شناسه خبر: ۵۶۹۸
لینک کوتاه کپی شد

آموزش ته چین مرغ | آموزش ته چین گوشت

18 مدل ته چین خوشمزه برای پز دادن پیش مهمونای ویژه + طرز تهیه

ته چین از غذاهای بسیار خوشمزه و محبوب ایرانی است که می توانید به چند روش مختلف درست کنید. همراه ما باشید تا انواع ته چین را آموزش دهیم.

ته چین
ترینی‌ها :

ته چین از جمله غذاهای محبوب برای ما ایرانی هاست و یک غذای مجلسی هم محسوب می شود. اما کمتر کسی می داند که ته چین را می توانید به مدل های مختلفی درست کنید و فقط محدود به ته چین مرغ و گوشت نمی شود. در ادامه طرز تهیه 18 مدل ته چین مختلف را قرار داده ایم.

1- ته چین ساده رستورانی

برای یاد گرفتن طرز تهیه انواع ته چین برنج ، اول با ته چین ساده شروع کنید. ته چین ساده پایه تمام ته چین ها است و در عین سادگی خوشمزه و مجلسی خواهد بود. لبنیاتی که در ته چین استفاده می‌شود ماست چکیده است. اگر قصد دارید از دیگر انواع ماست استفاده کنید، باید آن را در یک پارچه بریزید تا آب ماست خارج شده و ماست چکیده ایجاد شود.

مواد لازم برای تهیه ته چین ساده مناسب برای چهار نفر

برای تهیه ته چین ساده به مواد اولیه زیر نیاز دارید که در هر خانه‌ای یافت می‌شود:

  • برنج    3 پیمانه
  • تخم مرغ    2 عدد
  • ماست چکیده    5 قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده    به مقدار دلخواه
  • روغن    2 قاشق غذاخوری
  • آب    به میزان لازم
  • نمک و فلفل    به میزان لازم
  • زرشک و خلال پسته برای تزیین    به مقدار دلخواه

دستور پخت ته چین ساده

ته چین ساده را به راحتی و مطابق مراحل زیر آماده کنید:

  • مرحله اول: ابتدا برنج را به خوبی شسته، با مقدار کافی آب و نمک داخل قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید. پس از مدتی یک دانه برنج را از آب بیرون بیاورید و با انگشت‌تان تست کنید. اگر اطراف برنج نرم شده ولی داخل آن کمی سفت بود، زمان آبکشی برنج رسیده است. برنج‌ها را داخل یک آبکش بریزید و اجازه دهید تمامی آب برنج جدا شود.
  • مرحله دوم: در یک کاسه بزرگ تخم مرغ، ماست چکیده و روغن را کاملاً با هم مخلوط کنید تا یکدست شود. سپس زعفران دم شده را به آن اضافه کنید. اینکه چه مقدار زعفران اضافه می‌کنید، بستگی به سلیقه و ذائقه خودتان دارد. در این مرحله اگر دوست دارید فلفل و نمک را هم به عنوان طعم دهنده اضافه کنید.
  • مرحله سوم: سپس برنج‌ها را با مخلوط تخم مرغ و ماست ترکیب کنید و خوب هم بزنید. همه برنج‌ها باید با این مخلوط ترکیب شوند.
  • مرحله چهارم: یک قابلمه متوسط نچسب انتخاب کرده و کف آن را کمی چرب کنید. مواد ته چین را داخل قابلمه بریزید و با پشت قاشق یا کفگیر، کمی فشار دهید تا سطح رویی ته چین صاف و یک‌دست شود.
  • مرحله پنجم: قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید. وقتی که صدای روغن داغ شده را شنیدید و بوی برنج به مشامتان رسید، حرارت را کم کنید و اجازه دهید ته چین برای یک ساعت روی شعله ملایم بپزد. سپس گاز را خاموش کنید و بگذارید تا کمی سرد شود.
  • مرحله ششم: ته چین را در ظرف سرو برگردانید و برای تزیین هم کمی زرشک و پسته را تفت دهید و روی ته چین بریزید. فایل صوتی طرز تهیه ته چین برای آشنایی شما با تهیه این غذا بسیار مفید خواهد بود.

ته چین

2- ته چین مرغ

ته چین مرغ یکی دیگر از انواع ته چین برنج است که طرفداران بسیاری دارد. در طرز تهیه ته چین مرغ از همان مواد ته چین ساده، به همراه 1 سینه مرغ پخته و ریش ریش شده استفاده می‌کنند.

طرز تهیه

  • مرحله اول: در طرز تهیه ته چین مرغ زعفرانی در قابلمه ، ابتدا مثل مرحله قبل برنج را آبکش کنید.
  • مرحله دوم: در یک کاسه بزرگ تخم مرغ، ماست، روغن، زعفران دم کرده و کمی نمک و فلفل را خوب با هم ترکیب کنید تا یکدست شود. سپس برنج آبکش شده را به آن اضافه کنید.
  • مرحله سوم: یک قابلمه متوسط نچسب یا قالب مخصوص فر را با روغن کمی چرب کنید. نیمی از برنج را کف قابلمه یا قالب بریزید و با پشت قاشق کاملاً فشار دهید تا سفت شود.
  • مرحله چهارم: مرغ‌های پخته و ریش‌ریش شده را روی برنج بریزید و خوب پخش کنید تا همه سطح برنج با مرغ پوشیده شود؛ فقط کمی لبه‌ها را خالی بگذارید.
  • مرحله پنجم: سپس بقیه برنج‌ها روی مرغ بریزید و مجدد فشار دهید. سعی کنید روی برنج کاملاً صاف و یکدست شود.
  • مرحله ششم: سپس ته چین را به مدت یک ساعت روی گاز قرار دهید تا دم کشیده و پخته شود.
  • مرحله هفتم: بعد از پخته شدن کمی صبر کنید تا ته چین سرد شود. سپس آن را داخل ظرف سرو برگردانید و با زرشک و خلال پسته تزیین کنید.

3- ته چین گوشت

ته چین گوشت یکی از انواع ته چین برای کسانی است که گوشت قرمز را به همه چیز ترجیح می‌دهند. تهیه آن هم مانند ته چین مرغ است، فقط به جای مرغ، از 300 گرم گوشت استفاده شده و خلال پسته و زرشک نیز از مواد اولیه حذف می‌شود.

طرز تهیه

  • مرحله اول: برای تهیه ته چین گوشت ، ابتدا گوشت را به اندازه‌های خورشتی یا کوچک‌تر خرد کنید و همراه با پیاز تفت دهید.
  • مرحله دوم: وقتی تغییر رنگ داد، با کمی آب، زردچوبه و فلفل و سیر بپزید. معمولاً حدود دو ساعت زمان می‌برد تا گوشت خوب پخته شود.
  • مرحله سوم: تخم مرغ، ماست چکیده، روغن، زعفران دم کرده، نمک و فلفل را در ظرفی تا حد یک‌دست شدن مخلوط کنید و برنج آبکش شده را به آن اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: قابلمه نچسب یا قالب فر را خوب چرب کنید. نیمی از برنج را کف ظرف بریزید و خوب فشار دهید.
  • مرحله پنجم: گوشت‌ها را روی برنج پخش کرده و کمی از حاشیه ظرف را خالی بگذارید. می‌توانید از گوشت تکه‌ای، گوشت ریش شده، گوشت چرخ کرده تفت داده یا گوشت قلقلی استفاده کنید.
  • مرحله ششم: بقیه برنج‌ها را روی گوشت بریزید و خوب فشار دهید. سپس ته چین گوشت را برای یک ساعت بپزید.

ته چین گوشت

4- ته چین ماهی

یکی از انواع ته چین های متفاوت و دلچسب جنوبی‌ها، ته چین ماهی می‌باشد. با توجه به ارزش غذایی ماهی و طعم فوق‌العاده آن، این ته چین گزینه‌ای مناسب برای کسانی است که به دنبال غذاهای سالم هستند. در این غذا علاوه بر مواد اولیه ته چین ساده، از 300 گرم ماهی بدون استخوان، نصف پیمانه گشنیز خرد شده و 2 قاشق غذاخوری آب نارنج هم استفاده می‌شود.

طرز تهیه

  • مرحله اول: در طرز تهیه ته چین ماهی ، ابتدا ماهی را شسته و تکه تکه کنید. تکه‌های ماهی را در روغن زیتون و آب نارنج بخوابانید تا طعم‌دار شود و سپس بخارپز کنید.
  • مرحله دوم: تخم مرغ، ماست، زعفران و نمک و فلفل را در کاسه‌ای بزرگ خوب با هم مخلوط کنید و هم بزنید تا یکدست شود. برنج آبکش شده را به این ترکیب اضافه کنید.
  • مرحله سوم: کف یک قابلمه نچسب را چرب کرده و ماهی‌های پخته را کف قابلمه بچینید.
  • مرحله چهارم: گشنیز‌ها را روی ماهی‌ها بریزید. سپس مواد ته چین را روی ماهی بریزید و با پشت قاشق خوب فشار دهید تا سفت و یک دست شود.
  • مرحله پنجم: ته چین ماهی را برای یک ساعت روی شعله گاز بپزید. اگر دوست داشته باشید می‌توانید ماهی را وسط ته چین بگذارید، ولی اگر در ته یا پایین ترین بخش ته چین باشد مجلسی‌تر است.

5- ته چین بادمجان

ته چین بادمجان یکی از انواع ته چین برنج بوده که به خصوص برای گیاهخواران انتخاب خوبی است. مواد اولیه این غذا مشابه ته چین ساده است، اما 3 عدد بادمجان سرخ شده نیز به آن اضافه می‌شود.

طرز تهیه

  • مرحله اول: برای ته چین بادمجان ، ابتدا بادمجان‌ها را پوست بکنید و حلقه‌ای برش بزنید. بادمجان‌ها را به مدت نیم ساعت در آب و نمک قرار دهید تا تلخی آن‌ها گرفته شود.
  • مرحله دوم: در یک تابه مقداری روغن ریخته و بادمجان‌ها را سرخ کنید. بعد از سرخ شدن، آن‌ها را روی دستمال بگذارید تا روغن اضافه بادمجان خارج شود.
  • مرحله سوم: در کاسه‌ای بزرگ تخم مرغ، ماست، روغن، زعفران دم کرده، نمک و فلفل را مخلوط کنید تا یکدست شود و برنج آبکش شده را به آن‌ها اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: یک قابلمه نچسب یا قالب متوسط انتخاب کنید. نیمی از برنج را کف ظرف بریزید و با پشت قاشق به کف ظرف فشار دهید.
  • مرحله پنجم: بادمجان را روی برنج بچینید. بقیه برنج‌ها را روی بادمجان ریخته و باز هم فشار دهید تا کاملاً سفت و یک دست شود.
  • مرحله ششم: سپس ته چین را برای یک ساعت روی گاز یا داخل فر بپزید.

6- ته چین گوشت و بادمجان

ترکیب گوشت و بادمجان می‌تواند یک ته چین متفاوت و خوشمزه ایجاد کند که از خوردن آن لذت می‌برید. برای درست کردن این ته چین به 1 عدد پیاز، 300 گرم گوشت چرخ کرده و 3 عدد بادمجان سرخ شده نیاز دارید.

طرز تهیه

  • مرحله اول: ابتدا پیاز را پوست گرفته و در روغن تفت دهید. زمانی که پیاز سبک شد، گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و سرخ کنید.
  • مرحله دوم: بادمجان‌ها را به صورت حلقه‌ای خرد کرده و پس از مدتی قرار دادن در آب و نمک، با روغن سرخ کنید.
  • مرحله سوم: برنج را آبکش کرده و نیمی از آن را با مخلوط ماست، تخم مرغ، زعفران، نمک و روغن ترکیب کنید.
  • مرحله چهارم: برنج زعفرانی را ته قابلمه بریزید و با پشت قاشق فشار دهید.
  • مرحله پنجم: بادمجان سرخ شده را روی برنج چیده و گوشت سرخ کرده را نیز روی آن بریزید.
  • مرحله ششم: به عنوان لایه آخر برنج سفید را اضافه کرده و فشار دهید. سپس ته چین را به مدت یک ساعت روی حرارت ملایم قرار دهید.

7- ته چین مرغ و بادمجان

مطلب طرز تهیه انواع ته چین به همین سادگی‌ها تمام نمی‌شود و با بادمجان و مرغ هم می‌توان یک ته چین خوشمزه تهیه کرد. این غذا مناسب کسانی است که به طعم گوشت قرمز علاقه‌ای نداشته یا به هر دلیل از مصرف گوشت قرمز منع شده‌اند. برای درست کردن این ته چین، به 300 گرم مرغ پخته و ریش ریش شده، 1 عدد پیاز و 3 عدد بادمجان سرخ شده احتیاج دارید.

طرز تهیه

  • مرحله اول: ابتدا مرغ را به همراه پیاز سرخ شده تفت دهید. سپس مقداری آب اضافه کرده و منتظر بمانید تا مرغ پخته شود. پس از اینکه مرغ سرد شد، آن را ریش ریش کنید.
  • مرحله دوم: بادمجان‌ها را پوست گرفته و حلقه‌ای برش بزنید. پس از اینکه تلخی بادمجان در آب و نمک گرفته شد، آن را در روغن سرخ کنید.
  • مرحله سوم: برنج را آبکش کرده و نیمی از آن را با مخلوط ماست، تخم مرغ، زعفران، نمک و روغن ترکیب کنید.
  • مرحله چهارم: برنج زعفرانی را ته قابلمه بریزید و با پشت قاشق خوب فشار دهید تا یک‌دست شود.
  • مرحله پنجم: بادمجان سرخ شده را روی برنج چیده و مرغ را روی آن بریزید.
  • مرحله ششم: برنج سفید را نیز اضافه کرده و فشار دهید. ته چین را برای حدود یک ساعت روی گاز بپزید.

8- ته چین اسفناج و مرغ

اسفناج یکی از سبزیجات مفید و پرخاصیت است که باید در رژیم غذایی جای بگیرید. با ترکیب اسفناج و مرغ می‌توان یک ته چین مقوی و البته خوشمزه تهیه کرد. برای درست کردن این غذا علاوه بر مواد اولیه ته چین ساده، به 2 حبه سیر، 1 سینه مرغ، 1 عدد پیاز و 1 دسته اسفناج نیاز دارید.

طرز تهیه

  • مرحله اول: در طرز تهیه ته چین اسفناج ، دو حبه سیر رنده شده را با اسفناج تفت داده و اجازه دهید تا آب اضافی آن تبخیر شود.
  • مرحله دوم: مرغ را به همراه پیاز تفت دهید و سپس کمی آب اضافه کنید تا به خوبی پخته شود. وقتی مرغ پخته شد، آن را ریش ریش کنید.
  • مرحله سوم: برنج را آبکش کرده و نیمی از آن را با ماست، تخم مرغ، زعفران، نمک و روغن ترکیب کنید.
  • مرحله چهارم: کف قابلمه روغن ریخته، برنج زعفرانی را اضافه کنید و با پشت قاشق فشار دهید.
  • مرحله پنجم: مرغ را روی برنج بریزید و اسفناج را به آن اضافه کنید.
  • مرحله ششم: برنج سفید را نیز بیافزایید و فشار دهید. در انتها ته چین را به مدت یک ساعت روی گاز بپزید.

ته چین اسفناج و مرغ

9- ته چین قارچ و بادمجان

طرز تهیه این نوع غذا هم مانند طرز تهیه انواع ته چین آسان است. مواد اولیه این غذا مشابه ته چین ساده بوده و در تهیه آن از 400 گرم قارچ، 3 عدد بادمجان و 1 پیاز کوچک نیز استفاده می‌شود.

طرز تهیه

  • مرحله اول: مشابه قبل بادمجان‌ها را آماده کرده و در روغن سرخ کنید.
  • مرحله دوم: قارچ‌ها را به صورت اسلایسی خرد کرده و مقداری آبلیمو به آن بزنید تا در هنگام سرخ شدن تغییر رنگ ندهد.
  • مرحله سوم: پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و در تابه تفت دهید. پس از سرخ شدن پیاز، قارچ‌ها را اضافه کرده و به سرخ کردن آن‌ها ادامه دهید.
  • مرحله چهارم: در ادامه یک سوم برنج را با ماست، تخم مرغ، زعفران، نمک و روغن ترکیب کرده و کف قابلمه بریزید.
  • مرحله پنجم: بادمجان‌های سرخ شده را روی لایه برنج و دیگر مواد بچینید و یک سوم بعدی برنج سفید را اضافه کنید.
  • مرحله ششم: در لایه آخر قارچ و پیاز سرخ شده را اضافه کرده و لایه بعدی برنج سفید را روی آن‌ها بریزید.

10- ته چین کباب تابه ای

ته چین کباب تابه ای، ته چین متفاوت با گوشت است که طعم و ظاهر فوق‌العاده‌ای دارد. برای درست کردن این ته چین علاوه بر مواد اولیه گفته شده، به 300 گرم گوشت چرخ کرده، 2 عدد پیاز، 3 گوجه فرنگی، 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی و ادویه‌های مختلف نیاز دارید.

طرز تهیه

  • مرحله اول: در طرز تهیه این ته چین، ابتدا 1 عدد پیاز را رنده کرده و پس از جدا کردن آب پیاز، آن را به همراه ادویه‌ها به گوشت چرخ کرده اضافه کنید. گوشت را ورز داده و به مدت 30 دقیقه در یخچال استراحت دهید.
  • مرحله دوم: پس از اینکه گوشت را از یخچال خارج کردید، آن را شبیه کتلت شکل داده و در روغن سرخ کنید.
  • مرحله سوم: پیاز دیگر را حلقه‌ای برش داده و در روغن سرخ کنید. البته به گونه‌ای که تنها یک سمت آن سرخ شود.
  • مرحله چهارم: گوجه‌ها را پوست گرفته، نگینی خرد کرده و در روغن سرخ کنید. حالا رب گوجه فرنگی و ادویه را به گوجه‌ها اضافه کرده و آن‌ها را تا جایی تفت دهید که آب گوجه تبخیر شود.
  • مرحله پنجم: برنج را آبکش کرده و مشابه قبل نیمی از آن را با ماست، تخم مرغ، زعفران، نمک و روغن ترکیب کنید.
  • مرحله ششم: کف قابلمه را چرب کرده و پیازها را از سمتی که سرخ نشده‌اند، کف قابلمه قرار دهید.
  • مرحله هفتم: سس گوجه فرنگی را روی پیازها پخش کرده و سپس کباب‌های تابه‌ای را روی آن بچینید.
  • مرحله هشتم: برنج زعفرانی را روی مواد اضافه کرده و با قاشق صاف کنید. برنج سفید را نیز به عنوان لایه آخر قرار داده و آن را دم کنید.

11- ته چین بوقلمون

گوشت بوقلمون طعم و مزه جذابی دارد و خواص مختلفی را به بدن می‌رساند. با استفاده از این گوشت می‌توان یکی از دیگر انواع ته چین خوشمزه و خوش‌رنگ را تهیه کرد. برای درست کردن این غذا علاوه بر آنچه در ته چین ساده گفته شد، به مواد اولیه دیگری مانند 250 گرم گوشت بوقلمون و 1 عدد پیاز نیاز دارد.

طرز تهیه

  • مرحله اول: گوشت بوقلمون را به همراه پیاز خرد شده و ادویه‌ها مزه‌دار کرده و در یخچال استراحت دهید.
  • مرحله دوم: سپس پیاز و گوشت را در روغن تفت دهید و زمانی که تغییر رنگ داد، مقداری آب اضافه کرده و آن‌ها را بپزید. در این مرحله چوب دارچین را هم داخل قابلمه بیاندازید تا طعم و بوی گوشت بهتر شود.
  • مرحله سوم: وقتی گوشت کاملا پخته شد، آن را از قابلمه خارج کرده و ریش ریش کنید.
  • مرحله چهارم: برنج را آبکش کرده و نیمی از آن را با مواد ته چین شامل ماست، تخم مرغ، زعفران، نمک و روغن مخلوط کنید.
  • مرحله پنجم: کف قابلمه را چرب کرده و برنج زعفرانی را ته آن بریزید. روی برنج زعفرانی گوشت بوقلمون را اضافه کنید.
  • مرحله ششم: سپس مابقی برنج سفید را هم روی گوشت ریخته و با پشت قاشق صاف کنید.
  • مرحله هفتم: در نهایت نیز درب قابلمه را دمکنی گذاشته و منتظر دم کشیدن برنج بمانید.

12- ته چین بلدرچین

طرز تهیه ته چین با گوشت بلدرچین مشابه تهیه این غذا با گوشت بوقلمون است، فقط باید به جای بوقلمون از سه عدد بلدرچین استفاده کنید و مقداری زرشک نیز به مواد اولیه اضافه می‌شود. گوشت بلدرچین علاوه بر طعم لذیذ می‌تواند نیاز بدن به مواد مغذی مختلفی را تامین کنید و به همین دلیل ارزش غذایی زیادی دارد. پس در طرز تهیه انواع ته چین ، روی ته چین گوشت بلدرچین حساب کنید.

طرز تهیه

  • مرحله اول: گوشت بلدرچین را با پیاز مقداری سرخ کرده و به همراه چوب دارچین بپزید.
  • مرحله دوم: وقتی بلدرچین پخته شد، آن را از قابلمه خارج کرده و استخوان‌ها را جدا کنید. سپس گوشت را در اندازه دلخواه ریش ریش کنید.
  • مرحله سوم: زرشک را در مقداری روغن تفت داده و با گوشت ریش ریش شده مخلوط کنید.
  • مرحله چهارم: ماست، تخم مرغ، زعفران، نمک و روغن را با نیمی از برنج ترکیب کرده و آن را کف قابلمه بریزید.
  • مرحله پنجم: گوشت و زرشک را روی برنج زعفرانی ریخته و صاف کنید. برنج سفید را نیز به عنوان لایه آخر اضافه کرده و کمی با قاشق فشرده کنید.

13- ته چین باقالی پلو

تهیه باقالی پلو به صورت ته چین غذایی خلاقانه و البته خوشمزه است که عاشق طعم آن خواهید شد. برای درست کردن این غذا مواد ته چین ساده را به همراه 3 ماهیچه، 1 عدد پیاز، نصف پیمانه شوید و یک و نیم پیمانه باقالی آماده کنید.

طرز تهیه

  • مرحله اول: ماهیچه و پیاز را به همراه مقداری آب در قابلمه ریخته و اجازه دهید گوشت با حرارت ملایم پخته شود. در نیمه‌های پخت گوشت، کمی زعفران دم کرده نیز اضافه کنید.
  • مرحله دوم: باقالی‌ها را نیز در مقداری آب بپزید تا کمی پخته شوند؛ البته دقت کنید که بیش از حد نرم نشوند. سپس باقالی‌ها را با شوید خشک یا تازه مخلوط کنید.
  • مرحله سوم: برنج را آبکش کرده و نیمی از آن را با ماست، تخم مرغ، زعفران، نمک و روغن ترکیب کنید و کف قابلمه بریزید.
  • مرحله چهارم: نیم دیگر را نیز با شوید و باقالی مخلوط کرده و داخل قابلمه اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: اجازه دهید برنج دم بکشد و سپس آن را داخل ظرف سرو برگردانید.
  • مرحله ششم: ماهیچه پخته شده را از قابلمه خارج کرده و دور ظرف ته چین باقالی قرار دهید.

14- ته چین پاچین

ته چین کتف و بال غذایی خوشمزه و البته جالب است که می‌توان در منزل تهیه کرد. برای درست کردن آن به 10 عدد کتف و بال مرغ، 2 عدد پیاز و یک فلفل دلمه‌ای نیاز دارید.

طرز تهیه

  • مرحله اول: فلفل دلمه‌ای و پیاز را خرد کرده و به همراه ادویه‌ها با کتف و بال ترکیب کنید. مواد را به مدت چند ساعت در یخچال استراحت دهید تا بوی زهم مرغ از بین رفته و مزه‌دار شود.
  • مرحله دوم: کتف و بال را در مقداری روغن تفت داده و با کمی آب بپزید. اجازه دهید تا آب قابلمه تبخیر شده و مرغ پخته شود.
  • مرحله سوم: برنج را آبکش کرده و نیمی از آن را با ماست، تخم مرغ، زعفران، نمک و روغن مخلوط کنید.
  • مرحله چهارم: کتف و بال‌ها را کف قابلمه چیده و مقداری زعفران دم کرده روی آن‌ها اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: سپس برنج زعفرانی را روی مرغ ریخته و آن را صاف کنید. در نهایت نیز برنج سفید را داخل قابلمه ریخته و برنج را دم کنید.

ته چین

15- ته چین زبان

اگر در مطلب طرز تهیه انواع ته چین به دنبال یک نوع متفاوت و البته خوشمزه هستید، باید ته چین زبان را امتحان کنید. جالب است بدانید که با زبان گوسفند نیز می‌توان ته چین تهیه کرد که طعم متفاوتی خواهد داشت. برای درست کردن این غذا به ۳ عدد زبان، ۲ حبه سیر، ۲ عدد پیاز و کمی سبزی معطر مانند ترخون و جعفری نیاز دارید.

طرز تهیه

  • مرحله اول: زبان را تمیز کرده و به همراه آب روی حرارت قرار دهید. زمانی که آب به جوش آمد، کف روی قابلمه را چند بار جمع کنید.
  • مرحله دوم: سیر پوست کنده، پیاز خرد شده و کمی سبزی معطر را داخل قابلمه اضافه کنید تا بوی زهم زبان را از بین ببرند. در نیم ساعت انتهای پخت زبان، ادویه‌ها را نیز بیافزایید.
  • مرحله سوم: وقتی گوشت زبان کاملا پخته شد، آن را از قابلمه خارج کرده و پوست زبان را جدا کنید. سپس گوشت را برش بزنید یا ریش ریش کنید.
  • مرحله چهارم: برنج را آبکش کرده و با نیمی از برنج، ماست، تخم مرغ، زعفران، نمک و روغن، برنج زعفرانی را آماده کنید.
  • مرحله پنجم: برنج زعفرانی را کف قابلمه ریخته و گوشت زبان را روی آن قرار دهید.
  • مرحله ششم: سپس مابقی برنج سفید را روی زبان ریخته و برنج را دم کنید تا آماده سرو شود.

16- ته چین عدس پلو

این ته چین خوشمزه را می‌توان با مرغ یا گوشت گوسفندی تهیه کرد که انتخاب آن به ذائقه شما بستگی دارد. برای تهیه این غذا علاوه بر مواد اولیه ته چین ساده، به 300 گرم گوشت یا مرغ، 1 عدد پیاز، 1 پیمانه عدس و کشمش پلویی نیاز دارید.

طرز تهیه

  • مرحله اول: گوشت یا مرغ را به همراه پیاز و ادویه‌ها کمی سرخ کرده و سپس بپزید تا نرم شود. زمانی که گوشت پخته شد، آن را از قابلمه خارج کرده و ریش ریش کنید.
  • مرحله دوم: عدس‌ها را نیز بپزید تا نرم شوند و سپس آن را داخل آبکش بریزید.
  • مرحله سوم: برنج را نیز آبکش کرده و نیمی از آن را با ماست، تخم مرغ، زعفران، نمک و روغن مخلوط کنید.
  • مرحله چهارم: کف قابلمه را چرب کرده و برنج زعفرانی را اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: عدس را روی برنج زعفرانی ریخته و گوشت را نیز به عنوان لایه بعدی بیافزایید. در انتها نیز برنج سفید را اضافه کرده و آن را دم کنید.
  • مرحله ششم: کشمش را با کمی روغن سرخ کرده و برای تزئین ته چین از آن استفاده نمایید.

17- ته چین هویج

در ادامه مطلب طرز تهیه انواع ته چین ، خوب است با ته چین هویج نیز آشنا شوید. با ترکیب هویج، زرشک و مرغ نیز می‌توان یک ته چین خوشمزه و البته خوش‌رنگ تهیه کرد. برای درست کردن این ته چین به 1 عدد سینه مرغ، 1 عدد پیاز، 2 عدد هویج و کمی زرشک نیاز دارید.

طرز تهیه

  • مرحله اول: سینه مرغ را به همراه پیاز تفت داده، سپس کمی آب اضافه کنید و آن را بپزید. زمانی که مرغ پخته شد، آن را از قابلمه خارج کرده و خرد یا ریش ریش کنید.
  • مرحله دوم: هویچ را به صورت خلالی ریز خرد کنید و در تابه با کمی روغن تفت دهید. مقداری آبلیمو نیز اضافه کنید تا شیرینی هویج گرفته شود.
  • مرحله سوم: پس از سرخ شدن هویج، مقدار کمی آب اضافه کرده و اجازه دهید تا نرم شود. زمانی که آب تابه تبخیر شد، هویج را خارج کنید.
  • مرحله چهارم: برنج را آبکش کرده و نیمی از آن را با ماست، تخم مرغ، زعفران، نمک و روغن مخلوط کنید.
  • مرحله پنجم: برنج زعفرانی را کف قابلمه ریخته و هویج، زرشک سرخ شده و مرغ را به ترتیب روی آن بریزید.
  • مرحله ششم: لایه آخر نیز برنج سفید است که باید با قاشق آن را صاف کرده و ته چین را دم کنید.

18- ته چین لبو

اگر به دنبال یک ته چین با رنگ قرمز جذاب هستید، ته چین لبو را امتحان کنید. برای درست کردن این ته چین علاوه بر مواد اولیه ته چین ساده، به 3 عدد لبو، 1 سینه مرغ، 1 عدد پیاز و ادویه نیاز دارید.

طرز تهیه

  • مرحله اول: لبوها را با کمی آب روی حرارت قرار دهید تا بپزند. دقت کنید که اگر لبو بیش از حد پخته شود یا داخل آن چنگال و چاقو فرو کنید، رنگ و عصاره خود را از دست می‌دهد.
  • مرحله دوم: پس از پخته شدن لبو، آن را با اندازه درشت رنده کرده و کمی آبلیمو اضافه کنید.
  • مرحله سوم: مرغ را با پیاز تفت دهید. سپس مقداری آب اضافه کرده و اجازه دهید تا پخته شود. پس از پخته شدن مرغ، آن را ریش ریش کنید.
  • مرحله چهارم: حالا برنج را آبکش کرده و نیمی از آن را با ماست، تخم مرغ، زعفران، نمک و روغن ترکیب کنید.
  • مرحله پنجم: برنج زعفرانی را کف قابلمه ریخته و روی آن لبو‌ها و سپس مرغ را بیافزایید. برنج سفید را نیز داخل قابلمه ریخته و آن را صاف کنید.

نکات و فوت و فن های طرز تهیه انواع ته چین:

  • در هنگام درست کردن ته چین نکات زیر را مدنظر قرار دهید تا غذایی خوشمزه و حرفه‌ای‌تر داشته باشید.
  • از قسمت‌های استخوان‌دار مرغ برای تهیه ته چین استفاده نکنید، زیرا امکان دارد در جدا کردن آن‌ها غلفتی صورت بگیرد.
  • به زمان مناسب پخت برنج قبل از آبکش کردن دقت داشته باشید. مغز دانه‌های برنج نباید به نرمی اطرافش باشد.
  • در هنگام آماده‌سازی مرغ، نباید آب اضافی در قابلمه باقی بماند تا بدین ترتیب، ادویه‌ها همگی به خورد مرغ رفته و خوشمزه‌تر شود.
  • در استفاده از ادویه‌ها خصوصا دارچین افراط نکنید، زیرا باعث تیره‌رنگ شدن ته چین می‌شود.
  • در هنگام تفت دادن زرشک، برای طعم بهتر، از کره به جای روغن استفاده نمایید.
  • در طرز تهیه انواع ته چین می‌بایست مواد به خوبی فشرده و قالبی شوند تا چسبندگی میان آن‌ها زیاد شده و بافت آن از هم جدا نشود.
  • برای تهیه ته چین گوشت، ابتدا گوشت را با هویج، فلفل دلمه‌ای و سیر مزه‌دار کنید.
  • در استفاده از زرده تخم مرغ اعتدال را رعایت کنید تا از شل‌شدگی یا خشکی بیش از اندازه ته چین جلوگیری شود.
  • برای عطر و طعم بهتر مرغ، از عصاره‌های آماده و یا ادویه‌های مخصوص ته چین استفاده کنید.
  • برای طبخ ته چین، از ماست‌های چکیده شده یا نوع پرچرب آن استفاده نمایید.
  • در هنگام آماده‌سازی بادمجان، پس از خیساندن در آب و نمک، آن‌ها را به خوبی فشرده و خشک نمایید. سپس آن‌ها را با حرارت زیاد در تابه سرخ کنید.
  • به عنوان یک قلق کاری در نظر داشته باشید که برای هر لیوان برنج آبکش شده به یک لیوان ماست (چکیده نشده) احتیاج دارید.
  • اگر می‌خواهید ته چین کم روغن‌تری داشته باشید، آن را در فر درست کنید.
  • ته چین، ته دیگ نیست و سعی کنید زیاد نازک نباشد. اگر حجم مواد ته چین شما کم است از قابلمه‌ای کوچک‌تر استفاده کنید تا ارتفاع ته چین بیشتر شود؛ اما اگر می‌خواهید ته دیگ بیشتری داشته باشید ظرف بزرگ‌تری انتخاب کنید.
  • ته چین را با حرارت ملایم و یکنواخت بپزید و زمان کافی برای پخت به آن بدهید.
  • اگر می‌خواهید ته دیگ زعفرانی یا ته دیگ سیب زمینی داشته باشید، کف قابلمه کمی زعفران دم کرده بریزید یا سیب زمینی ورقه شده بگذارید.
  • اگر ته چین را در فر می‌پزید، روی آن را ورق آلومینیوم بگذارید و با چاقو چند سوراخ روی آن ایجاد کنید تا بخار اضافی خارج شود. دمای فر را هم روی درجه متوسط تنظیم کنید.
  • ته چین قالبی یکی از روش‌های درست کردن ته چین است که به جای قابلمه از قالب استفاده کرده و آن را برای پخت درون فر قرار می‌دهند.
آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر