شناسه خبر: ۴۲۹
لینک کوتاه کپی شد

تقویت کننده های استخوان | خوراکی تقویت کننده استخوان

5 خوراکی مفید برای تقویت استخوان | برای تقویت استخوان ها چی بخوریم؟

در این مطلب خوراکی و دانه های مفید برای تقویت استخوان را به شما معرفی می‌کنیم تا از آسیب به استخوان ها پیشگیری شود.

تقویت استخوان
ترینی‌ها :

همه مردم با فواید شیر برای استخوان‌ آشنا هستند، ولی کمتر کسی می‌داند که گیاهان مختلفی نیز برای تقویت استخوان‌ها وجود دارد. بعضی از افراد لبنیات را از وعده های غذایی خود حذف کرده اند و نمی دانند کلسیم را از طریق چه موادی دریافت کنند. در این مطلب، ۵ نمونه از گیاهان مفید برای تقویت استخوان را به شما معرفی می‌کنیم که گنجاندن آن‌ها در برنامه غذایی می‌تواند ضمن تقویت استخوان‌ به محافظت از آن‌ در برابر تحلیل و آسیب‌دیدگی کمک کند.

1-اسفناج

 با مصرف اسفناج از بیماری‌هایی از قبیل پوکی استخوان، بیماری‌های قلبی، سرطان روده و بیماری‌های مفصلی می‌توان پیشگیری کرد. اسفناج شامل مقدار زیادی کلسیم است که برای رشد و سلامت استخوان‌ها لازم است و از بروز پوکی استخوان پیشگیری می‌کند و از این رو در دوران بارداری، شیردهی و خصوصاً در خانم‌های یائسه مفید است.

برای حفظ خواص و مواد مفیدی که در اسفناج وجود دارد، نباید آن را آب‌پز کرد‌. قرار دادن این سبزی هنگام شست و شو درون آب یا پختن آن به وسیله آب، موجب از بین رفتن خواص مفید و ویتامین‌های آن می‌شود، بنابراین بهترین راه حل آن است که اسفناج را تفت دهید‌.

 

2-تخم کتان


دانه‌های تخم کتان سبب کاهش کلسترول، تثبیت قند خون، جلوگیری از پوکی استخوان، کمک به کاهش وزن، افزایش سلامت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از سرطان می‌شوند.
تخم کتان از پوکی استخوان و تحلیل رفتن بافت استخوانی جلوگیری می‌کند. تحقیقاتی که بر روی موش‌های آزمایشگاهی انجام شد، حاکی از به تأخیر افتادن تحلیل استخوانی در موش‌های آزمایشگاهی بود که با تخم کتان تغذیه شده بودند و این امر به سبب وجود اسیدهای چرب امگا-3 موجود در تخم کتان می‌باشد.

3- بادام


بادام محتوی مقدار زیادی چربی غیر اشباع و بسیاری از مواد مغذی است، از جمله: کلسیم و منیزیم. این عناصر برای استحکام استخوان‌ها استفاده می‌شوند. مقدار کلسیم در 25-20 عدد بادام بیشتر از 4/1 فنجان شیر است. پس برای جلوگیری از پوکی استخوان یک منبع غنی می‌باشد. به طور کلی، بادام غنی‌ترین منبع غیر حیوانی کلسیم است. استخوان‌ها و دندان‌هایتان را با استفاده از فسفر موجود در بادام، تقویت کنید.

4- کلم بروکلی


کلسیم موجود در بروکلی به میزان کلسیم موجود در شیر است. در نتیجه مصرف آن برای افرادی که دچار پوکی استخوان هستند یا کمبود کلسیم دارند بسیار مفید است. با وجود این بدلیل وجود ویتامین D در شیر برای بیماران پوکی استخوان شیر منبع کلسیم بهتری است.کلم بروکلی غنی ترین منبع آهن در میان گیاهان بشمار می رود.

5- کنجد


کنجد منبع بسیار خوبی از مس، کلسیم، منیزیم و روی است. مس به دلیل حضور در بسیاری از سیستم‌های آنزیمی ضد التهابی و آنتی اکسیدانی ، نقش مهمی در کاهش درد و رفع التهاب در بیماری‌های آرتریت روماتوئید دارد. علاوه بر آن در فعالیت نوعی آنزیم موثر است که برای اتصال کلاژن و الاستین مورد نیاز است. کلاژن و الاستین در ساختار، قدرت و قابلیت ارتجاع رگ‌های خونی، استخوان‌ها و مفاصل مهم هستند.

 

کلسیم نیز از املاح معدنی مهم موجود در کنجد است. نقش موثر کلسیم در کنجد باعث پیشگیری از کاهش توده‌ی استخوانی که در یائسگی یا بیماری‌های خاصی مانند آرتریت روماتوئید مشاهده می‌شود می‌گردد.

نکته:

مطالعات نشان داده است افرادی که در سنین بالا تمرینات ورزشی انجام می‌دهند کمتر اتفاق می‌افتد که در حین راه رفتن زمین بخورند و احتمال شکستگی استخوان در این افراد کمتر است.
 
اگر نمی‌توانید ورزش‌های سنگین مثل دویدن انجام دهید، ورزش‌های سبک‌تر مثل پیاده روی، بالا و پایین رفتن از پله، تمرینات نرمشی سبک و مناسب سن تان انجام دهید. همچنین ورزش‌هایی انجام دهید که عضلات شما را محکم‌تر کند.
آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر