درست کردن استانبولی پلو | آموزش انواع استانبولی پلو
طرز تهیه استانبولی پلو مجلسی به 4 روش؛ غذای توریست پسند!
می دونستید میتونید استانبولی پلوی مشهور رو به چهار روش مختلف درست کنید؟ همراه ما باشید تا طرز تهیه این غذاب پرطرفدار رو ببینید.
میتوان گفت استانبولی پلو یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین غذاهای ما ایرانی هاست . شهرت استانبولی پلو نه فقط در ایران بلکه در کشورهای دیگر هم بسیار زیاد است و توریست های خارجی علاقه زیادی به این غذا نشان داده اند. در ادامه 4 روش درست کردن استانبولی پلو خوشمزه را با تمام نکات برای شما قرار دادیم.
استانبولی پلو با گوشت چرخ کرده
مواد لازم برای برای دو نفر
- برنج: دو پیمانه
- پیاز متوسط و خرد شده : یک عدد
- سیب زمینی متوسط و خرد شده: 2 عدد
- گوشت چرخ کرده: 500 گرم
- رب گوجه فرنگی: دو قاشق غذاخوری
- زردچوبه: یک قاشق چایخوری
- فلفل سیاه: نصف قاشق چایخوری
- زعفران ساییده شده: ۱/۴ قاشق چایخوری
- نمک: به مقدار لازم
طرز تهیه
- برای تهیه استانبولی ساده، ابتدا برنج را با دو قاشق غذاخوری نمک و مقداری آب به مدت ۳ ساعت خیس کنید.
- پیازهای خرد شده را مقداری روغن درون تابه بریزید و تفت دهید تا طلایی و نرم شود.
- سپس گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا گوشت سرخ شود و تغییر رنگ بدهد.
- در ادامه نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه مخصوص را به مخلوط گوشت اضافه کنید.
- سیب زمینی را به مخلوط مواد استانبولی اضافهکنید و اجازه دهید آن ها به مدت ۵ دقیقه تفت بخورد.
- رب گوجه فرنگی را به مواد گوشتی اضافه کنید و آن ها را به مدت ۳ دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود. حرارت گاز را کم کنید و مواد به مدت ۵ دقیقه دیگر پخته شوند. سپس مخلوط مواد گوشتی را از روی حرارت گاز بردارید و در مکانی مناسب قرار دهید.
- سپس برنج ها را درون قابلمه در حال آب جوش بریزید و مقداری نمک در صورت کم بودن نمک به برنج بیفزایید و اجازه دهید تا برنج درون آب بجوشد و به مرحله آبکشی برسد سپس برنج را درون آبکش بریزید.
- قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید و دو قاشق غذاخوری روغن درون قابلمه بریزید سپس ته دیگ مورد نظر را در کف قابلمه قرار دهید و یک لایه از برنج را روی ته دیگ بریزید.
- سپس لایه ای از مخلوط گوشت و سیب زمینی را روی برنج بریزید و زعفران ساییده شده را با ۵ قاشق غذاخوری ترکیب کنید و مقداری از زعفران را روی مواد بریزید.
- باقی مانده برنج و مخلوط گوشتی را به صورت لایه لایه درون قابلمه بریزید به صورتی که آخرین لایه برنج باشد سپس زعفران دمکرده را روی برنج بریزید و درب قابلمه را به همراه دمکنی روی آن قرار دهید و اجازه دهید تا استانبولی به مدت ۴۰ تا ۴۵ دقیقه دم بکشد.
استانبولی پلو با لوبیا سبز
مواد لازم
- برنج: دو پیمانه
- گوشت چرخ کرده : نیم کیلوگرم
- پیاز خرد شده: یک عدد
- سیر: یک حبه
- ادویه،پودر فلفل قرمز، پودر زیره سبز، زردچوبه، فلفل سیاه و پودر آویشن: یک قاشق چایخوری
- لوبیا سبز خرد شده : نیم کیلو
- رب گوجه فرنگی: سه قاشق غذاخوری
- زعفران ساییده شده: نصف قاشق چایخوری
- نمک و روغن: به مقدار لازم
طرز تهیه
- برای پخت استانبولی ابتدا پیاز را به همراه دو قاشق غذاخوری روغن درون تابه تفت دهید سپس سیر له شده یا رنده شده را به پیاز بیفزایید و آن را تفت دهید.
- گوشت چرخ کرده را به مخلوط پیاز و سیر بیفزایید تا رنگ گوشت تغییر کند سپس نمک و زردچوبه و ادویه ها را به گوشت بیفزایید و هم بزنید و به مدت ۳ دقیقه دیگر مخلوط مواد را تفت دهید.
- لوبیا سبز خرد شده را به مخلوط گوشتی اضافه کنید و اجازه دهید تا لوبیا سبز به مدت ۵ دقیقه تفت بخورد.
- سپس رب گوجه فرنگی را به مخلوط مواد گوشتی بیفزایید و به تفت دادن مواد ادامه دهید تا بوی خامی رب از بین برود.
- در این مرحله از ۱/۴ فنجان آب جوش درون تابه بریزید و درب تابه را روی آن قرار دهید و اجازه دهید تا لوبیا سبز روی حرارت ملایم شعله گاز پخته و نرم شود.
- درون قابلمه ای مناسب مقداری آب و نمک بریزید و قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید تا آب به دمای جوش برسد سپس برنج را به آب در حال جوش بیفزایید و بعد از اینکه برنج به مرحله آبکشی رسید آن را درون آبکش بریزید.
- قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید و مقداری روغن در کف قابلمه بریزید و ته دیگ مورد نظرتان را در کف قابلمه قرار دهید. برنج را به صورت لایه لایه با مخلوط گوشتی و لوبیا سبز درون قابلمه بریزید.
- و زعفران دمکرده را با یک قاشق غذاخوری روغن زیتون ترکیب کنید و روی سطح برنج بریزید.
- سپس درب قابلمه را به همراه دمکنی روی آن قرار دهید و اجازه دهید تا برنج دم بکشد و بعد از اینکه استانبولی آماده شد آن را درون ظرفی مناسب برای سرو بکشید و تزیین کنید.
استانبولی پلو ساده
مواد لازم
- برنج: دو پیمانه
- سیب زمینی متوسط : دو عدد
- رب گوجه فرنگی: دو قاشق غذاخوری
- سیر: یک حبه
- نمک، زردچوبه و فلفل: به مقدار لازم
- پیاز متوسط: یک عدد
- گوجه فرنگی متوسط و رنده شده : دو عدد
طرز تهیه استانبولی پلو ساده
- برای تهیه استانبولی به روش کته، سیب زمینی نگینی خرد شده را به همراه مقداری روغن تفت دهید و آن را کنار بگذارید.
- سپس پیازهای خرد شده را در سیب زمینی تفت دهید و گوجه فرنگی رنده شده را به پیاز اضافه کنید.
- در مرحله بعد سیر را به مخلوط پیاز و گوجه فرنگی رنده شده اضافه و تفت دهید.
- سپس رب را به مخلوط اضافه کنید و مقداری تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود.
- سیب زمینی سرخ شده را به همراه زردچوبه و فلفل و نمک به مخلوط اضافه کنید.
- در مرحله بعدی برنج را بشویید و درون قابلمه یا پلوپز برنج را به همراه مقداری آب و نمک بریزید و اجازه دهید تا آب به دمای جوش برسد.
- سپس مخلوط سیب زمینی و رب را به برنج اضافه کنید.درب قابلمه را بگذارید تا برنج دم بکشد.
استانبولی پلو با مرغ
مواد لازم
- سینه مرغ فیله شده: چهارصد گرم
- برنج: چهار پیمانه
- سیب زمینی: سه عدد
- گوجه فرنگی: چهار عدد
- پیاز: یک عدد بزرگ
- رب: یک قاشق غذا خوری
- زردچوبه، فلفل سیاه و نمک : به مقدار لازم
- ادویه پلویی، ادویه کاری و پودر سیر: به مقدار لازم
- زعفران: به مقدار لازم
طرز تهیه
- برای تهیه استانبولی پلو با مرغ، ابتدا برنج را با کمی آب و نمک از قبل خیس کنید.
- سپس پیاز ها نگینی خردشده را در روغن داغ شده در تابه تفت دهید تا طلایی رنگ شود.
- در ادامه مرغ را تابه اضافه و تفت دهید تا رنگ مرغ نیز تغییر کند و بعد به آن پودر سیر، نمک، زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید و تفت دهید.
- در ادامه گوجه فرنگی ها را داخل میکسر له کنید یا آن ها را رنده کنید و به مرغ اضافه کنید.صبر کنید تا سینه مرغ پخته شود.
- سیب زمینی را به شکل نگینی خرد کنید و با کمی روغن سرخ نمایید.
- حالا برنج را روی حرارت گذاشته و آن را یکم زنده برداشته و بعد از کشیده شدن آب پوره گوجه فرنگی به آن سیب زمینی سرخ شده اضاه کنید.
- برای خوش رنگ تر شدن یک قاشق غذا خوری رب بیاضافه کنید و بعد از کمی تفت دادن زیره سبز، ادویه کاری و زعفران به مواد بیفزایید.
- برنج را آبکش کنید و کف ظرف مقداری روغن ریخته و کف ظرف سیب زمینی یا ته دیگ نان بگذارید و برنج را در دو مرحله ریخته و لا به لای برنج مواد استانبولی تهیه شده بریزید و روی آن ادویه پلویی پاشیده سپس اجازه دهید برنج دم بکشد، نوش جان.
فوت و فن های تهیه استانبولی پلو
- استانبولی پلو را می توان با گوشت چرخ کرده یا مرغ آماده کرد.
- در صورت تمایل می توانید این غذای خوشمزه را بدون گوشت نیز آماده کنید.
- برای تهیه این غذا می توان از برنج ایرانی استفاده کنید.
- می توانید از ته دیگ سیب زمینی هم برای ته دیگ زیر برنج خود استفاده کنید که ظاهر و طعم بهتری به غذای شما می بخشد.
- در دستور تهیه استانبولی پلو می توانید از مقداری دارچین برای خوشمزه شدن غذا استفاده کرد.
- برای خوشمزه تر شدن پلو می توانید از روغن کرمانشاهی یا کره استفاده نمایید.
- در هنگام تفت پیاز می توانید از فلفل دلمه ای سبز یا قرمز نگینی شده هم میتوانید استفاده کنید.
- در صورت رنگ نداشتن گوجه ها از یکی دو قاشق رب هنگام تفت دادن گوجه ها استفاده کنید.
- برای اینکه ته دیگ برنج به دلیل وجود رب گوجه فرنگی نسوزد از قابلمه تفلون یا شعله پخش کن استفاده کنید.
- پیشنهاد می شود گوجه فرنگی ها را ابتدا کبابی کنید و بعد پوره کنید و در غذا بکار ببرید چون مزه متفاوت تری خواهید داشت.
- عصاره گوشت و یا مرغ برای لذیذ تر شدن استامبولی پلو استفاده می شود.
- میتوانید سیب زمینی ها را جداگانه سرخ کنید و هنگام سرو پلو لابه لای آن بریزید.
ارسال نظر