لوبیا پلو با گوشت | لوبیا پلو با مرغ | طرز تهیه لوبیا پلو گیاهی
ناهار امروز؛ لوبیا پلو داریم اما به 3 روش و برای هر سلیقه ای + طرز تهیه
لوبیا پلو رو هم با گوشت میشه درست کرد و هم بدون گوشت. حتی می تونید لوبیا پلو رو با مرغ درست کنید؛ چطوری؟ ما بهتون میگیم.
لوبیا پلو تو دسته غذاهای پرطرفدار ایرانی هست. لوبیا پلو حتی یه غذای مجلسی هم به حساب میاد و می تونید برای مهمونی هاتون درستش کنید تا حسابی دل مهمونا رو ببرید. این مطلب روش تهیه لوبیا پلو با مرغ رو بهتون یاد میده تا ساده و بی هزینه، عطر لوبیا پلو تو خونه تون بپیچه.
روش تهیه لوبیا پلو با مرغ
مواد لازم
برنج | ۴ پیمانه |
سینه مرغ | ۲ عدد |
پیاز | ۲ عدد |
لوبیا سبز | ۳۰۰ گرم |
زعفران دم کرده | ۳ قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز | به مقدار کافی |
روغن مایع، زردچوبه و پودر دارچین | به مقدار کافی |
طرز تهیه
-
برای تهیه لوبیا پلو با مرغ خوشمزه ابتدای کار پوست یکی از پیازها را جدا می کنیم، سپس به ۴ قسمت مساوی تقسیم می کنیم و به همراه سینه مرغ درون یک قابلمه مناسب قرار می دهیم و به اندازه کافی آب به قابلمه اضافه می کنیم.
-
حالا مقداری نمک و زردچوبه به سینه مرغ اضافه می کنیم، سپس قابلمه را روی حرارت متوسط قرار می دهیم و اجازه می دهیم سینه مرغ درون آب جوش بماند تا کاملا پخته شود. در ادامه لوبیا سبز را می شوییم و به اندازه دلخواه خرد می کنیم.
روش تهیه خفن ترین آلبالو پلو شیرازی
-
در این مرحله زمانی که سینه مرغ کاملا پخته شد آن را از قابلمه خارج می کنیم، سپس ریش ریش می کنیم. در ادامه پوست پیاز باقی مانده را جدا می کنیم و یک تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار می دهیم و مقداری روغن مایع به آن می افزاییم.
-
حالا پیاز را درون تابه اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا پیاز سبک و شیشه ای شود. در ادامه لوبیا سبز را به همراه نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و زردچوبه به پیاز اضافه می کنیم و به تفت دادن ادامه می دهیم تا ادویه ها سرخ شوند.
-
در این مرحله سینه مرغ ریش ریش شده را به همراه زعفران به تابه اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا سینه مرغ سرخ شود. در ادامه تمام مواد را یک طرف تابه هدایت می کنیم، سپس رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و تفت می دهیم
-
حالا زمانی که بوی خامی رب گوجه فرنگی از بین رفت و رنگ آن باز شد، مواد را با هم مخلوط می کنیم تا ترکیب و یکدست شوند. در ادامه ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری آب جوش به مواد اضافه کرده و مخلوط می کنیم.
-
در این مرحله یک قابلمه مناسب حاوی آب را روی حرارت زیاد قرار می دهیم، سپس ۱ تا ۲ قاشق چایخوری نمک به آب درون قابلمه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم آب به نقطه جوش برسد و پس از آن برنج را می شوییم و به قابلمه می افزاییم.
-
حالا اجازه می دهیم برنج به مدت ۸ تا ۱۲ دقیقه درون آب جوش بماند تا پخت اولیه آن انجام شود، زمانی که اطراف دانه های برنج نرم و مغزشان کمی گیر داشت قابلمه را از روی حرارت بر می داریم، سپس برنج را آبکشی می کنیم.
-
در این مرحله یک قابلمه مناسب انتخاب می کنیم و مقداری روغن مایع درون آن می ریزیم، سپس ته دیگ دلخواهمان را درون قابلمه فیکس می کنیم. در ادامه یک لایه برنج درون قابلمه می ریزیم و مقداری از مواد و پودر دارچین به صورت پخش روی برنج می ریزیم.
-
حالا به همین ترتیب ادامه می دهیم تا مواد تمام شوند. در ادامه روی حرارت ملایم شعله پخش کن قرار می دهیم، سپس درب قابلمه را با دم کنی می پوشانیم و روی قابلمه قرار داده و آنرا روی شعله پخش کن می گذاریم.
-
در نهایت جازه می دهیم لوبیا پلو به مدت ۴۵ دقیقه روی حرارت بماند تا کاملا دم بکشد. در ادامه پس از گذشت این زمان پلو را درون قابلمه مخلوط می کنیم، سپس درون ظرف مورد نظرمان می ریزیم و سرو می کنیم.
طرز تهیه چلو گوشت مجلسی
طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت
لوبیا پلو مجلسی یکی از غذا های اصیل و خوشمزه ایرانی می باشد. اکثرا لوبیا پلو با گوشت تکه ای و یا چرخ کرده تهیه می شود. طرز پخت لوبیا بیش از اندازه قابل تغییر نیست و اکثر افراد به یک صورت تهیه می کنند.
مواد لازم مقدار لازم
- برنج 4 پیمانه
- گوشت ران گوسفندی 400 گرم
- پیاز ریز خرده شده 1 عدد
- لوبیا سبز خرد شده 500 گرم
- رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
- زردچوبه 1 قاشق مرباخوری
- دارچین 1 قاشق مرباخوری
- پودر کاری 1 قاشق مرباخوری
- پودر زعفران 1 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
- نمک به مقدار لازم
- روغن یا کره حیوانی به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت مجلسی
1- برای تهیه لوبیا پلو ابتدا یک عدد پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. قابلمه ای مناسب با حجم مواد روی حرارت قرار دهید و کمی روغن در آن بریزید تا داغ شود ، سپس پیاز ها را داخل آن بریزید و با کمی نمک تفت دهید.
2- پس از اینکه پیاز کمی مارملی شدند گوشت های تکه ای را که ریز خرد کرده اید را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت عوض شود. بعد از اینکه پیاز ها آب انداخت زردچوبه را به گوشت اضافه کنید و تفت دهید تا پیاز ها سرخ شوند. گوجه فرنگی را به همراه پودر کاری و نصف دارچین به مواد گوشت اضافه کنید و هم بزنید. آب به مواد گوشت اضافه کنید و اجازه دهید تا گوشت کاملا بپزد.
3- در این فاصله تا گوشت ها بپزد لوبیا ها را در ظرف دیگر و با کمی روغن تفت دهید تا سرخ شوند. برای تهیه لوبیا پلو بهتر است از لوبیا سبز تازه و جوان استفاده کنید.
4- بعد از اینکه آب گوشت به جوش آمد لوبیا ها را به آن اضافه کنید و حرارت گوشت را کم کنید تا مواد به آرامی کنار هم بپزند و آب آن تبخیر نشود. در 10 دقیقه آخر پخت نمک و نصف پودر زعفران را هم داخل مواد لوبیا پلو بریزید. وقتی گوشت کاملا پخت و آب آن تبخیر شد آن را از روی حرارت بر میدارید تا کمی سردتر شود.
طرز تهیه لوبیا پلو نذری برای 100 تا 200 نفر + ویدیو
5- در این فاصله برنجی را که از قبل شسته و خیس کرده اید را آبکش کنید سعی کنید برنج را زندهتر بردارید تا هنگام اضافه شدن با مواد خمیر نشود.
6- ته قابلمه ای که میخواهید لوبیا پلو را در آن دم کنیم مقداری روغن و زعفران دم کرده بریزید و با ته دیگ سیب زمینی کف قابلمه را پر کنید. مقداری از برنج را با کف گیر داخل قابلمه بریزید و بعد یک لایه از مواد لوبیا که هیچ آبی ندارد روی برنج بریزید و کاملا مخلوط کنید تا برنج سفیدی داخل قابلمه نداشته باشیم و این لایه ها را تا آخر ادامه دهید.
7- از باقی مانده دارچین هم میتوانید برای لای برنج ها استفاده کنید. در آخر هم چند سوراخ با ته قاشق داخل برنج ایجاد کنید تا بخار به راحتی به بالای برنج کشیده شود.از دم کنی هم برای در قابلمه استفاده کنید تا برنج بعد از بخار کردن نرم نشود. بعد از اینکه برنج پخت میتوانید مقداری کره ذوب شده و یا روغن حیوانی داغ شده روی آن بکشید.
لوبیا پلو گیاهی بدون گوشت و مرغ
مواد لازم
- برنج: ۳ پیمانه
- لوبیا سبز: ۴۰۰ گرم
- پیاز: ۱ عدد
- سیر: ۳ حبه
- فلفل دلمهای قرمز: ۱ عدد
- گوجه فرنگی: ۴ عدد
- زعفران دم کرده غلیظ: نصف فنجان
- پودر زیره سیاه: ۱ قاشق چایخوری
- ادویه کاری: ۱ قاشق چایخوری
- نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
- کره: ۲۰ گرم
- روغن: به میزان لازم
طرز تهیه لوبیا پلو گیاهی
۱ـ ابتدا لوبیا سبز را به اندازه دلخواه خرد کنید و با دو تا سه قاشق روغن به مدت ۵ دقیقه تفت بدهید.
۲ـ گوجه فرنگی را همراه با پیاز و سیر پوست گرفته و فلفل دلمهای قرمز خرد کنید و داخل دستگاه غذاساز یا میسکر بریزید و یک دقیقه بزنید تا همه مواد کاملا پوره شوند. پوره آماده را داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی اجاق گاز بگذارید و اجازه بدهید با حرارت کم به مدت ۱۵ دقیقه بجوشد؛ سپس زعفران دم کرده، پودر زیره، پودر کاری، نمک و فلفل را اضافه کنید و خوب هم بزنید و در آخر لوبیا سبز سرخ شده را به مواد اضافه کنید.
طرز تهیه پلو نخود فرنگی به 3 روش
۳ـ در این مرحله برنج را که از قبل خیس دادهاید، داخل قابلمه مواد بریزید و خوب هم بزنید؛ سپس مقداری کره اضافه کنید و اجازه بدهید آب برنج کشیده شود و بعد دمکنی بگذارید و برنج را دم کنید. نیم ساعت بعد لوبیا پلوی گیاهی خوشمزه و بسیار مقوی شما آماده سرو است، نوش جان.
ارسال نظر