شناسه خبر: ۵۸۱۸
لینک کوتاه کپی شد

طرز تهیه کوکو بادکوبه | مواد لازم کوکو بادکوبه ای

شام امشب: کوکو بادکوبه ای؛ لذیذترین پیشنهاد یک مادربزرگ گیلانی + طرز تهیه

کوکوی بادکوبه ای غذایی گیلانی است که پخت آن با تغییراتی جزئی در مراسم عروسی هم رایج است. در ادامه طرز تهیه را ببینید.

کوکو بادکوبه
ترینی‌ها :

کوکو بادکوبه ای در شمال کشورمان رایج است و حتی برای مراسم عروسی هم سرو می شود. کوکو بادکوبه ای از جمله غذاهای متنوعی است که به راحتی می توانید درست کنید. بچه ها و بزرگتر ها عاشق کوکو بادکوبه ای خواهند شد پس در درست کردنش تردید نداشته باشید.

کوکو بادکوبه ای

  • تعداد نفرات    4 نفر
  • زمان آماده سازی    1 ساعت و نیم
  • زمان پخت غذا    حدود نیم ساعت
  • میزان سختی    متوسط

تهیه کوکوی بادکوبه ای رسپی‌های مختلفی دارد و در بعضی دستورها از چاشنی زعفران استفاده می‌شود؛ اما استفاده از گوشت مرغ و تخم‌مرغ، پای ثابت کار است.

مواد لازم

درست کردن کوکوی بادکوبه ای هم مثل طرز تهیه کوکو نخود فرنگی ، مواد اولیه متنوعی دارد که لیست کامل آن‌ها را با مقادیر لازم در جدول زیر می‌بینید:

  • سینه مرغ    200 گرم
  • پیاز    2 عدد
  • سیب‌زمینی متوسط    5 عدد
  • گوجه‌فرنگی    1 عدد
  • سیر    2 حبه
  • تخم‌مرغ    5 عدد
  • پیازداغ    3 قاشق غذاخوری
  • رب گوجه‌فرنگی    1 قاشق غذاخوری
  • رب نارنج    1 قاشق غذاخوری
  • بیکینگ پودر    نصف قاشق مرباخوری
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر دارچین    به مقدار لازم
  • روغن مایع    به مقدار لازم

کوکو بادکوبه

مراحل دستور پخت

طرز تهیه کوکو بادکوبه ای به شکل زیر انجام می‌شود:

  • مرحله اول: سینه مرغ را همراه با حبه‌های سیر و 1 پیاز خرد‌شده داخل قابلمه‌ای مناسب قرار دهید.
  • مرحله دوم: مقداری نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر دارچین هم به قابلمه بیفزایید و داخل قابلمه تا جایی آب بریزید که روی سینه مرغ را بپوشاند.
  • مرحله سوم: حالا قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و حدود 1 ساعت زمان دهید تا سینه مرغ به طور کامل بپزد.
  • مرحله چهارم: در همین فاصله، سیب‌زمینی‌ها را شسته و پوست بگیرید. سپس آن‌ها را به صورت نگینی و خیلی ریز خرد کرده، در تابه‌ای مناسب با مقداری روغن مایع سرخ کنید و کنار بگذارید.
  • مرحله پنجم: سینه مرغ پخته را هم از قابلمه خارج کرده و به صورت نگینی خیلی ریز خرد کنید.
  • مرحله ششم: پوست گوجه‌فرنگی‌ها را بگیرید و آن‌ها را به صورت خیلی ریز رنده کنید تا حالت پوره پیدا کنند.
  • مرحله هفتم: پوره گوجه‌فرنگی را بدون روغن در تابه‌ای مناسب تفت دهید تا آب اضافی آن تبخیر شود.
  • مرحله هشتم: حالا 1 عدد پیاز باقیمانده را به صورت ریز رنده کرده، به تابه حاوی گوجه بیافزایید و تفت دهید.
  • مرحله نهم: در ادامه، سینه مرغ نگینی‌شده را در تابه بریزید و صبر کنید تا طعم پوره گوجه‌فرنگی به خورد سینه مرغ برود. سپس رب گوجه‌فرنگی را هم اضافه کرده و مقداری تفت دهید تا حالت خامی آن گرفته شود.
  • مرحله دهم: حالا زمان اضافه کردن سیب‌زمینی‌های سرخ شده است. آن‌ها را همراه با رب نارنج داخل تابه بریزید و با بقیه مواد هم بزنید تا ترکیب یکدستی ایجاد شود.
  • مرحله یازدهم: در نهایت، پیازداغ را داخل تابه بریزید و در حدی که به طور یکدست با مواد دیگر مخلوط شود، محتویات تابه را هم بزنید.
  • مرحله دوازدهم: حالا تابه را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید محتویات داخل آن کاملا خنک شوند.
  • مرحله سیزدهم: در ادامه، مواد کوکوی بادکوبه ای را داخل کاسه‌ای مناسب ریخته و تخم‌مرغ‌ها را روی آن‌ها بشکنید. سپس مقداری نمک، فلفل، زردچوبه و پودر دارچین به مواد کوکو بیفزایید.
  • مرحله چهاردهم: در نهایت، بیکینگ‌پودر را به مایه کوکو اضافه کنید و فقط در حد مخلوط شدن هم بزنید.
  • مرحله پانزدهم: در این مرحله از طرز تهیه کوکو بادکوبه ای ، تابه‌ای مناسب را روی حرارت ملایم قرار داده و داخل آن مقداری روغن مایع بریزید تا گرم شود.
  • مرحله شانزدهم: حالا مایه کوکو را داخل تابه بریزید و سطح آن را با یک قاشق صاف کنید. سپس درب تابه را ببندید و صبر کنید تا یک طرف کوکو کاملا سرخ شود.
  • مرحله هفدهم: در ادامه کار، کوکو را برگردانید و این بار درب تابه را باز بگذارید تا سمت دیگر کوکو هم کاملا بپزد و برشته شود.
  • مرحله هجدهم: در نهایت تابه را از روی حرارت بردارید. کوکوی بادکوبه‌ای را به صورت دلخواه برش زده و با دورچین های دلخواه در ظرف سرو بچینید.

تهیه سس کوکو بادکوبه

در بعض رسپی‌های تهیه این کوکوی خوشمزه، مقداری سس هم تهیه می‌کنند و آن را در کنار کوکو سرو کرده یا روی آن‌ها می‌ریزند. برای تهیه سس کوکو بادکوبه، مراحل زیر را انجام دهید:

  • مرحله اول: 1 قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی را داخل قابلمه یا تابه‌ای کوچک ریخته و 1 قاشق غذاخوری آب لیموترش و 1 قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده را به آن اضافه کنید.
  • مرحله دوم: حالا 1 لیوان آب مرغ را به مواد داخل تابه افزوده و کمی مواد را هم بزنید.
  • مرحله سوم: برای چند دقیقه شعله گاز را زیاد کنید تا سس شروع به جوشیدن کند. سپس، حرارت را کم کرده و اجازه دهید سس کوکو با حرارت ملایم به آرامی بجوشد و غلیظ‌تر شود.

کوکوی هفت لشکر برای دلبری بیشتر از شوهر + آموزش

نکات لازم در طرز تهیه کوکو بادکوبه ای

رعایت نکات زیر کمک می‌کند تا آشپزی حرفه‌ای‌تری داشته باشید:

  • دقت کنید که برخلاف طرز تهیه کوکو گوشت ، در رسپی کوکوی بادکوبه ای، پیاز و بقیه مواد باید به صورت کاملا ریز، خرد یا رنده شوند.
  • بهتر است سیب‌زمینی‌ها را بعد از سرخ کردن داخل یک آبکش بریزید تا روغن اضافی آن‌ها خارج شود.
  • برای درست کردن یک کوکوی بادکوبه ای مجلسی می‌توانید از قالب‌های آماده استفاده کنید.
  • مثل طرز تهیه کوکو لوبیا سبز ، برای پخت کوکوی بادکوبه ای هم باید از حرارتی ملایم و یکنواخت استفاده کرد.
  • در بعضی رسپی‌های این کوکو، مقداری زرشک هم به ترکیب مواد آن اضافه می‌شود.
  • در صورت استفاده از گوشت مرغ در طبخ این غذا، از گوشت سینه مرغ استفاده کنید که استخوان کمتری دارد.
آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر