شناسه خبر: ۵۱۶۴
لینک کوتاه کپی شد

طرز تهیه کوکو ماهی | کتلت ماهی | کوکو تن ماهی

کوکو ماهی به ۳ روش آسان با طعم فراموش نشدنی + طرز تهیه

کوکو ماهی جایگزین بسیار خوبی برای گوشت و مرغ بوده و به راحتی می توانید درست کنید. همراه ما باشید.

کوکو ماهی
ترینی‌ها :

کوکو ماهی یا شامی ماهی، از خوشمزه ترین غذاهای با ماهی است که بسیار مفید بوده و برای شام یا ناهار می توانید تهیه کنید. کوکو ماهی را می توانید به روش های مختلفی درست کنید. ما در ادامه 3 روش تهیه کوکو ماهی را برای شما قرار دادیم.

کوکو ماهی با سیب زمینی

مواد لازم

  • فیله ماهی (هر نوع ماهی جنوبی که می‌پسندید) ۵۰۰ گرم
  • سیب زمینی آب‌پز ۲ عدد
  • پیاز ۱ عدد
  • سیر خرد شده ۲ عدد
  • سبزی گشنیز خرد شده ۱۵۰ گرم
  • پودر نان خشک ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار دلخواه
  • دارچین ۱ قاشق چای‌خوری
  • زردچوبه ۱ قاشق چای‌خوری
  • تخم مرغ ۱ عدد
  • روغن سرخ کردنی به مقدار لازم
مدت زمان آماده‌سازی مواد: ۴۰ دقیقه
مدت زمان پخت کتلت ماهی: ۱۰ دقیقه
میزان کالری در ۱۰۰ گرم کتلت ماهی: حدود ۱۴۸ کیلوکالری

کوکو ماهی

مراحل طرز تهیه کتلت ماهی جنوبی

طرز تهیه کتلت ماهی چرخ کرده با فیله ماهی و سیب زمینی یا همان شامی ماهی بسیار راحت‌ و طعم این غذا به شدت خوشمزه است.
  • مرحله اول؛ فیله ماهی را بپزید

برای درست کردن کتلت ماهی بوشهری و جنوبی به این روش ابتدا باید تکه‌های فیله ماهی را با آب، نمک و مقداری ادویه از جمله فلفل سیاه و زردچوبه بپزید. در صورت تمایل ۲ حبه سیر هم اضافه کنید. بعد از پخت فیله ماهی، تیغ‌ها و پوست ماهی را جدا کنید.
مرحله دوم؛ ماهی، سیب زمینی، پیاز، سیر و گشنیز را ترکیب کنید
در این مرحله باید گوشت فیله ماهی پخته شده و بدون استخوان را با سیب زمینی آبپز که پوست آن را جدا کرده‌اید در غذاساز بریزید. سپس پیاز را بشویید و پوست آن را جدا کنید و همراه با سیر و گشنیز خرد شده به سایر مواد در غذاساز اضافه کنید. دستگاه را برای چند دقیقه روشن کنید تا همه مواد به خوبی با هم ترکیب شوند.
  • مرحله سوم؛ پودر نان و ادویه‌ها را به مواد کتلت اضافه کنید
بعد از این که همه مواد با هم ترکیب شدند، پودر نان خشک، کمی نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر دارچین اضافه کنید و دستگاه را برای چند دقیقه کوتاه روشن کنید تا ادویه‌ها به خوبی با مواد کتلت ماهی مخلوط شوند.
  • مرحله چهارم؛ تخم مرغ را به مایه کتلت ماهی اضافه کنید
بعد از این که مواد کتلت ترکیب شدند، آن‌ها را در یک ظرف مناسب بریزید. در ادامه تخم مرغ را اضافه کنید و مواد کتلت ماهی را با دست ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کنند.
  • مرحله پنجم؛ کتلت ماهی را در روغن سرخ کنید
بعد از این که مواد کتلت ماهی را ورز دادید، در این مرحله از طرز تهیه کتلت ماهی باید به اندازه یک گلوله از مواد بردارید و آن را با دست فرم دهید. کتلت را در پودر نان بغلتانید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و صبر کنید تا روغن داغ شود. سپس کتلت‌ها را در روغن داغ و روی حرارت ملایم سرخ کنید. معمولا سرخ کردن هر سمت کتلت حدود ۴ تا ۵ دقیقه طول می‌کشد. کتلت ماهی را با انواع ترشی یا سیر ترشی میل کنید.

کوکو ماهی جنوبی بدون سیب زمینی

مواد اولیه مقدار مورد نیاز

  • فیله ماهی جنوبی (یا هر ماهی که می‌پسندید) ۴ تکه متوسط
  • سیر ۳ حبه
  • پودر زنجبیل ۱ قاشق چای‌خوری
  • پیاز متوسط ۲ عدد
  • پودر زیره نصف قاشق چای‌خوری
  • ادویه کاری ۱ قاشق مرباخوری
  • نمک، فلفل قرمز، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار دلخواه
  • تخم مرغ ۱ عدد
  • روغن سرخ کردنی به مقدار لازم

کوکو ماهی

طرز تهیه کتلت ماهی چرخ کرده بدون سیب زمینی

برای تهیه این کتلت ماهی جنوبی باید تکه‌های فیله ماهی را با آب، نمک و مقداری ادویه بپزید. سپس تیغ ماهی را جدا کنید و ماهی را همراه با پیاز، سیر، ادویه‌ها و تخم مرغ در غذاساز بریزید و خوب با هم ترکیب کنید. در ادامه مواد کتلت ماهی را با دست حالت دهید و در روغن سرخ کنید.

روش تهیه کتلت ماهی با کنسرو تن ماهی

برای تهیه کتلت ماهی با کنسرو تن ماهی باید کنسرو را ۲۰ دقیقه بجوشانید و بعد آن را با گوشت‌کوب خوب له کنید در ادامه سیب زمینی آبپز رنده شده، ریحان و پیازچه خرد شده را به آن اضافه کنید. کمی سیر رنده شده، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مواد کتلت ماهی تن بزنید و بعد آن را شکل دهید و در روغن سرخ کنید.

نکات و فوت و فن‌های طرز تهیه کتلت ماهی

  • برای تهیه کتلت ماهی می‌توانید از فیله ماهی اوزون برون، شیر یا کوسه استفاده کنید یا هر نوع ماهی دیگری مثل ماهی قزل آلا استفاده کنید.
  • برای پخت ماهی باید تکه‌های ماهی را با مقداری آب، نمک و چند حبه سیر در قابلمه بریزید و برای ۲۰ دقیقه بپزید. بهتر است برای تهیه کتلت ماهی از ماهی‌های بدون استخوان استفاده کنید.
  • قبل از سرخ کردن کتلت ماهی حتما مواد را برای چند دقیقه ورز دهید تا حالت منسجم پیدا کنند.
  • اگر کتلت ماهی شما بعد از ورز دادن منسجم نشد، می‌توانید از ۱ عدد تخم مرغ دیگر در مایه آن استفاده کنید.
  • برای مزه‌دار کردن کتلت ماهی می‌توانید از مقداری گرد لیمو عمانی در مایه آن استفاده کنید.
  • برای گرفتن روغن اضافی کتلت ماهی خانگی می‌توانید بعد از سرخ کردن آن‌ها را روی دستمال حوله‌ای قرار دهید.
  • اگر احساس می‌کنید که مایه کتلت ماهی شما قوام کافی را ندارد، می‌توانید یک قاشق آرد سوخاری یا آرد نخودچی به آن اضافه کنید.
  • برای مزه‌دار کردن و خوش عطر شدن کتلت ماهی می‌توانید مقداری زعفران دم کرده غلیظ به مایه کتلت اضافه کنید.
  • استفاده از سیر رنده شده طعم فوق‌العاده‌ای به کتلت ماهی می‌دهد و بوی ماهی را در غذا از بین می‌برد. بنابراین به هیچ عنوان سیر را از مواد اولیه این غذا حذف نکنید.
  • مهم‌ترین راز خوشمزه شدن کتلت ماهی این است که اگر وقت دارید بعد از آماده کردن مایه کتلت، روی آن را بپوشانید و مواد کتلت را برای ۱ تا ۲ ساعت در یخچال قرار دهید و بعد سرخ کنید.
  • برای مزه‌دار کردن کتلت ماهی جنوبی حتما از مقداری پودر زنجبیل، پودر زیره و ادویه کاری در مایه کتلت استفاده کنید.
  • پیشنهاد می‌شود کتلت ماهی جنوبی را کمی تند درست کنید تا طعم آن لذیذتر شود.
  • می‌توانید کتلت ماهی را با نان یا برنج سرو کنید.
  • برای خوشمزه شدن کتلت ماهی جنوبی می‌توانید از مقداری سبز خشک معطر مثل گشنیز و شنبلیله خشک نیز استفاده کنید. اضافه کردن فلفل سبز عطر و طعم فوق‌العاده‌ای به کتلت ماهی می‌بخشد.
  • برای معطر شدن کتلت ماهی می‌توانید از ریحان تازه خرد شده یا جعفری و گشنیز خرد شده در استفاده کنید.
  • برای سرخ کردن کتلت ماهی به هیچ عنوان آن را ضخیم درست نکنید. کتلت ماهی باید نازک باشد و خوب در روغن سرخ شود تا خوشمزه شود.
  • جنوبی‌ها برای مزه‌دار کردن کتلت ماهی از مقداری ادویه ماهی نیز در این کتلت استفاده می‌کنند.
  • در طرز تهیه کتلت ماهی و میگو باید از ترکیب مقدار مساوی ماهی و میگوی چرخ کرده استفاده کنید.
  • برای تهیه کتلت ماهی بوشهری باید از سیب زمینی استفاده کنید.
  • اگر به برگ سیر تازه دسترسی دارید، می‌توانید مقداری برگ سیر خرد شده به مایه کتلت ماهی اضافه کنید تا مزه کتلت شما لذیذتر شود.
  • در طرز تهیه کتلت ماهی قزل آلا بهتر است فیله ماهی را به صورت خام و بدون پوست و استخوان در چرخ‌گوشت یا غذاساز میکس کنید و سپس پیاز، سیر، آرد ذرت و چاشنی‌های را اضافه کنید و بعد مایه کتلت را در روغن سرخ کنید

 

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر