شناسه خبر: ۴۷۴۵
لینک کوتاه کپی شد

خورش کنگر با مرغ | خورشت کنگر با گوشت

4 دستور متفاوت برای پخت خورش کنگر به روش کرمانشاهیا!

خورشت کنگر یکی از خورشت های سنتی و محبوب فصل بهار است که ما در ادامه چهار روش درست کردن آن را آموزش داده ایم.

خورشت کنگر

پر بازدید

ترینی‌ها :

خورش کنگر یکی از خورشت های سنتی و خوشمزه فصل بهار در استان کرمانشاه است. خورش کنگر معمولا با گوشت قرمز یا گوشت گوسفندی درست می شود. اما روش های متفاوتی برای درست کردن خورش کنگر وجود دارد که می توانید در ادامه ببینید.

خورش کنگر با گوشت

مواد اولیه مورد نیاز:

  • گوشت خورشتی     400 گرم
  • ساقه کنگر     ۵۰۰ گرم
  • نعناع و جعفری     ۲۸۰ گرم جعفری و ۷۰ گرم نعناع
  • قرص استاک گوشت     ۱ عدد
  • پیاز بزرگ     ۱ عدد
  • پیاز داغ     ۳ قاشق غذاخوری
  • رب گوجه فرنگی     ۱ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده غلیظ     ۲ قاشق غذاخوری
  • زردچوبه     1 قاشق چایخوری
  • فلفل سیاه     ۱ قاشق چایخوری
  • نمک     به میزان لازم
  • آبغوره     به میزان لازم
  • روغن     به میزان لازم

خورشت کنگر با گوشت

طرز تهیه خورشت کنگر با گوشت

  • کنگر های شسته شده را در ظرفی مناسب، کم کم داخل روغن بریزد تا نرم و پخته شوند. بعد از اینکه کنگر را تفت داید و طلایی شد،یک نوک قاشق چایخوری زردچوبه به آن اضافه کنید تا خوش رنگ‌تر شود.سپس از روغن خارج کنید، داخل صافی بریزید تا روغن اضافی آن گرفته شود.
  • نعناع و جعفری را به صورت جداگانه خرد و تفت دهید. اگر نعناع و جعفری را با هم مخلوط کنید و تفت دهید، جعفری تمام عطر و طعم و خاصیت خود را از دست می‌دهد.
  • برای تهیه خوشرت کنگر با گوشت،ابتدا مقداری روغن مایع در قابلمه بریزید.سپس پیازهای نگینی خرد شده را به همراه گوشت،زردچوبه و فلفل سیاه داخل ظرف بریزید و به مدت 15 تا 20 دقیقه روی حرارت تفت دهید.در این مدت بالای سر غذا باشید و مدام آن را هم بزنید تا ادویه ها و پیاز به خرد گوشت برود و هم اینکه مواد سرخ شود.
  • سپس 4 پیمانه آب جوش و قرص استاک را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید.وقتی آب به جوش آمد زعفران را به آن اضافه کنید.سپس در قابلمه را بگذارید و صبر کنید تا گوشت با حرارت ملایم پخته شود. در فرآیند پخت اگر احساس کردید خورشت کم آب شده است فقط می‌توانید آب در حال جوش به آن اضافه کنید.
  • نعناع را از ابتدای پخت به گوشت گوسفندی اضافه کنید. کنگر را وقتی گوشت نیم پز شد و جعفری را هم در انتهای پخت گوشت اضافه کنید. البته به این نکته دقت داشته باشید که گوشت گوساله به نسبت گوشت گوسفند دیرتر می‌پزد بنابراین اگر از گوشت گوساله استفاده می‌کنید نعناع را با گوشت اضافه نکنید بلکه کمی دیرتر اضافه کنید.
  • بعد از اضافه کردن سبزی‌ها اجازه دهید خورشت جا بیفتد در این مرحله سعی کنید خیلی خورشت را هم نزنید، اما برای اینکه ته نگیرد حواستان به آن باشد و گا‌ها با قاشق به صورت رفت و برگشتی هم بزنید.
  • در 20 تا 30 دقیقه آخر پخت یک قاشق رب گوجه فرنگی را در روغن تفت دهید و به خورشت اضافه کنید.( اضافه کردن رب سلیقه‌ای است)
  • سپس پیاز داغ و نمک را هم به خورشت کنگر اضافه کنید وقتی خورشت را از روی شعله برداشتید آبغوره را اضافه کنید.

خورش کنگر با مرغ

مواد اولیه مورد نیاز

  • کنگر     400 گرم
  • مرغ     ۱ عدد
  • رب     ۱ ق غذا خوری
  • غوره     ۱۰ عدد
  • زعفران دم کرده     به مقدار لازم
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه     به مقدار لازم

خورشت کنگر با مرغ

طرز تهیه خورشت کنگر با مرغ

  • پیاز های نگینی خرد شده را داخل یک قابلمه مناسب بریزید و با کمی زردچوبه تفت دهید تا سبک و طلایی شود.
  • سینه مرغ بدون استخوان را به صورت مکعبی ریز خرد کنید، به پیاز اضافه کنید و با کمی زغفران و نمک و فلفل سیاه تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.
  • در قابلمه یک پیمانه آبجوش بریزید و صبر کنید تا کمی مرغ پخته شود.
  • کنگرهای پاک شده را به اندازه دلخواه خرد کنید و آن ها را داخل یک تابه با کمی روغن سرخ کنید. سپس رب گوجه را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود.
  • در ادامه کنگر تفت داده شده را با کمی زعفران به قابلمه مرغ اضافه کنید و هم بزنید.سپس نیم ساعت بگذارید تا مواد پخته و خورش جا افتاده شود.
  • در انتها غوره را به خورش اضافه و نمک را اندازه کنید و برای ۱۵ دقیقه روی حرارت اجاق گاز قرار دهید.
  • در انتها باید خورشت کم آب و غلیظ شود. سپس به همراه پلو سرو کنید. نوش جان

طرز تهیه ۱۲ غذای خوشمزه با اسفناج؛ خوراکی محبوب ملوان زبل!

خورش کنگر با رب گوجه فرنگی

مواد اولیه مورد نیاز

  • گوشت خورشتی ۳۰۰ گرم
  • پیاز ۱ عدد
  • کنگر پاک شده ۵۰۰ گرم
  • رب گوجه فرنگی ۲ ق غذا خوری
  • زعفران غلیظ ۱ ق غذا خوری
  • آبغوره ۲ ق غذا خوری
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم

خورشت کنگر کرمانشاهی

طرز تهیه خورش کنگر با رب

  • مرحله اول: آماده سازی مواد

ابتدا تیغ های کنگر را بگیرید و آن را خوب تمیز کنید. سپس به اندازه دلخواه خرد کنید و چندین بار داخل آب بشورید تا تمیز شود، سپس آبکش کنید و صبر کنید تا آب اضافی آن کشیده شود. داخل یک تابه کمی روغن ریخته و کنگر ها را برای چند دقیقه خوب تفت دهید تا کمی نرم شود و بعد از تابه خارج کنید.

  • مرحله دوم: تفت دادن پیاز و گوشت

یک عدد پیاز بزرگ را انتخاب کنید و پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید و به همراه کمی زردچوبه تفت دهید تا پیاز سبک و طلایی شود. گوشت خورشتی خرد شده را به پیاز اضافه کنید و خوب تفت دهید تا به آن کمی فلفل سیاه بزنید و تفت داده تا گوشت تغییر رنگ دهد.

  • مرحله سوم: پخت گوشت

حالا کمی زعفران دم کرده روی گوشت ریخته و ۲ پیمانه آب جوش اضافه کنید و حرارت را بالا ببرید تا به جوش بیاید، سپس حرارت را کم کنید و بگذارید تا گوشت خوب پخته و نرم شود. در همین حین داخل یک تابه کمی روغن ریخته و رب گوجه را با کمی زعفران تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود.

  • مرحله چهارم: تهیه خورش کنگر قرمز

وقتی گوشت نیم پز شد باید کنگر و رب سرخ شده را اضافه کنید و نیم ساعت دیگر زمان دهید تا کنگر و گوشت پخته شود. در انتها آبغوره را اضافه کنید و برای ۱۰ دقیقه دیگر بگذارید روی حرارت بماند و بعد از روی حرارت بردارید و با پلو سرو کنید. نوش جان

خورش کنگر با لپه

مواد لازم

  • کنگر     500 گرم
  • گوشت خورشتی     ۳۰۰ گرم
  • رب     ۱ ق غذا خوری
  • لپه     ۱/۲ پیمانه
  • آبغوره یا غوره تازه     به مقدار لازم
  • زعفران     به مقدار لازم
  • نمک     به مقدار لازم
  • فلفل سیاه     به مقدار لازم
  • دارچین     به مقدار لازم
  • ادویه خورشتی     به مقدار لازم
  • پودر سیر     به مقدار لازم

خورشت کنگر با لپه

طرز تهیه خورش کنگر با لپه

  • برای تهیه خورش کنگر با لپه،ابتدا لپه را به مدت یک ساعت خیس کنید و بعد با کمی آب بپزید تا بوی بد آن از بین برود.سپس آبکشی کنید و کنار بگذارید.
  • کنگرهای تمیز و شسته شده را به صورت خلالی ریز خرد کنید. کنگرها را چندین بار داخل آب بریزید تا شن و خام آن جدا شود و بعد آبکشی کنید.
  • پیازهای نگینی خردشده را داخل یک قابلمه به همراه کمی روغن و زردچوبه تفت دهید تا طلایی شود.
  • گوشت خورشتی خرد شده را به همراه ادویه ها و پیاز تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
  • در ادامه کمی زعفران و رب را اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود.
  • لپه های خیس خورده شده را اضافه کنید و تفت دهید تا لپه در هنگام پختن وا نرود.
  • سپس ۲ لیوان آبجوش داخل قابلمه ریخته و بگذارید تا گوشت خوب پخته و نرم شود.
  • کنگر را با کمی روغن تفت دهید. در ۱۵ دقیقه پایانی پخت کنگره ها را به همراه آبغوره یا غوره تازه اضافه کنید و بگذارید تا خورش جا افتاده و غلیظ شود.
  • در انتها نمک خورش را اندازه کنید و به همراه پلو دلخواه سرو کنید.
آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه‌ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ترینی‌ها هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ترینی‌ها هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد