها رو به صورت نگینی ریز خرد کنید سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار بدین و مقداری روغن داخلش بریزین و اجازه بدین روغن کمی داغ بشه. سپس پیاز خرد شده رو اضافه کنید و تفت بدین تا نرم بشه. پس از اینکه پیاز شفاف شد مقداری زردچوبه اضافه کنید و تفت دادن رو ادامه بدین تا زمانی که پیاز و زردچوبه یکدست بشن.

3- در همین حین گوشت مرغ رو پس از شستشو خرد کنید یا به صورت کامل و به پیاز اضافه کنید. گوشت مرغ رو باید تا زمانی که به طور کامل سرخ بشه تفت بدین. پس از اینکه رنگش تغییر کرد لپه‌ها رو آبکشی کنید و به قابلمه اضافه کنید تفت دادن رو ادامه بدین تا لپه ها هم کمی سرخ بشه.

4- سپس چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید. در ادامه درب قابلمه رو بذارین و اجازه بدین گوشت مرغ و لپه با حرارت ملایم بپزن. در مرحله بعدی یک تابه مناسب روی حرارت قرار بدین و مقداری روغن داخلش بریزین. پس از اینکه روغن داغ شد رب گوجه فرنگی رو اضافه کنید و خوب تفت بدین تا کاملاً سرخ بشه. سرخ کردن رب گوجه فرنگی علاوه‎بر این که طعم خورش رو خوشمزه‌تر می‌کنه باعث می‌شه در پایان کار خورش خوشرنگ تری داشته‌باشین.

5- پس از اینکه رب گوجه فرنگی رو کمی تفت دادین گوجه فرنگی‌ها رو از وسط نصف کنید و اون‌ها رو هم کمی تفت بدین. سپس در میانه پخت گوشت مرغ و لپه ، رب گوجه فرنگی رو به همراه گوجه فرنگی به قابلمه خورش اضافه کنید. پس از اینکه گوشت مرغ و لپه به طور کامل پختن غوره و مقداری نمک، فلفل سیاه و زعفران دم کرده رو اضافه کنید.

6- حرارت زیر قابلمه رو کم کنید و اجازه بدین که خورشت به روغن انداختن بیفته. پس از اینکه خورش آماده شد اون رو به همراه برنج سرو کنید. برای طعم‌دهی به خورش قیمه می‌تونین در مراحل پایانی پخت کمی آبغوره اضافه کنید.

قیمه با مرغ

خورشت بامیه؛ با عطر و طعم اصیل جنوبی! + طرز تهیه

خورشت قیمه با مرغ و قارچ

در طرز تهیه خورش قیمه مجلسی با مرغ و قارچ، کافی است تا مطابق مراحل زیر عمل کنید.طرز تهیه خورشت قیمه با مرغ، قارچ و گوشت چرخ کرده

  • مرحله اول: پیاز را با روغن داخل قابلمه سرخ کنید و سپس زردچوبه را بیفزایید.
  • مرحله دوم: سینه یا ران مرغ را با پیاز تفت دهید تا کمی تغییر رنگ دهد. در این مرحله رب گوجه فرنگی را نیز اضافه کنید.
  • مرحله سوم: لپه نیم‌پز شده و آب را داخل قابلمه بریزید و پس از آن هسته لیمو عمانی را جدا کرده و به خورشت اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: اگر دوست دارید که قیمه را با قارچ درست کنید، در این مرحله قارچ‌ها را حلقه‌ای خرد کرده و در یک تابه دیگر تفت دهید.
  • مرحله پنجم: دقت داشته باشید که زمان پخته شدن مرغ از گوشت قرمز کمتر است. 15 دقیقه قبل از آماده شدن خورشت، قارچ سرخ شده و پس از آن زعفران دم کرده را داخل قابلمه بریزید.

خورشت باقالی سبز؛ خوشمزه تر از باقلا قاتق گیلانی + طرز تهیه

فوت و فن‌های دستور پخت قیمه مجلسی

  • برای خوش طعم شدن بیشتر قیمه، لپه‌ها را به صورت جداگانه بپزید و سپس به قابلمه خورشت اضافه کنید. اگر لپه‌ها هم‌زمان با سایر مواد خورشت شما پخته شود، طعم قیمه شما شبیه به آبگوشت می‌شود.
  • برای بهبود طعم قیمه، هنگامی که خورشت شما در حال جوشیدن است، کمی زعفران دم کرده و پودر دارچین به آن اضافه کنید.
  • اگر به دنبال خوش‌رنگ شدن خورشت قیمه مجلسی خود هستید، توصیه می‌کنیم در مراحل پایانی از چوب دارچین در خورشت خود استفاده کنید.
  • سیب زمینی‌های خورشت خود را چند بار با آب سرد بشورید تا نشاسته اضافی آن از بین برود، چراکه نشاسته اضافی سیب زمینی در سرخ کردن تاثیر منفی می‌گذارد. حتی بهتر است سیب زمینی‌ها را برای مدتی در آب سرد قرار دهید.
  • برای تهیه قیمه سیب زمینی، هنگام سرخ کردن سیب زمینی‌ها، کمی زردچوبه نیز به آن‌ها اضافه کنید.
  • خورشت قیمه خود را زمانی از روی حرارت بردارید که نه خیلی آبکی و نه خیلی سفت باشد.
  • در نظر داشته باشید علاوه بر زعفران، تفت دادن رب گوجه فرنگی نیز به خوش رنگ‌تر شدن خورشت قیمه مجلسی شما کمک می‌کند.
  • این خورش هر چه بیشتر روی شعله با حرارت کم بماند، روغن انداخته و طعم بهتری به خود می‌گیرد.
  • در طرز تهیه خورشت قیمه نذری به دلیل بیشتر بودن مواد و همین‌طور قرار دادن آن روی حرارت ملایم، خورشت به خوبی جا افتاده و روغن می‌اندازد.
  • برای آن که بتوانید لعاب‌دار شدن خورش قیمه را در حجم کم نیز به وجود بیاورید، اضافه کردن چند عدد قلم گوسفند به این خورش را توصیه می‌کنیم.
آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر