شناسه خبر: ۱۰۲۱۴
لینک کوتاه کپی شد

با لبو چی درست کنم؟ | آموزش تهیه 5 مدل غذا با لبو

در این مقاله از سرویس آشپزی ترینی ها می‌ توانید با طرز تهیه انواع غذا با لبو آشنا شوید. باما همراه باشید.

طرز تهیه غذا با لبو

پر بازدید

ترینی‌ها :

درست کردن انواع غذا با لبو برای تنوع بخشیدن به برنامه غذایی هفتگی برای منوی شام یا لیست ناهار یک ایده عالی است. درست کردن یک خوراکی خوشمزه با لبو و غذای خوشمزه با لبو می‌تواند مواد مغذی زیادی به بدن شما برساند.

۱- بورانی لبو

مواد لازم برای تهیه بورانی لبو (ماست و لبو)

  • لبو تازه و جوان     ۲ عدد
  • ماست چکیده     ۱ کاسه متوسط
  • سیر     ۲ حبه
  • نعناع خشک     ۱ قاشق مرباخوری
  • کنجد     ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه     به مقدار لازم

بورانی لبو

مراحل طرز تهیه بورانی لبو قرمز

مرحله اول؛ لبوها را بپزید

در اولین مرحله از طرز تهیه بورانی لبو باید لبوها را بشویید و خوب تمیز کنید. برای شستن لبو بهتر است از یک برس یا اسکاچ سیمی استفاده کنید. سپس لبوها را با پوست در قابلمه بیندازید. مقداری آب به قابلمه اضافه کنید تا روی لبوها را بپوشاند. سپس قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید. بهتر است درب قابلمه را روی آن قرار دهید و حدود ۴ تا ۵ ساعت صبر کنید تا لبوها بپزند.

مرحله دوم؛ لبوها را رنده کنید

بعد از این که لبوها پختند، آن‌ها را از قابلمه خارج کنید. پوست لبوها را جدا کنید و آن‌ها را رنده کنید. برای تهیه بورانی لبو بهتر است از رنده ریز استفاده کنید. سپس لبوها را در ظرف بریزید و صبر کنید تا کاملا خنک شوند.

مرحله سوم؛ سیر را رنده کنید

در این مرحله از طرز تهیه بورانی چغندر قرمز با ماست، باید پوست سیرها را جدا کنید و آن‌ها را له و یا رنده کنید. به خاطر داشته باشید که برای تهیه بورانی لبو سیر باید کاملا له شود و به همین دلیل به هر شکلی که می‌توانید سیرها را به ریزترین حالت ممکن رنده یا پوره کنید.

مرحله چهارم؛ بورانی لبو را آماده کنید

 سیر پوره یا رنده شده را با ماست چکیده ترکیب کنید و در ادامه لبوهای رنده شده را اضافه کنید. مواد را خوب با هم مخلوط کنید و سپس مقداری نمک، فلفل سیاه، کنجد و نعناع خشک به بورانی لبو اضافه کنید.

مرحله پنجم؛ بورانی ماست و لبو قرمز را سرو کنید

حالا باید همه مواد را خوب با هم ترکیب کنید. سپس یک سلفون روی کاسه ماست و لبو بکشید و آن را برای حدود ۱ ساعت در یخچال قرار دهید. بعد از این که بورانی آماده شد، آن را در ظرف مورد نظرتان بریزید و سپس با تکه‌های لبو، کنجد و پودر نعنا خشک یا هر چیزی که دوست دارید آن را تزیین کنید.

۲- آش لبو

مواد لازم برای تهیه آش لبو یا چغندر قرمز (برای ۴ نفر)

  • لبو     ۲ عدد متوسط
  • رشته آش     ۱۰۰ گرم
  • نخود      ۳ قاشق غذاخوری
  • لوبیا قرمز      ۳ قاشق غذاخوری
  • عدس     ۳ قاشق غذاخوری
  • گشنیز تازه و ساطوری خرد شده     ۲ قاشق غذاخوری
  • جعفری تازه و ساطوری خرد شده     ۲ قاشق غذاخوری
  • پیاز     ۲ عدد متوسط
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه     به مقدار لازم
  • نعناع خشک     به مقدار دلخواه
  • کشک یا قره قروت     به مقدار دلخواه
  • آرد سفید     ۱ قاشق مرباخوری

آش لبو

مراحل طرز تهیه آش لبو برای سرماخوردگی

مرحله اول: حبوبات را از قبل بخیسانید و بعد بپزید

برای طرز تهیه این آش لبو یا آش چغندر قرمز در ابتدای کار نخود، لوبیا قرمز و عدس را هر کدام به صورت جدا از شب قبل خیس کنید و چندین بار آب آنها را عوض کنید تا نفخ‌شان گرفته شود. سپس هر کدام را به صورت جدا با کمی آب بپزید و در ظرف جدایی قرار دهید.

البته می‌توانید همه حبوبات را با هم در قابلمه ریخته و با هم بپزید ولی اگر به صورت جدا بپزید مطمئن خواهید بود که همه حبوبات کاملا پخته شده‌اند و از طرف دیگر موقع آشپزی وقت‌تان کمتر گرفته می‌شود.

مرحله دوم: لبوها را بپزید

در ظرفی دیگر، لبوها را بشویید و با کمی آب بپزید. بعد از اینکه لبوها کاملا پخته و خنک شدند، آن‌ها را پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد یا رنده کنید. (از آنجایی که زمان نسبتا زیادی برای پخت لبو لازم است، می‌توانید از زودپز هم استفاده کنید.)

مرحله سوم: همه مواد آش لبو را با هم مخلوط کنید و بپزید

در یک قابلمه متوسط حبوبات و لبوی پخته را همراه با آبِ لبو بریزید. (اگر حبوبات هنوز خام است، به آن‌ها مقدار بیشتری آب اضافه کرده و اجازه دهید تا پخته شود) بگذارید مواد آش به همراه آبِ لبو چند قل بخورد تا خوب جا بیفتد.

مرحله چهارم: سبزی و رشته آش را اضافه کنید

جعفری و گشنیز خرد شده را اضافه کنید. در مرحله آخر هم رشته آش و آرد را به مواد اضافه کنید و اجازه دهید همه مواد با هم بپزند و آش لبو جا بیفتد و لعاب بیندازد. برای تزیین روی آش لبو یا آش چغندر قرمز از نعناع داغ استفاده کنید. در صورت تمایل روی آش را با پیاز داغ هم تزیین کنید و مقداری کشک یا قره قروت به آش اضافه کنید.

3. ته چین لبو با گوشت و مرغ

مواد لازم برای تهیه ته چین لبو با مرغ

  • برنج     ۵ لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • فیله مرغ     ۱۰ تکه
  • ماست چکیده     ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • تخم مرغ     ۳ عدد
  • آب لبو     نصف لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • زعفران دم کرده غلیظ     به مقدار لازم
  • لبوی پخته شده     ۱ تا ۲ عدد
  • روغن و کره     به مقدار لازم
  • نمک و فلفل سیاه     به مقدار لازم
  • پیاز داغ     به مقدار لازم

ته چین لبو با گوشت و مرغ

مراحل طرز تهیه ته چین لبو با مرغ

مرحله اول؛ برنج را بخیسانید

در اولین مرحله از طرز تهیه ته چین لبو باید برنج را بشویید و آن را برای حدود ۲ ساعت در آب و مقداری نمک بخیسانید.

مرحله دوم؛ پیاز داغ درست کنید

در این مرحله از دستور پخت ته چین لبو باید پیازها را به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و بعد پیازها را در روغن سرخ کنید. به طور کلی هر چقدر پیاز داغ ته چین لبو بیشتر باشد، مزه غذای شما لذیذتر می‌شود.

مرحله سوم؛ فیله‌های مرغ را در روغن سرخ کنید

بعد از آماده شدن پیاز داغ باید آن را در یک ظرف بریزید. سپس مقداری کره در ماهیتابه بریزید. فیله‌های مرغ را در کره سرخ کنید. مقداری فلفل سیاه، نمک و زعفران دم‌کرده به مرغ‌ها بزنید و مرغ‌ها را خوب تفت دهید. سپس فیله‌های مرغ سرخ شده را ریش ریش کنید یا درسته نگه دارید.

مرحله چهارم؛ برنج را آبکش کنید

برای آبکش کردن برنج باید یک قابلمه آب را روی حرارت قرار دهید و مقداری نمک به آن اضافه کنید. صبر کنید تا آب بجوشد و بعد برنج‌ها را اضافه کنید. حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه صبر کنید و بعد برنج‌ها را آبکش کنید برای تهیه ته چین لبو بهتر است برنج را کمی زنده‌تر آبکش کنید (یک دانه ترک روی دانه برنج بیفتد کافی است).

مرحله پنجم؛ مواد تهچین لبو را آماده کنید

برای تهیه مایه ته چین باید تخم مرغ‌ها را در یک ظرف بریزید. سپس ماست چکیده، برنج آبکش شده، آب لبوی غلیظ و کمی روغن و نمک به آن اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید تا کاملا یکدست شوند. در این مرحله لبوی پخته شده  را نیز رنده کنید و در ظرف جداگانه بریزید.

مرحله ششم؛ ته چین لبو را در قابلمه بریزید

در این مرحله از تهیه ته چین لبو باید مقداری کره یا روغن در قابلمه بریزید. صبر کنید تا روغن داغ شود، سپس مایه برنجی ته چین را که در مرحله قبل درست کردید را ته ظرف بریزید و با پشت قاشق روی آن را صاف کنید. حالا لبوی پخته و رنده شده را روی مایه برنجی ته چین بریزید. فیله مرغ سرخ شده با پیاز داغ را روی برنج قرار دهید و مواد را با پشت قاشق صاف کنید.

مرحله هفتم؛ ته چین لبو را دم کنید

بعد از آماده کردن ته چین لبو، مقداری زعفران دم‌کرده غلیظ و کمی کره یا روغن روی آن بریزید. روی درب قابلمه یک دم‌کنی قرار دهید و سپس اجازه دهید ته چین لبو شما با حرارت ملایم دم بکشید.

می‌توانید برای پخت ته چین لبو از فر نیز کمک بگیرید. برای این کار باید مواد ته چین را در یک قالب مخصوص فر بریزید و روی ظرف را با فویل بپوشانید. سپس قالب را در فر قرار دهید تا ته چین لبو دم بکشد.

مرحله هشتم؛ ته چین لبو را سرو کنید

بعد از این که تهچین لبو آماده شد، آن را به آرامی برگردانید. برای این که ته چین راحت‌تر برگردد، می‌توانید ته قابلمه را کمی در آب سرد قرار دهید. سپس ته چین را با پیاز داغ و لبوی رنده شده تزیین کنید و از طعم این غذا لذت ببرید.

4. خورش لبو

مواد لازم برای تهیه خورشت لبو با گوشت (روش اول)

  • مغز ران گوسفند یا گوساله     ۳۰۰ گرم
  • پیاز (برای پیاز داغ)     ۱ عدد بزرگ
  • لبو     ۱ عدد بزرگ
  • لواشک آلو     ۱۵۰ گرم
  • زعفران (دم کرده)     به مقدار دلخواه
  • شکر     ۱/۳ لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • زردچوبه، نمک و فلفل سیاه     به مقدار لازم
  • روغن     به مقدار کافی
  • برنج     برای سرو کنار خورشت لبو

خورش لبو

مراحل طرز تهیه خورش لبو با گوشت قرمز

خورشت لبو را که اصالت آن به روسیه برمی‌گردد و بیشتر در شمال کشورمان طبخ می‌شود، در شب و روزهای سرد پاییز و زمستان تهیه کنید تا ضمن لذت بردن از طعم لذیذ این غذای خانگی از فواید لبو که شامل افزایش سطح آهن بدن، ارتقا سلامت قلبی، کاهش فشار خون و تقویت سیستم ایمنی بدن است هم بهره ببرید.

مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه خورش لبو مجلسی با گوشت قرمز، باید مواد اولیه را آماده کنید. مقدار مورد نیاز از گوشت قرمز را که می‌تواند از نوع گوشت گوساله و یا گوسفندی باشد با آب کاملا تمیز بشویید و سپس در آبکش قرار دهید تا آب اضافه از آن خارج شود. آب گوشت که خشک شد، آن را به صورت مکعبی و در ابعاد خورشتی خرد کنید و کنار بگذارید. لبو را هم با آب بشویید و پوست بگیرید.

مرحله دوم: پیاز داغ آماده کنید

در این مرحله از طرز تهیه خورشت لبو مجلسی، ابتدا پیازها را پوست بگیرید و بشویید. سپس آن‌ها را به صورت نگینی ریز خرد کنید. یک قابلمه روی حرارت قرار دهید و به آن مقدار کافی روغن اضافه کنید. بعد از آنکه روغن داغ شد، پیازها را داخل قابلمه ریخته و تفت دهید. تفت دادن را تا جایی ادامه دهید که پیازها طلایی و سبک شوند.

مرحله سوم: گوشت را با پیاز تفت دهید

گوشت قرمز را که از قبل شسته و خرد کرده‌اید به مواد داخل قابلمه اضافه می‌کنید. گوشت قرمز را با پیاز در داخل قابلمه تفت می‌دهید. بعد از اینکه رنگ گوشت قرمز تقریباً عوض شد، زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید و در گوشه‌ای از تابه تفت دهید تا از خامی دربیایند و عطر آنها بلند شود. سپس با گوشت و پیاز مخلوط کنید.

حالا چند لیوان آب جوش در داخل قابلمه بریزید، در قابلمه را ببندید و صبر کنید تا گوشت کاملا بپزد.

مرحله چهارم: لبو را بپزید

در این مرحله از طرز تهیه خورش لبو، نوبت به پختن لبو می‌رسد. لبو را به همراه مقداری آب در قابلمه بپزید. بعد از پخته شدن لبو، آن را درشت رنده کرده و یا به صورت خلالی درآورید. برخی ترجیح می‌دهند لبو را خرد کنند. از این روش نیز می‌توانید استفاده کنید.

مرحله پنجم: لبو پخته را با شکر و لواشک به گوشت اضافه کنید

در این مرحله از پخت خورش لبو، نوبت آن است تا گوشت و لبو را با هم مخلوط کنید. وقتی گوشت کاملاً پخته شد، لبو را به همراه شکر و لواشک آلو و به همراه کمی نمک به گوشت خورشت اضافه کنید. اجازه ‌دهید تا خورش برای مدتی روی گاز بپزد تا کاملاً جا بیفتد.

مرحله ششم: زعفران را اضافه کنید

زمانی که خورشت چغندر قرمز کاملا جا افتاد و آماده سرو شد، در پنج دقیقه پایانی پخت زعفران غلیظ دم کرده را اضافه کنید. مجددا درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا عطر زعفران در خوشت لبو و گوشت پخش شود.

مرحله آخر: خورشت گوشت و لبو را سرو کنید

بعد از حدود دو تا سه ساعت، آب خورشت باید کشیده شده باشد و به غلظت مناسب رسیده باشد. در این حالت می‌توانید خورشت لبو را از روی حرارت بردارید و در ظرف مناسب سرو کنید. خورشت لبو را با برنج کته یا چلو آبکش و به همراه سالاد شیرازی، سبزی خوردن و انواع ترشی سرو کنید و از طعم لذیذ و متفاوتش لذت ببرید.

5. لبو شکم پر

مواد لازم برای تهیه لبو شکم پر

  • لبو     ۶ عدد متوسط
  • آبلیمو     ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک     نصف قاشق چای‌خوری

مواد لازم برای فیلینگ لبو شکم پر

  • مواد اولیه     مقدار مورد نیاز
  • روغن     ۱ قاشق غذاخوری
  • پیاز     ۱ عدد
  • گوشت چرخ کرده گوساله یا مخلوط     ۳۰۰ گرم
  • برگ چغندر (یا سبزی معطر دلخواه)     ۵ عدد
  • کشمش پلویی     ۱/۳ لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • نمک     نصف قاشق چای‌خوری
  • جوز هندی     نوک قاشق چای‌خوری
  • پودر زیره     ۱/۳ قاشق چای‌خوری
  • عسل یا شیره خرما     ۲ قاشق چای‌خوری
  • روغن زیتون     ۱ قاشق غذاخوری

لبو شکم پر

مراحل طرز تهیه لبو شکم پر در قابلمه

مرحله اول: لبوها را بپزید

در اولین مرحله از طرز تهیه لبو شکم پر، لبوها را به خوبی بشویید و ریشه آن را جدا کنید. در یک قابلمه مقداری آب بریزید و لبوها را در آن‌ بگذارید. آبلیمو و نصف قاشق غذاخوری نمک به قابلمه اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و درب قابلمه را بگذارید. اجازه دهید لبوها بپزند و نرم شوند. سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا لبوها خنک شوند.

مرحله دوم: لبوها را آماده کنید

بعد از سرد شدن لبوها، به راحتی پوست آن‌ها را جدا کنید. به اندازه یک سانتی‌متر از قسمت بالای لبوها را با یک چاقوی تیز جدا کنید. با قاشق، داخل لبوها را خالی کنید، به طوری که به اندازه نیم سانتی‌متر از دیواره‌ها، ضخامت داشته باشد. همه لبوها را به همین شکل خالی کنید و کنار بگذارید.

مرحله سوم: مایه فیلینگ (داخل شکم) لبو را آماده کنید

در این مرحله از طرز تهیه لبوی شکم پر، پوست پیاز را بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. در یک تابه روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ شود. سپس پیاز‌ها را در تابه با روغن داغ تفت دهید تا سبک و شیشه‌ای شوند. بعد گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.

مرحله چهارم: مایه داخل شکم لبوها را بپزید

برگ‌های چغندر یا سبزی معطر دلخواه خود را بشویید و ریز خرد کنید. سپس به همراه کشمش، نمک، پودر زیره و جوز هندی به تابه اضافه کنید. همه مواد را با هم تفت دهید تا بوی زهم گوشت گرفته شود. حرارت را کم کنید و به مدت ۱۵ دقیقه درب تابه را بگذارید تا مواد بپزند و نرم شوند.

مرحله پنجم: شکم لبوها را پر کنید

بعد از آماده شدن مایه داخل شکم لبو، شعله را خاموش کنید و صبر کنید تا مواد کمی سرد شوند. داخل هر کدام از لبوها‌ی خالی شده را با ۲ قاشق غذاخوری از مایه گوشت پر کنید. همه لبوها را پر کنید. یک سانتی‌متر از لبوها را که جدا کرده بودید، روی لبوها بگذارید.

مرحله ششم: لبوهای شکم پر را بپزید

در این مرحله از طرز تهیه لبو شکم پر، لبو‌های آماده شده را در قابلمه‌ بچینید و از آبی که لبو را در آن پخته بودید، داخل قابلمه بریزید تا لبوها خشک نشوند. قابلمه را روی حرارت بگذارید و به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه صبر کنید. بعد از اینکه عصاره لبو غلیظ شد، حرارت را قطع کنید. لبوها را در ظرف سرو بچینید و روی آن‌ها مقداری روغن زیتون و عسل یا شیره خرما بریزید. لبوهای شکم پر را به صورت گرم سرو کنید.

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر