کباب حسینی گوشت | کباب حسینی مرغ | کباب حسینی گوشت چرخ کرده
ناهار امروز: کباب حسینی با 5 رسپی متفاوت که سرآشپزا هم بلند نیستن + طرز تهیه
یکی از کباب های مشهور ایرانی، کباب حسینی است که در ادامه طرز تهیه آن را به 5 مدل متفاوت آموزش داده ایم.
کباب حسینی اصالتا مربوط به شهر اصفهان است. کباب حسینی را می توانید با انواع گوشت و حتی گوشت چرخ کرده درست کنید. در ادامه 5 روش متفاوت برای درست کردن کباب حسینی آموزش داده ایم.
کباب حسینی با گوشت گوسفند
- تعداد نفرات 6 نفر
- زمان آماده سازی حدود 30 دقیقه
- زمان پخت غذا حدود 1 ساعت
- میزان سختی متوسط
- میزان کالری در هر 100 گرم 288 کیلوکالری
مواد لازم
- گوشت گوسفند 800 گرم
- دنبه 250 گرم
- پیاز 500 گرم
- کره 100 گرم
- گوجه فرنگی 5 عدد
- فلفل سبز 200 گرم
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- سیخ چوبی به مقدار لازم
مراحل دستور پخت کباب حسینی با گوشت گوسفند
- مرحله اول: ابتدا گوشت را تمیز کرده و خوب بشویید. سپس آن را به صورت قطعاتی یکدست به طول 4 سانت و قطر 2 سانت برش بزنید.
- مرحله دوم: دنبه را هم بشویید و تقریبا هم اندازه گوشتها خرد کنید. پیازها را هم بشویید و پوست بگیرید.
- نکته: دقت کنید که پیازهای مورد استفاده برای تهیه کباب حسینی باید اندازه کوچکی داشته باشند.
- مرحله سوم: برای به سیخ کشیدن کبابها، یک قطعه گوشت، یک تکه دنبه، یک پیاز کوچک و یک قطعه فلفل سبز را به ترتیب به سیخ بکشید.
- مرحله چهارم: حالا گوجهها را شسته و به صورت ورقهای خرد کنید. در ادامه، برشهای گوجه فرنگی را کف قابلمهای جادار بچینید و روی آنها یک لایه پیاز حلقهای قرار دهید.
- مرحله پنجم: در ادامه، روی مواد گفته شده، یک ردیف سیخ چوبی بچینید. دوباره همین روند را تکرار کنید تا تمام سیخهای کباب تمام شوند.
- مرحله ششم: درب قابلمه را ببندید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا گوشت کاملا بپزد و آب گوجهها هم کشیده شود.
- مرحله هفتم: بعد از پخت کامل گوشت، نمک و فلفل آن را اندازه کرده و کمی کره آب شده روی کبابها بریزید تا لذیذتر شوند.
کباب حسینی با گوشت گوساله
مواد لازم
- گوشت گوساله 600 گرم
- پیاز 2 عدد
- فلفلدلمهای 1 عدد
- گوجهفرنگی 2 عدد
- رب گوجهفرنگی 1 قاشق غذاخوری سرپر
- غوره نصف لیوان
- نمک، فلفل و پودر کاری به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
مراحل طرز پخت کباب حسینی با گوشت گوساله
- مرحله اول: گوشت را پس از تمیز کردن و شستن، به صورت تکههای مکعبی یکدست خرد کرده و در ظرفی مناسب بریزید.
- مرحله دوم: پیازها را هم شسته، پوست بگیرید و به صورت درشت خرد کنید. سپس، پیاز خرد شده را روی تکههای گوشت بریزید و خوب با هم مخلوط کنید.
- مرحله سوم: فلفلدلمهای را به صورت درشت برش زده و به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید. سپس ادویهها را هم داخل ظرف ریخته و همه مواد را خوب مخلوط کنید.
- مرحله چهارم: روی ظرف را با سلفون بپوشانید و آن را به مدت 3 ساعت داخل یخچال قرار دهید تا استراحت کند.
- مرحله پنجم: بعد از گذشت زمان لازم، روی هر سیخ چوبی، یک تکه گوشت، یک تکه پیاز، یک تکه گوشت و یک تکه فلفلدلمهای قرار داده و به همین ترتیب تمام سیخها را پر کنید.
- مرحله ششم: داخل تابهای مناسب یک لایه پیاز حلقهای و لابهلای آنها برشهای گوجهفرنگی را بچینید و سیخهای چوبی را روی آنها قرار دهید.
- مرحله هفتم: در تابهای دیگر مقداری روغن ریخته و رب گوجه فرنگی را با مقداری پودر کاری داخل روغن تفت دهید. سپس مقداری غوره اضافه کرده و با افزودن 1 لیوان آب، سس گوجه را رقیقتر کنید.
- مرحله هشتم: حالا سس گوجه را روی سیخهای کباب بریزید و درب تابه را بگذارید. کباب حسینی برای پخت کامل به 3 تا 4 ساعت زمان و حرارتی ملایم نیاز دارد.
- مرحله نهم: در 10 دقیقه پایانی پخت، نمک کباب را اندازه کرده و در نهایت آن را کنار پلوی زعفرانی یا نان همراه با مخلفات دلخواه سرو کنید.
کباب حسینی با گوشت چرخ کرده
مواد لازم
- گوشت چرخکرده 300 گرم
- پیاز 2 عدد
- سیر 3 حبه
- فلفلدلمهای 1 عدد
- گوجهفرنگی 4 عدد
- رب گوجهفرنگی 1 قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
- سیخ کوتاه به مقدار لازم
مراحل طرز پخت کباب حسینی با گوشت چرخ کرده
- مرحله اول: ابتدا یکی از پیاز را پس از شستن و پوست گرفتن رنده کرده و آب آن را بگیرید. سپس پیاز رنده شده را با گوشت چرخکرده در ظرفی مناسب ریخته و مخلوط کنید.
- مرحله دوم: در ادامه، مقداری نمک و ادویه به مخلوط گوشت افزوده و تمام مواد را چند دقیقه با دست ورز دهید.
- مرحله سوم: در ادامه، روی ظرف را با یک سلفون پوشانده و آن را به مدت 1 ساعت در یخچال استراحت دهید.
- مرحله چهارم: حالا حبههای سیر را همراه با گوجهفرنگی و فلفلدلمهای خرد شده در مخلوطکن ریخته و مقداری نمک و فلفل و زردچوبه به آن اضافه کنید. سپس مخلوطکن را چند پالس بزنید تا مواد به شکل پوره درآیند.
- مرحله پنجم: پیاز دوم را به صورت نگینی ریز خرد کنید. سپس، آن را همراه مقداری روغن در تابهای مناسب با حرارت ملایم تفت دهید. پس از اینکه پیازها سبک شدند، مواد پوره را هم به آن اضافه کنید.
- مرحله ششم: پس از کمی تفت دادن، یک فضای خالی در وسط تابه ایجاد کرده و رب گوجه را در آن تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
- مرحله هفتم: سپس محتویات داخل تابه را مخلوط کرده و حرارت شعله را ملایم کنید تا سس به غلظت مناسب برسد.
- مرحله هشتم: ظرف حاوی مایه کباب را از یخچال خارج کرده و به اندازه یک نارنگی از مواد آن جدا کرده و مثل طرز تهیه کباب کوبیده به سیخ بکشید. به همین ترتیب ادامه دهید تا مایه کباب تمام شود.
- مرحله نهم: در ادامه، تابهای مناسب را روی حرارت ملایم قرار داده و داخل آن مقداری روغن بریزید تا داغ شود.
- مرحله دهم: سپس، سیخها را داخل تابه بچینید و اجازه دهید هر سمت کبابها حدود 5 دقیقه حرارت ببند و طلایی شود.
- مرحله یازدهم: در نهایت، کبابهای سرخ شده را داخل تابه حاوی سس بچینید و اجازه دهید طعم سس کاملا به خورد کبابها برود.
کباب حسینی با مرغ
مواد لازم
- سینه مرغ 800 گرم
- پیاز 500 گرم
- کره 100 گرم
- گوجهفرنگی 5 عدد
- فلفلدلمهای 200 گرم
- زعفران آب کرده به مقدار لازم
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- روغن مایع به مقدار لازم
- آبلیمو به مقدار لازم
- رب گوجهفرنگی به مقدار لازم
- سیخ چوبی به مقدار لازم
مراحل طرز پخت کباب حسینی با مرغ
- مرحله اول: سینه مرغ را بشویید و به صورت تکههای یکدست؛ کمی کوچکتر از جوجه کباب، خرد کنید.
- مرحله دوم: در ادامه، پیازها را شسته، پوست بگیرید و به صورت حلقهای خرد کنید. پیازهای حلقهای را با تکههای مرغ، آبلیمو، روغن مایع، زعفران و نمک و فلفل داخل کاسهای مناسب بریزید.
- مرحله سوم: مواد داخل کاسه را خوب با هم مخلوط کرده و روی ظرف را با سلفون بپوشانید. سپس آن را به مدت 2 ساعت در یخچال قرار دهید تا گوشت کاملا طعمدار شود.
- مرحله چهارم: فلفلدلمهایها را هم بشویید و آنها را به صورت تکههای مربعی یکدست و کوچک خرد کنید.
- مرحله پنجم: سیخهای چوبی را با مقداری کمی روغن چرب کنید. سپس، مرغهایی را که طعمدار شدهاند از یخچال خارج کرده و به صورت یکی در میان با فلفلدلمهای به سیخ بکشید.
- مرحله ششم: حالا تابهای مناسب را روی حرارت قرار داده و داخل آن یک لیوان آب، 2 قاشق غذاخوری آبلیمو و 2 قاشق غذاخوری روغن مایع بریزید.
- مرحله هفتم: مقداری رب گوجهفرنگی را در نصف لیوان آب جوش رقیق کرده و به محتویات داخل تابه اضافه کنید. در ادامه، حرارت زیر تابه را زیاد کنید تا آب به جوش آید.
- مرحله هشتم: سپس، حرارت شعله را ملایم کرده و سیخهای چوبی را داخل تابه بچینید. درب تابه را بگذارید و اجازه دهید کبابها با حرارت ملایم به طور کامل مغزپخت شوند.
- مرحله نهم: در اواسط پخت کباب، گوجه فرنگیها را هم شسته، از وسط نصف کنید و در کنار سیخهای چوبی بچینید تا در کنار هم بپزند. آب اضافی داخل تابه باید کشیده شود.
کباب حسینی با رب انار
این کباب به کباب حسینی مجلسی نیز معروف است و برای تجربه طعم آن باید مطابق دستور زیر عمل کنید:
طرز تهیه کباب حسینی با رب انار
- مرحله اول: گوشت و روغن زیتون را با 1 حبه سیر و مقداری نمک و فلفل داخل مخلوطکن ریخته و کاملا میکس کنید.
- مرحله دوم: در ادامه طرز تهیه کباب حسینی با رب انار، رب انار را به مواد داخل مخلوطکن بیفزایید و دوباره چند پالس بزنید تا مواد حالت یکدستی پیدا کنند.
- مرحله سوم: در نهایت، مخلوط گوشت را همراه با پیاز حلقهای به سیخ کشیده و در تابه بپزید.
نکات مهم در طرز تهیه کباب حسینی با گوشت و مرغ
در طرز تهیه کباب حسینی نکات زیر را هم به خاطر داشته باشید:
- طرز تهیه کباب حسینی با گوشت بوقلمون هم شبیه درست کردن این کباب با گوشت مرغ است.
- اگر گوشت کباب حسینی را امتحان کردید و متوجه شدید که هنوز به طور کامل نپخته، مقداری آب در قابلمه ریخته و درب آن را بگذارید تا برای مدت طولانیتری بپزد.
- پیش از استفاده از سیخهای چوبی، آنها را به مدت 2 تا 3 ساعت در آب بخیسانید. این کار باعث میشود که سیخهای چوبی آب کباب را به خود نکشند و موقع حرارت دیدن نسوزند. بهعلاوه، به این ترتیب، رنگ کبابها سیاه نمیشود و طعم و ظاهر بهتری پیدا میکنند.
- برای طرز تهیه کباب حسینی با مرغ و قارچ، حدود 200 گرم قارچ هم به بقیه مواد اضافه کرده و آنها را همراه با فلفلدلمهایهای خردشده و سینه مرغ به سیخ بکشید و در تابه بپزید.
ارسال نظر