آموزش درست کردن حلوا | درست کردن انواع حلوا | حلوا نذری
طرز تهیه 13 نوع حلوا مناسب سفره افطار و نذری ماه رمضان!
در ادامه طرز تهیه چندین نوع حلوا برای افطاری ماه رمضان را آموزش دادیم.
حلوا یک از مشهورترین دسرهای ایرانی و بین المللی است که در کشورهای عربی و ترکی هم طرفداران زیاید دارد. حلوا معمولا در ماه های محرم و ماه رمضان و به صورت نذری درست می شود. در ادامه طرز تهیه انواع مختلفی از حلوا را قرار داده ایم.
1- حلوا بوتیکی
نوعی حلوای جدید است که در طعمهای مختلفی میتوان آن را درست کرد. بیشتر به شکل لقمهای سرو میشود.
مواد اولیه
- آرد قنادی: ۲ لیوان
- روغن جامد: ۱۰۰ گرم
- کره: ۱۰۰ گرم
- پودر قند: ۱ لیوان
- پودر پسته: ۲ قاشق غذاخوری
- پودر گل سرخ: ۲ قاشق غذاخوری
- پودر زنجبیل: نصف قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده غلیظ: ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
- آرد را دوبار الک کنید و در یک تابه بریزید و سپس نیم ساعت روی حرارت ملایم تفت بدهید تا بدون تغییر رنگ بوی آن گرفته شود.
- بعد از این کار دوباره آرد را الک کنید و دوباره درون تابه بگذارید. کره را هم به آن اضافه کنید و روی حرارت هم بزنید تا مخلوط یکدست شود. بعد از روی حرارت بردارید.
- وقتی مخلوط خنک شد پودر قند را روی آن الک کنید. بعد هم حسابی هم بزنید تا به خورد مخلوط برود. مخلوط را به ۴ قسمت مساوی تقسیم کنید. به یکی از قسمتها زعفران دمکرده اضافه کنید. به بقیه قسمتها هم پودر پسته و پودر زعفران و پودر زنجبیل اضافه کنید.
- مواد را درون قالبهای سیلیکونی که از قبل چرب کردهاید بریزید و رویش را با پشت قاشق فشار بدهید تا فشرده شوند. بعد هم به مدت دقیقه در فریزر بگذارید تا سفت شوند. حلوای بوتیکی شما آماده سرو است.
2- حلوا شعریه
شعریه نوعی رشته پاکستانی است که چون شبیه مو (شَعر) است به آن این اسم را دادهاند.
مواد اولیه
- شعریه پاکستانی: ۱ بسته
- شیر عسلی: یک قوطی یا نصف قوطی
- کره: ۷۰ گرم
- خلال پسته: به مقدار لازم
طرز تهیه
- شعریه را در داخل پاکتش با فشار دست خرد کنید. میتوانید آن را در طرف هم خرد کنید.
- بعد آن را در قابلمه روی حرارت بگذارید. شعریه به همراه کره به مدت ۱۰ دقیقه تفت ببیند کافی است.
- در مرحله بعد شیر عسلی را به آن اضافه کنید و زیر گاز را سریع خاموش کنید. دقت کنید که شیر عسلی با شیرعسل متفاوت است. میزان آن هم به سلیقه شما بستگی دارد. هرچه شیر عسلی بیشتری بریزید شعریه شلتر میشود.
- مواد را هم بزنید و چند دقیقه که گذشت در ظرف مورد نظر خالی کنید. وقتی سفت شد آن را برش بزنید و سرو کنید.
3- حلوای پسته
حلوای پسته یک دسر تبریزی خوش طعم است که در افطار و یا دیگر پذیراییها میتوانید از آن بهره ببرید.
مواد اولیه
- آرد قنادی: ۳ لیوان
- روغن جامد: سه چهارم لیوان
- پودر قند: ۱ لیوان
- کره: ۲۵ گرم
- شکلات سکه ای شیری: ۲۰۰ گرم
- پودر پسته: نصف لیوان
- پودر هل: ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه
- آرد را سه مرتبه الک کنید. روی حرارت بگذارید تا بدون تغییر رنگ تفت بخورد و رنگش عوض شود. از روی حرارت بردارید و دوباره الک کنید.
- آرد را درون تابه برگردانید و به همراه روغن و کره مخلوط کرده و ۵ دقیقه تفت دهید. رنگ آرد که سرخ شد آن را از روی حرارت بردارید و پودر قند و پودر هل را روی آن الک کنید و باز هم خوب هم بزنید.
- شکلاتها را با حرارت بخار آب ذوب کنید و در قالبهای سیلیکونی کمی بریزید و چند دقیقه در فریزر بگذارید تا سفت شود. بعد از فریزر خارج کنید و مواد حلوا را روی آن بریزید و دوباره به فریزر برگردانید تا سفت شود.
- بعد از خارج کردن از فریزر حلوا آماده است. آن را با پسته تزیین کنید.
4- حلوای گل سرخ
عطر گلاب و گل محمدی حلوای گل سرخ را کاملا برای مناسبتهای مذهبی مثل ماه رمضان مناسب میکند.
مواد اولیه
- آرد سفید: نصف لیوان
- کره و روغن جامد: یک سوم لیوان
- پودر قند: یک سوم لیوان
- گلاب: یک سوم لیوان
- پودر گل محمدی: یک چهارم لیوان
- مغز گردوی پودر شده: یک سوم لیوان
- پودر هل: نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه
- گردو را با دست یا دستگاه پوره کنید و کنار بگذارید. بعد هم آرد را توی تابه از الک رد کنید و روی حرارت بگذارید.
- آرد را بیست دقیقه بدون تغییر رنگ و فقط برای بوگیری تفت دهید. بعد هم دوباره از الک رد کنید و داخل تابه بریزید و روی حرارت روغن و کره را به آن اضافه کنید و ۵ دقیقه خوب هم بزنید تا یکدست شود. بعد هم پوره گردو را اضافه کنید و بگذارید تا سه دقیقه دیگر هم تفت بخورد.
- وقتی مواد را از روی حرارت برداشتید سریع گلاب را به شکل تدریجی و با هم زدن به مخلوط اضافه کنید و بعد هم پودر قند را روی مخلوط از الک رد کنید و باز هم خوب هم بزنید. در این اثنا پودر هل و پودر گل محمدی را هم به مخلوط مواد اضافه کنید.
- داخل قالب سیلیکونی را کمی چرب کنید و خمیر حلوا را به صورت فشرده خوب درون آن جا دهید. بعد هم به مدت سه ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند و بعد با تزئین آن را سرو کنید.
5- ترحلوا قالبی و ساده
ترحلوا را به جای آرد گندم با آرد برنج درست میکنند که طعم متفاوتی به آن میدهد.
مواد اولیه
- نشاسته: نصف لیوان
- شیر: ۳ لیوان
- آرد برنج: یک چهارم لیوان
- آب: ۲ لیوان
- گلاب: نصف لیوان
- شکر: ۱ لیوان
- زعفران: به مقدار لازم
طرز تهیه
- نشاسته را در آب سر حل کنید. در ظرفی جداگانه شیر بریزید و آرد برنج را به تدریج به آن اضافه کنید و هم بزنید تا خوب در هم حل شوند.
- نشاسته را از صافی رد کنید و به مخلوط شیر و آرد برنج اضافه کنید. بعد تمام ترکیب را روی حرارت بگذارید تا کمی تا قسمتی غلیظ شود. سپس شکر را اضافه کنید باز هم خوب هم بزنید تا مواد در هم حل شوند.
- وقتی کمی غلیظ تر شد گلاب را هم به آن اضافه کنید. حرارت را کم کنید تا مواد از دل بپزند. برای ته نگرفتن باید آن را به مدت ۱ ساعت هم بزنید.
- وقتی حلوا به قدری غلیظ شد که رد قاشق روی آن ماند، آن را از روی حرارت بردارید و بلافاصله نصف مقدار آن را در قالب یا ظرفی که از قبل چرب کردهاید بریزید. نصف دیگر را هم با زعفران مخلوط کنید و روی حلوای سفید بریزید. این کار را باید تا حلوا داغ است سریع انجام بدهید.
- ترحلوا را در یخچال بگذارید و ۳ تا ۴ ساعت صبر کنید تا خودش را بگیرد. بعد هم آن را تزئین و سرو کنید.
6- حلوا اوماج
اوماج حالواسی یک حلوای خوشمزه مربوط به آذربایجان است که در مناسبهای مختلف از جمله ماه رمضان طبخ میشود.
مواد اولیه
- آرد سفید: ۴ لیوان
- شکر: ۶۰۰ گرم
- آب: ۲٫۵ لیوان
- روغن مایع: حدود ۱ لیوان
- شیر: ۱۱۰ سی سی
- پودر هل: نصف قاشق چایخوری
- زعفران دم کرده یا زردچوبه: ۳ قاشق غذاخوری
- گلاب: یک چهارم لیوان
- کره : ۱۰۰ گرم
- نمک: یک چهارم قاشق چایخوری
طرز تهیه
- ابتدا آرد و نمک را با چند قاشق روغن مخلوط کنید و خوب ورز بدهید. بعد هم به تدریج شیر را به آن اضافه کنید تا آرد شنی و گلولهگلوله شود. بعد مواد را داخل میکسر بریزید. اگر میکسر نبود آرد را الک کنید و کنار بگذارید.
- شکر را با آب در قابلمه بریزید و ده دقیقه روی حرارت بگذارید تا آب شود. در یک تابه هم روغن بریزید و آرد را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا خمیر شود و نسوزد.
- کره را به تابه اضافه کنید و هم زدن را ادامه بدهید تا ۱۵ دقیقه بگذرد و بعد گاز را خاموش کنید.
- بعد از این کار باید هم زدن را ادامه بدهید و شربت شکر را هم به تدریج به آن اضافه کنید. پودر هل، گلاب و زعفران را هم اضافه کنید. به هم زدن ادامه دهید تا حلوا خودش را نگیرد.
- حلوای شل را به مدت ۱۵ دقیقه باز هم روی حرارت ملایم بگذارید و باز هم بزنید تا خودش را بگیرد و روغن بیاندازد. بعد از این مرحله آن را سرو کنید.
7- حلوا مسقطی لاری
مسقطی لاری یکی از حلواهای خیلی معروف شهر لار در استان فارس است که در کل ایران شناخته شده است و طرفدار دارد.
مواد اولیه
- روغن: یک سوم پیمانه
- گلاب: ۱ لیوان
- شکر: یه پیمانه
- آب سرد: ۶ لیوان
- نشاسته: ۱ پیمانه
- زعفران: به مقدار لازم
- آب لیمو ترش: ۱ قاشق غذاخوری
- مغز آجیل: به مقدار لازم
طرز تهیه
- زعفران و گلاب را دم کنید و کنار بگذارید. نشاسته گل را هم با لیوان آب سرد مخلوط کنید تا حل شود. در صورت لزوم از صافی هم رد کنید.
- آب و شکر را در قابلمه روی حرارت بگذارید تا ده دقیقه بجوشند و شربت شکر درست شود. بعد آبلیمو و سپس مخلوط آب و نشاسته را به قابلمه اضافه کنید. حرارت قابلمه باید از ابتدا ملایم باشد.
- روغن مایع را در مرحله بعد به قابلمه اضافه کنید. باید ترکیب را مرتبا هم بزنید تا ته نگیرد.
- ۲ تا ۳ ساعت باید مخلوط را هم بزنید تا غلیظ شود و حباب بزند و کش بیاید. در این مرحله باید دم کرده زعفران و گلاب را به همراه مغز آجیل به مسقطی اضافه کنید.
- ترکیبات مسقطی را از روی حرارت بردارید و در یک سینی یا ظرف پهن بریزید. به مدت سه ساعت در دمای محیط بگذارید تا خنک شود. بعد هم برش بزنید.
8- حلوا مجلسی
حلوای مجلسی همان حلوای همیشگی است که در مجالس ختم و غیره پخت میشود. در ماه رمضان هم به عنوان خیرات و نذری میتوانید از این حلوا درست کنید.
مواد اولیه
- آرد سفید : ۲ لیوان
- شکر: ۱ لیوان
- روغن مایع: دو سوم لیوان
- گلاب: ۱ قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده: ۱ قاشق غذاخوری
- پودر هل: نوک قاشق چایخوری
طرز تهیه
- در یک قابلمه دو لیوان آب بریزید و پودر هل و شکر و گلاب را به آن اضافه کنید و بگذارید جوش بیاید. وقتی شکر در آن حل شد شعله را کم کنید و زعفران را به آن اضافه کنید و بگذارید تا شربت غلیظ شود.
- آرد را دو یا سه بار الک کنید و بعد در ظرفی مناسب تفت بدهید تا بوی آن گرفته شود. آن را در حین تفت دادن خوب هم بزنید تا نسوزد.
- در یک تابه روغن را با حرارت ملایم داغ کنید. بعد از داغ شدن روغن آن را به قابلمه آرد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا خمیر درست شود. شربت را هم در همین حین به تدریج به حلوا اضافه کنید و هم بزنید.
- حرارت را کم کنید و حلوا را هم بزنید تا روغن بیاندازد. در این مرحله حلوا را از روی حرارت بردارید و با خلال پسته و بادام و پودر نارگیل تزئین کنید.
9- حلوا کاسه
حلوا کاسه نوعی حلوای خوش طعم متعلق به شهر شیراز است که به رنگ زردش مشهور است.
مواد اولیه
- آرد برنج مرغوب : ۳ پیمانه
- شکر: ۴ پیمانه
- گلاب: ۴ پیمانه
- آب: ۴ پیمانه
- روغن مایع: نصف پیمانه
- زعفران دم کرده: ۴ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
- آرد برنج را در قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید و نیم ساعت تفت دهید تا بدون تغییر رنگ بویش گرفته شود. بعد هم آرد برنج را دو مرتبه الک کنید دوباره به تابه برگردانید و در دمای محیط بگذارید تا خنک شود.
- آب و شکر و زعفران را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید تا جوش بیاید. بعد از حل شدن شکر در آب گلاب را با آرد برنج مخلوط کنید.
- آرام آرام مخلوط گلاب و آرد برنج را به شربت اضافه کنید و مرتب هم بزنید. بعد هم روغن را در دو مرحله به ترکیب اضافه کنید. در تمام مدت حلوا را هم بزنید و از دیواره ظرف به مرکز آن منتقل کنید.
- بعد از این که بافت حلوا یکدست شد آن را از روی حرارت بردارید و سرو کنید.
10- حلوای هویج
سرو حلوای هویج هم در مراسمات مذهبی مثل ماه رمضان رواج دارد.
مواد اولیه
- آرد سفید: ۱ پیمانه
- روغن مایع: ½ پیمانه
- شکر: ½ پیمانه
- گلاب:¼ پیمانه
- هویج تازه: ۵ عدد متوسط
- پودر هل: ½ قاشق چایخوری
طرز تهیه
- هویجها را پوست بگیرید و با لیوان آب بپزید تا جایی که آب قابلمه کاملا خشک شود و هویجها پخته شوند. بعد هم آنها را پوره کنید.
- آرد را الک کنید و در یک تابه تفت بدهید تا بوی آن بدون تغییر رنگ گرفته شود. بعد هم روغن را به تدریج به آرد اضافه کنید و هم بزنید تا یک خمیر خشک به دست آید.
- در مرحله بعد گلاب را با شکر و پوره هویج به ترکیب آرد و روغن اضافه کنید. بعد از هم زدن و یکدست شدن ترکیب، حلوا آماده سرو است.
11- حلوای شیری
حلوای شیری همانطور که از اسم آن پیداست حاوی شیر هم هست.
مواد اولیه
- آرد: ۱ لیوان
- شیر: ۲ لیوان
- شکر: ۱٫۵ لیوان
- روغن مایع: نصف لیوان
- کره:۵۰ گرم
- زعفران دم کرده: ۴ قاشق غذاخوری
- گلاب: نصف لیوان
- پودر هل: نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه
- شیر و شکر را باهم در قابمله بریزید و روی حرارت بگذارید تا شکر در شیر حل شود. بعد هم زعفران را با گلاب و پودر هل به شیر اضافه کنید. حواستان باشد که شیر فقط گرم شود و جوش نیاید. بعد آن را از روی حرارت بردارید.
- آرد را الک کنید، تفت بدهید تا بوی آن برود و سپس از حرارت برداشته و دوباره الک کنید و روی حرارت برگردانید و با کره تفت دهید. در ادامه روغن را به تدریج به آرد اضافه کنید و هم بزنید. بعد هم شربت شیر را به تدریج و طی سه مرحله به آرد اضافه کنید. در تمام این مدت مخلوط کردن مواد باید هم بزنیدشان.
- وقتی روغن و شهد به خورد آرد رفت حلوا تقریبا آماده است. مواد حلوا را به صورت مداوم از دیواره قابلمه به مرکز آن منتقل کنید و هم بزنید. بعد هم به ظرف مورد نظر منتقل کرده و سرو کنید.
12- حلوای آرد برنج
حلوای آرد برنج هم از آن دسرهای خوشمزه و مقوی است که تهیه کردنش هم زیاد دردسر ندارد.
مواد اولیه
- آرد برنج: ۲ پیمانه
- روغن: ۱ استکان
- گلاب: ۳ قاشق غذا خوری
- شکر: ۲ پیمانه
- آب: ۳ پیمانه
- زعفران دمکرده غلیظ: به مقدار لازم
- هل آسیاب شده: نصف قاشق چای خوری
طرز تهیه
- شکر و آب را در قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید تا در هم حل شوند. پودر هل را هم به آن اضافه کنید.
- بعد از هل اضافه کردن و کمی هم زدن، زعفران و گلاب را هم اضافه کنید و بگذارید شربت ده دقیقه بجوشد. بعد از روی حرارت بردارید.
- مقداری برنج را خودتان آسیاب کنید چون آرد برنج خانگی عطر و طعم بهتری دارد. البته یک بار آسیاب برای آن کافی است تا زیاد نرم نشود.
- آرد برنج را تفت بدهید و کمی روغن را کم کم به آن اضافه کنید. آرد برنج بر خلاف آرد گندم نیازی به تفت و روغن زیاد ندارد.
- وقتی هم زدید و روغن به خورد آرد برنج رفت، به تدریج شربت را به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید. بعد هم حرارت را کم کنید و بگذارید تا ۴۵ دقیقه با حرارت کم جا بیافتند و غلیظ شود. میزان غلظت حلوا به سلیقه خودتان بستگی دارد. بعد از جا افتادن آن را سرو کنید.
13- حلوای آرد گندم
حلوای آرد گندم همان حلوایی است که در بیشتر مراسمات میبینید و همان طرز تهیه همیشگی را دارد.
مواد اولیه
- آرد سفید: ۲ لیوان
- شکر: ۱ لیوان
- روغن مایع: دو سوم لیوان
- گلاب: ۱ قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده: ۱ قاشق غذاخوری
- پودر هل: نوک قاشق چایخوری
طرز تهیه
- در یک قابلمه دو لیوان آب بریزید و پودر هل و شکر و گلاب را به آن اضافه کنید و بگذارید جوش بیاید. وقتی شکر در آن حل شد شعله را کم کنید و زعفران را به آن اضافه کنید و بگذارید تا شربت غلیظ شود.
- آرد را دو یا سه بار الک کنید و بعد در ظرفی مناسب تفت بدهید تا بوی آن گرفته شود. آن را در حین تفت دادن خوب هم بزنید تا نسوزد.
- در یک تابه روغن را با حرارت ملایم داغ کنید. بعد از داغ شدن روغن آن را به قابلمه آرد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا خمیر درست شود. شربت را هم در همین حین به تدریج به حلوا اضافه کنید و هم بزنید.
- حرارت را کم کنید و حلوا را هم بزنید تا روغن بیاندازد. در این مرحله حلوا را از روی حرارت بردارید و با خلال پسته و بادام و پودر نارگیل تزئین کنید.
ارسال نظر