شناسه خبر: ۵۸۶۶
لینک کوتاه کپی شد

شوید پلو با مرغ | شوید پلو با گوشت | شوید پلو با ماهی

شوید پلو رو تکراری درست نکن | 7 روش طرز تهیه شوید پلو؛ مجلسی ترین غذای ایرانی

اکثر افراد از شوید پلو دستورهای تکراری را می دانند. ما در ادامه هفت روش تهیه شوید پلو را برای شما قرار داده ایم تا برای مهمانی از این رسپی ها ایده بگیرید.

شوید پلو
ترینی‌ها :

شوید پلو از غذاهای بسیار خوشمزه و البته مجلسی ایران است. شوید پلو را می توانید به صورت های مختلف و با گوشت، مرغ و ماهی طبخ کنید. در ادامه چند روش متفاوت پخت شوید پلو را قرار داده ایم

شوید پلو با مرغ

  • تعداد نفرات ۴ نفر
  • زمان آماده‌سازی ۳۰ دقیقه
  • زمان پخت ۶۰ دقیقه
  • میزان سختی متوسط

مواد اولیه مورد نیاز

برای تهیه شوید پلو با مرغ و شوید خشک، ابتدا باید مواد اولیه زیر را آماده کنید که مناسب برای ۴ نفر است:

  • برنج ۴ پیمانه
  • مرغ ۴ تکه متوسط
  • شوید خشک ۴ قاشق غذاخوری
  • پیاز ۲ عدد
  • فلفل دلمه‌ای ۱ عدد
  • هویج ۱ عدد
  • رب گوجه فرنگی یک و نیم قاشق غذاخوری
  • آبلیمو ۱ قاشق چایخوری
  • زعفران دم کرده به مقدار لازم
  • نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و ادویه کاری به مقدار لازم
  • روغن به مقدار لازم

دستور پخت شوید پلو

در ادامه دستور پخت شوید پلو با مرغ را دنبال کنید که یکی از محبوب‌ترین روش‌های تهیه این غذا است:

  • مرحله اول: برنج را به خوبی بشویید و در آب و نمک به مدت ۲ تا ۳ ساعت خیس کنید.
  • مرحله دوم: پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و با روغن در قابلمه تفت دهید. پس از اینکه پیاز سبک شد، فلفل و هویج خرد شده را نیز اضافه کنید و هم بزنید.
  • مرحله سوم: در این مرحله رب گوجه فرنگی، آبلیمو و ادویه‌ها شامل نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و ادویه کاری را نیز به دیگر مواد داخل قابلمه بیفزایید. به تفت دادن مواد ادامه دهید تا خامی رب از بین برود.
  • مرحله چهارم: تکه‌های مرغ را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید تا مرغ تفت خورده و طعم‌دار شود. سپس ۲ پیمانه آب اضافه کنید و زمانی که آب به جوش آمد، شعله را کم کنید تا مرغ به آرامی پخته شود. در میانه‌های پخت مرغ نیز مقداری زعفران دم کرده اضافه کنید تا رنگ و عطر بهتری ایجاد شود.
  • مرحله پنجم: در این مرحله به سراغ برنج شوید پلو بروید. داخل یک قابلمه آب و یک قاشق چایخوری نمک بریزد و روی شعله گاز قرار دهید تا آب به جوش آید. پس از اینکه آب شروع به جوشیدن کرد، برنج خیس خورده را داخل آب جوش بریزد.
  • مرحله ششم: اجازه دهید تا پخت اولیه برنج سپری شود، به گونه‌ای که قسمت‌های بیرونی برنج نرم، اما مغز آن سفت باشد. این مرحله با توجه به نوع برنج شما، بین ۷ تا ۱۰ دقیقه زمان می‌برد. پس از سپری شدن این مدت، برنج را آبکش کنید.
  • مرحله هفتم: کف قابلمه کمی روغن بریزید و نان یا سیب زمینی را به عنوان ته دیگ قرار دهید. حالا کمی برنج داخل قابلمه ریخته و شوید را روی برنج بپاشید. به همین ترتیب برنج و شوید را لایه لایه داخل قابلمه بریزید. مقداری روغن داغ روی برنج ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا برنج دم بکشد.
  • مرحله هشتم: زمانی که گوشت مرغ پخته شد، حرارت را بیشتر کنید تا سس مرغ کاملا غلیظ شود. سپس شوید پلو و برنج را در ظرف موردنظر بریزید و سرو کنید.

شوید پلو

طرز تهیه شوید پلو با مرغ ریش ریش

شما می‌توانید در طرز تهیه شوید پلو به‌جای مرغ تکه‌ای از مرغ ریش ریش شده نیز استفاده کنید که مراحل تهیه این غذا به شرح زیر است:

  • مرحله اول: مطابق آنچه در بخش قبل گفته شد، مرغ را بپزید تا کاملا پخته شده و سس مرغ غلیظ شود.
  • مرحله دوم: پس از جدا کردن استخوان‌ها، گوشت مرغ را ریش ریش کنید.
  • مرحله سوم: برنج را آبکش کنید و کف قابلمه، ته‌دیگ نان یا سیب زمینی قرار دهید. سپس برنج، شوید و گوشت مرغ ریش ریش را به صورت لایه لایه داخل قابلمه بریزید.
  • مرحله چهارم: مقداری روغن داغ روی برنج اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا برنج دم بکشد.

نکته: البته شما می‌توانید به جای اضافه کردن مرغ داخل برنج، آن را در کنار مرغ سرو کنید. در این روش مرغ را ریش ریش کرده و روی شوید پلو در ظرف سرو بریزید.

طرز تهیه شوید پلو با ماهی

شوید پلو را می‌توان همراه با ماهی نیز تهیه کرد که مجلسی و بسیار خوش‌طعم خواهد بود. برای تهیه این غذا، علاوه بر مواد اولیه شوید پلو، به ماهی، پیاز، زعفران دم کرده، آبلیمو و روغن زیتون نیاز دارید:

  • مرحله اول: پیاز را به صورت خلالی خرد کرده و به همراه آبلیمو، زعفران دم کرده، روغن زیتون، نمک و فلفل سیاه داخل یک ظرف بریزید و به خوبی مخلوط کنید.
  • مرحله دوم: ماهی را شسته، تمیز کنید، برش بزنید و سپس داخل ظرف قرار دهید. تمام قسمت‌های ماهی را به مواد آغشته کنید و به مدت ۱ تا ۲ ساعت در یخچال استراحت دهید تا ماهی طعم‌دار شود.
  • مرحله سوم: برنج را آبکش کنید و کف قابلمه ته دیگ بگذارید. سپس برنج و شوید را لایه لایه داخل قابلمه اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: پس از طعم‌دار شدن تکه‌های ماهی، آن‌ها را از ظرف خارج کرده و در تابه با روغن سرخ کنید. در نهایت شوید پلو را داخل ظرف سرو ریخته و تکه‌های ماهی را روی آن بچینید.

شوید پلو با ماهی

طرز تهیه شوید پلو با تن ماهی

اگر به طعم تن ماهی علاقه دارید، طرز تهیه شوید پلو با تن ماهی انتخاب مناسب شماست:

  • مرحله اول: تب ماهی را به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در آب جوش حرارت دهید تا آماده شود.
  • مرحله دوم: یک پیاز را نگینی خرد کرده و زمانی که سبک شد، سیر خرد شده را اضافه کرده و به تفت دادن آن‌ها ادامه دهید. وقتی سیر و پیاز سرخ شد، فلفل سیاه، فلفل قرمز و پودر لیمو عمانی را بیفزایید.
  • مرحله سوم: در انتها تن ماهی را داخل تابه بریزید و کمی تفت دهید. البته روغن تن ماهی را جدا کنید تا غذا بیش از حد چرب نشود.
  • مرحله چهارم: برنج را آبکش کنید، کف قابلمه ته‌دیگ بگذارید و شوید، تن ماهی و برنج را لایه لایه داخل قابلمه بریزید. در نهایت درب قابلمه را دم‌کنی گذاشته و اجازه دهید تا برنج با حرارت ملایم دم بکشد.

نکته: برای خوش‌رنگ‌تر شدن غذا می‌توانید کمی زعفران دم کرده نیز بین لایه‌های برنج اضافه کنید.

طرز تهیه شوید پلو با گوشت

در تهیه شوید پلو با گوشت، باید گوشت گردن را به صورت جداگانه بپزید، اما به گوشت رب اضافه نکنید تا طعم خود را حفظ کند:

  • مرحله اول: پیاز نگینی را در تابه تفت دهید و پس از سبک شدن پیاز، سیر را اضافه کنید. گوشت را به همراه فلفل به سیر و پیاز اضافه کرده و هم بزنید تا تغییر رنگ دهد.
  • مرحله دوم: هویج حلقه حلقه شده را نیز به قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید. ۲ لیوان آب داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید تا گوشت با حرارت ملایم به مدت ۳ ساعت کاملا پخته شود. در نیم ساعت پایانی پخت گوشت، زعفران دم کرده و نمک را نیز اضافه کنید.
  • مرحله سوم: برنج را مطابق آنچه گفته شد، آبکش کرده و شوید پلو را دم کنید.
  • مرحله چهارم: در نهایت زمانی که غذا آماده شد، شوید پلو را داخل ظرف سرو ریخته و گوشت را در کنار آن سرو کنید.

نکته: طرز تهیه شوید پلو با ماهیچه نیز مطابق مراحلی است که در بالا توضیح دادیم، تنها تفاوت آن، استفاده از گوشت ماهیچه به جای گوشت گردن خواهد بود.

شوید پلو

طرز تهیه شوید پلو با گوشت چرخ کرده

با استفاده از گوشت چرخ کرده نیز می‌توان شوید پلو تهیه کرد که روش پخت آن مطابق مراحل زیر است:

  • مرحله اول: پیاز را خرد کرده و در تابه تفت دهید، زمانی که پیاز سبک شد، فلفل، نمک و زردچوبه را اضافه کنید.
  • مرحله دوم: گوشت چرخ کرده را داخل تابه بریزید و سرخ کنید تا تغییر رنگ دهد.
  • مرحله سوم: مقداری زعفران دم کرده نیز اضافه کنید و هم بزنید تا مواد گوشتی آماده شوند.
  • مرحله چهارم: برنج را آبکش کنید، کف قابلمه ته‌دیگ بگذارید و سپس برنج، شوید و مواد گوشتی را لایه لایه داخل قابلمه بریزید.
  • مرحله پنجم: در نهایت درب قابلمه را گذاشته و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا برنج دم بکشد.

طرز تهیه شوید پلو با سیب زمینی

تهیه شوید پلو با سیب زمینی هم یکی از دیگر روش‌های درست کردن این غذا است که در تهیه آن از گوشت قلقلی استفاده می‌شود:

  • مرحله اول: پیاز را رنده کنید و پس از جدا کردن آب پیاز، آن را با گوشت چرخ کرده مخلوط کنید. کمی نمک و فلفل اضافه کرده و گوشت را ورز دهید. با مخلوط مواد گوشتی، کوفته‌های ریز درست کرده و در روغن تفت دهید.
  • مرحله دوم: سیب زمینی را به صورت نگینی خرد کرده و در روغن سرخ کنید تا طلایی شود.
  • مرحله سوم: برنج را آبکش کنید و گوشت قلقلی، سیب زمینی سرخ شده، شوید و برنج را لایه لایه داخل قابلمه بریزید.
  • مرحله چهارم: در نهایت روی درب قابلمه دمکنی بکشید و اجازه دهید تا برنج با حرارت ملایم دم بکشد.

فوت و فن های طرز تهیه شوید پلو

  • برای آنکه یک شوید پلو خوشمزه و مجلسی داشته باشید، نکات زیر را مدنظر قرار دهید:
  • شما می‌توانید سس مرغ و آب گوشت را به همراه غذا سرو کنید.
  • زمانی که برنج در حال جوشیدن است، کف روی قابلمه را جمع کنید تا رنگ برنج را تغییر ندهد.
  • اگر به عطر کره علاقه دارید، می‌توانید مقداری کره نیز پس از دم کردن، روی برنج اضافه کنید.
  • در اضافه کردن مقدار شوید زیاده‌روی نکنید تا ظاهر غذا حفظ شود.

 

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر