شناسه خبر: ۵۷۰
لینک کوتاه کپی شد

روش تهیه پیتزا خانگی | معرفی انواع پیتزا خانگی

انواع پیتزای خانگی خوشمزه با مواد ارزون! + طرز تهیه

در این مطلب به شما یاد می دهیم چگونه با موادی که داریم پیتزا خانگی درست کنیم.

پیتزا خانگی

پر بازدید

ترینی‌ها :

امروزه خوردن پیتزا در رستوران ها برق از سر آدم میپراند! اما درست کردن یک پیتزا خانگی و خوشمزه با مواد غذایی ارزان حس خیلی بهتری میدهد. پیتزا خانگی را میتوانید باتوجه به ذائقه خودتان درست کنید. شما میتوانید در مواد روی پیتزا خانگی که درست می کنید هر وسیله ای که در خانه دارید مثل گوشت چرخ کرده، مرغ و حتی سبزیجات بریزید و آن را تبدیل به پیتزای سبزیجات کنید.

 

طرز تهیه سس پیتزا خانگی

سس پیتزا یکی از بخش‌های مهم تهیه پیتزا است که حسابی به آن طعم می‌دهد. در اینجا شما را با طرز تهیه سس «مارینارا» (Marinara) آشنا می‌کنیم که یک سس ایتالیایی است و علاوه بر پیتزا می‌توانید از آن در تهیه پاستا و غذاهای دریایی نیز استفاده کنید.

مواد لازم:

  • ۶ عدد گوجه فرنگی
  • یک عدد پیاز بزرگ
  • چهار حبه سیر
  • دو عدد برگ بو
  • یک قاشق غذاخوری پودر ارگانو یا آویشن
  • دو قاشق غذاخوری آبلیمو
  • یک قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • یک قاشق غذاخوری جعفری خردشده
  • یک قاشق غذاخوری ریحان خردشده
  • نمک و فلفل به میزان کافی

طرز تهیه:

۱. پیاز و سیر را خیلی ریز خرد کنید یا آن‌ها را در غذاساز بریزید.

۲. پیاز و سیر خردشده را در روغن تفت دهید تا کمی سبک شود.

۳. گوجه فرنگی‌ها را رنده کرده یا در غذاساز پوره کنید.

۴. پوره گوجه فرنگی را به مخلوط پیاز و سیر اضافه کنید.

۵. آبلیمو، برگ بو و آویشن یا هر سبزی معطر و همین طور نمک و فلفل را به مخلوط گوجه و پیاز بیفزایید.

۶. حرارت زیر تابه را کم کنید و بگذارید برای ۴۵ دقیقه خیلی ملایم بپزد و هر از گاهی آن را هم بزنید.

۷. جعفری و ریحان خردشده را به مخلوط تابه اضافه کنید و ۱۵ دقیقه دیگر به آن اجازه دهید که جا بیفتد. در صورتی که سبزی تازه در دسترس نبود، می‌توانید از سبزی خشک معطر استفاده کنید که در این صورت باید همراه با برگ بو و آویشن، ‌آن را در تابه بریزید.

۸. در نهایت سس نسبتا غلیظی به دست می‌آید که در این مرحله باید برگ بو را از سس خارج کنید.

۹. اگر بخواهید سس نرم‌تر و یکدست‌تری داشته باشید، می‌توانید پس از آماده‌شدن، آن را در غذاساز برید و چند پالس بزنید.

۱۰. حتی می‌توانید این سس را از قبل تهیه کنید تا هروقت لازم داشتید، به‌راحتی در دسترس‌تان باشد. برای این منظور سس را در قالب‌های یخ بریزید و در فریز بگذارید تا یخ بزند، سپس از قالب خارج کنید و در زیپ‌لاک بریزید و در فریزر نگهداری کنید.

مینی پیتزا با نان همبرگر

ساده ترین و آسان‌ترین پیتزا مینی پیتزا با نان همبرگر است که نیاز به زمان طولانی برای درست کردن خمیر نیست.  نان‌های همبرگری را از وسط به دو نیمه مساوی برش بزنید و با کمک وردنه و فشار دست، چندین بار روی آن‌ها فشار بیاورید تا سطح نان‌ها صاف و بافت آنها منسجم‌تر و محکم‌تر شود.نان‌ها را درون سینی فر در کنار هم بچینید. با سس کچاپ یا سس فلفلی روی سطح نان‌ها را کاملا کاور کنید. ابتدا سس‌ها رو به‌صورت دورانی روی سطح نان بریزید و سپس آن‌ را روی تمام سطح نان پهن کنید.  لایه نازکی از پنیر پیتزا روی سطح نان‌های طعم‌دار شده خود بریزید. با توجه به موادی که برای پیتزا استفاده می‌کنید به ترتیب همه مواد را روی سطح نان بچینید و دقت کنید که از اطراف آن نریزد.

تارت پیتزا

تارت پیتزا ، پیتزایی بسیار جذاب مناسب جشن‌هاو مهمانی‌های شما می‌باشد. ابتدا در یک ظرف مناسب درب دار ۱ قاشق غذاخوری خمیر ترش و ۱ قاشق غذاخوری شکر را باهم مخلوط کرده و سپس یک پیمانه شیر ولرم را اضافه کرده و با همزن دستی موادمان را به خوبی مخلوط و یکدست کرده و درب ظرف را قرار می‌دهیم و به مدت ۲۰ دقیقه اجازه می‌دهیم تا مواد ما استراحت کند. بعد از گذشت ۲۰ دقیقه خمیرترش آماده شده را در یک ظرف مناسب می‌ریزیم و به آن ۱ عدد تخم مرغ اضافه می‌کنیم و با همزن دستی مخلوط کرده و سپس ۶ قاشق غذاخوری روغن مایع و یک قاشق مرباخوری نمک را اضافه و موادمان را به خوبی مخلوط می‌کنیم و کم کم به آن ۵۰۰ گرم آرد را اضافه کرده و با دست موادمان (خمیرترش، تخم مرغ، روغن، آرد) را ورز می‌دهیم تا خمیر ما دیگر به دست نچسبد و بعد از آماده سازی خمیر روی آن را با سلفون می‌پوشانیم و به مدت ۲ ساعت در جای گرم قرار می‌دهیم. ابتدا فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن می‌کنیم، بعد از گذشت ۲ ساعت خمیر ما آماده شده است دریک قالب مناسب پیتزا روغن می‌ریزیم و کاملا آن را چرب می‌کنیم و خمیر تارت را درون قالب پهن می‌کنیم و کف خمیر رابا سس گوجه می‌پوشانیم و کمی پنیر پیتزا می‌ریزیم و سپس به ترتیب ۴ عدد قارچ، ۱ عدد فلفل دلمه ای، ۱ عدد گوجه فرنگی و به میزان لازم پپرونی خردشده اضافه می‌کنیم و روی تارت را به پنیر پیتزا می‌پوشانیم و به مدت ۲۰ دقیقه در فر قرار می‌دهیم تا پخته شود.

پیتزا لقمه‌ای( کالزونه) 

کالزونه نوعی غذای لذیذ ایتالیایی می‌باشد که شباهت زیادی به پیتزا مرغ دارد و حالتی حلالی دارد که خمیر را بر روی مواد تا میکنیم. برای تهیه خمیر کالزونه آرد باید سرد باشه پس یکی دو ساعت قبل آرد رو داخل یخچال قرار بدین. آرد سرد الک شده رو داخل ظرفی بریزین و نمک و خمیر مایه فوری رو بهش اضافه و مخلوط کنید. روغن مایع رو به آرد اضافه کنید و با قاشق مخلوط کنید. حالا کم کم شروع به اضافه کردن آب سرد میکنیم برای این خمیر باید از آب سرد یخچالی استفاده کنید. آب رو خیلی کم به مواد اضافه کنید و با دست مخلوط کنید تا مواد حالت خرده نان به خودشون بگیرن. بعد کم کم آب اضافه کنید تا خمیر کاملا جمع بشه، بسته به نوع آرد و اینکه میزان جذب آب اونها متفاوته ممکنه همه آب مصرف بشه یا اینکه اضافه بمونه. داخل ظرف رو کمی با روغن مایع چرب کنید و خمیر ورز داده و چونه شده رو داخل ظرف قرار بدین و روی خمیر رو هم کمی با روغن چرب کنید و روی ظرف سلفون بکشید و روی اون رو با دستمال حوله ای بپوشونید و به مدت یک و نیم الی دو ساعت استراحت بدین تا حجم خمیر دو برابر بشه. برای مواد داخلی کالزونه یک عدد سینه مرغ رو با کمی پیاز و روغن و ادویه تفت بدین و آب جوش اضافه کنید تا کاملا بپزه و بعد از پخت ریش ریش یا تکه تکه کنید.

پیتزا مخلوط

پیتزا مخلوط یکی از پیتزاهایی ایت که طرفداران بسیار دارد. شما به راحتی می‌توانید در منزل این پیتزا را تهیه کنید.  خمیر مایه و آب را درون ظرف مناسبی می‌ریزیم و چند دقیقه‌ای منتظر می‌مانیم تا خمیر مایه در آب عمل کند و حل شود. سپس روغن را اضافه می‌کنیم. خمیر باید به‌ راحتی در دست قابل شکل دادن باشد و اصلاً به ظرف یا دستتان نچسبد.  خمیر لطیف و خوش‌طعم ما آماده طبخ است. آن را به ظرف سرو منتقل و با کمک وردنه یا دست سطح آن را صاف کنید. حالا سینی مورد نظر را بین پنج تا ده دقیقه با توجه به ضخامت خمیر در فر قرار دهید. دمای فر بهتر است بین ۱۷۵ تا ۱۸۵ درجه باشد. نحوه پخت را روی حالت حرارت از بالا و پایین قرار دهید تا نان نیمه‌پخته شود. در این مرحله روی سس لایه نازکی از پنیر بریزید و از هر موادی که برای پر کردن سطح نان دوست دارید به ترتیب بچینید. ما اول قارچ‌ها، بعد نخودفرنگی و بعد بیکن گوشت یا سوسیس پنیری را به شکل دلخواه روی سطح پیتزا چیدیم.

پوآچای پیتزایی

پوآچای یک نوع نان ترکیه ای است که داخل آن را با مواد مختلفی می‌توان پر کرد. برای تهیه پوآچای پیتزایی مواد پیتزا را داخل آن قرار می‌دهیم. برای تهیه خمیر پوآچا شیر رو گرم میکنیم تا ولرم بشه دمایی که برای عمل اومدن خمیر مایه نیاز هست باید حدود سی و پنج الی چهل درجه باشه اگه دماسنج ندارین نوک انگشت تون رو داخل شیر بزنید. دمای شیر باید به قدری باشه که گرمای اون رو کاملا حس کنید اما دستتون نسوزه و بتونید داخل شیر نگهش دارید. اگه دمای شیر کم باشه خمیر مایه شروع به فعالیت نمیکنه و اگه دمای شیر بالا باشه خمیر مایه از بین میره. شکر رو روی خمیر م۱۶ایه بریزید و به شیر ولرم اضافه کنید.

طرز تهیه پیتزا گوشت و قارچ

۱. ابتدا پیاز را در مقداری روغن تفت بدهید تا طلایی شود.

۲. گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید تا سرخ شود.

۳. سپس نمک و فلفل و رب را در همین مرحله به آن بیفزایید و کمی تفت دهید تا خامی رب گرفته شود.

۴. فیله گوجه یا گوجه رنده شده را به مواد بالا اضافه کنید و اجازه دهید تا آب آن کشیده شده و گوشت هم کاملا پخته شود. این مرحله اختیاری است و می‌توانید مواد گوشتی‌تان را بدون گوجه تهیه کنید.

۵. در تابه‌ای دیگر کمی روغن بریزید و قارچ‌های خردشده را با حرارت بالا تفت دهید تا آب نیندازد. قارچ سرخ شده را به مواد گوشتی اضافه کنید. در صورت تمایل می‌توانید قارچ را تفت ندهید و آن به‌صورت خام روی خمیر پیتزا استفاده کنید که برای جلوگیری از تغییر رنگ آن باید قدری آبلیمو به آن بزنید.

۶. فلفل دلمه را هم خرد کنید.

۷. برای تهیه پیتزا می‌توانید از خمیر آماده استفاده کنید که در اکثر فروشگاه‌ها وجود دارد یا اینکه طبق دستوری که ارائه شد، خودتان دست به کار شوید و خمیر را درست کنید.

۸. اگر خمیر خانگی درست کردید، آن را به قطر دو تا سه میل باز کنید؛ البته این موضوع سلیقه‌ای است و خمیرتان می‌تواند ضخیم یا نازک باشد.

روی خمیر مقداری سس قرمز بریزید و آن را در همه جای خمیر پخش کنید.

۱۰.مقداری پنیر پیتزای رنده شده روی کل سطح خمیر بریزید تا هم مزه بهتری پیدا کند و هم باعث چسبندگی مواد رویه به خمیر شود.

۱۱. بعد مواد گوشتی و قارچ را روی همه بخش‌های خمیر اضافه کنید. اگر از قارچ خام استفاده می‌کنید، ابتدا مواد گوشتی، سپس قارچ و فلفل دلمه خردشده را اضافه کنید.

در انتها مابقی پنیر پیتزا را روی کل مواد بریزید.

۱۳. برای تزیین روی پیتزا می‌توانید از چند تکه فلفل دلمه و زیتون خرد شده و قارچ خام ورقه شده استفاده کنید.

۱۴. ظرف پیتزا را در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد به‌مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه قرار دهید تا پنیر روی آن طلایی شود.

انواع پیتزا

امروزه پیتزا فقط مختص به کشور ایتالیا نیست و به مرور زمان دستخوش تغییر و تحولات زیادی شده است تا به غذایی پرطرفدار و محبوب برای مردم کشورهای مختلف تبدیل شود. به همین دلیل انواع و اقسام غذاهای مشابه پیتزا ایتالیایی در کشورهای سراسر دنیا طبخ می‌شود.

لاهماجون ترکیه

نان مسطح نازکی که با لایه‌ نازکی از مواد رویه نظیر گوشت چرخ‌کرده، پیاز، گوجه خردشده و برخی سبزیجات معطر پوشانده می‌شود.

ماناکیش لبنان

نانی گرد و مسطح دارد که روی آن قدری روغن زیتون و زعتر یا گوشت چرخ‌کرده یا پنیر می‌ریزند.

پیتزای ایرانی

تنوع بسیار زیادی دارد که شامل یک خمیری برشته و ترد با از انواع و اقسام رویه می‌شود که از زیتون، پیاز و سبزیجات گرفته تا کالباس، گوشت چرخ‌کرده، مرغ، هات داگ، سس گوجه و پنیر را در بر می‌گیرد.

خاچاپوری گرجستان

برای این غذا، خمیر نان را به‌شکل قایق درمی‌آورند و درون آن را با پنیر و تخم‌مرغ پر می‌کنند و می‌پزند.

خاچاپوری

خمیری به‌شکل قایق دارد که با پنیر و تخم‌مرغ پر می‌شود

پیتزای سرخ شده اسکاتلند

در اسکاتلند پیتزا را در مقدار زیادی روغن داغ سرخ می‌کنند.

مسخن فلسطین

این پیتزا همیشه با گوشت مرغ با استخوان، سماق، پیاز و دانه‌های کاج روی نان تابون تهیه می‌شود.

پانزروتو فریتو ایتالیا

پانزروتو نوعی کالزونه کوچک است که معمولا با سس گوجه و پنیر موتزارلا پر شده و سرخ می‌شود.

اوکونومیاکی ژاپن

این غذا یک نوع پنکیک شور است که روی سطح آن موادی مثل سس، زنجبیل شور و تکه‌های جلبک دریایی ریخته‌ می‌شود

پیتزای سبک سنت لوئیس آمریکا

نانی برشته و نازک دارد که با سس گوجه و پنیر آمریکایی پروول پوشانده و پخته می‌شود. زمان سرو این پیتزا را به‌شکل مربع برش می‌زنند.

پیتزای بورک اسلوونی

زیاد به پیتزا شبیه نیست و نوعی پای با خمیر لایه‌لایه است که درون آن را با موادی نظیر سس گوجه، پنیر، ژامبون و قارچ پر می‌کنند.

فوگازا آرژانتین

این پیتزا به فوکاچا ایتالیایی شباهت دارد و از پایه‌ای خمیری و کش‌دار با رویه روغن زیتون، نمک، پیاز و آویشن تشکیل شده است.

کوکا دی رکاپته اسپانیا

پیتزایی بدون پنیر است که با خمیر تخمیرشده، ماهی و سبزیجات مدیترانه‌ای آماده می‌شود. در سراسر اسپانیا انواع مختلف کوکا به فروش می‌رسد.

پیتزای کباب سوئد

گوشت کبابی، سس گوجه، فلفل تند و سس ماست خامه‌ای از مواد رویه پیتزای کباب هستند که دکه‌های پیتزا فروشی همراه با سیب‌زمینی سرخ‌کرده سرو می‌شوند.

پیتزاهای پرطرفدار در ایران

پیتزا مخصوص

این مدل از پیتزاهای معروفی است که به‌شکل‌های مختلفی طبخ می‌شود و هر رستوران، آن را به سبک خود تهیه می‌کند. در طرز تهیه پیتزا مخصوص مخلفات زیادی از سوسیس و کالباس تا قارچ، فلفل دلمه‌ای و… به کار می‌رود که طعم کالباس و پنیر غالب است.

پیتزا استیک

در سال‌های اخیر محبوبیت زیادی پیدا کرده است و شامل ورقه‌های گوشت، زیتون، سیر و فلفل دلمه‌ می‌شود. کسانی که به پیتزا و استیک علاقه دارند، مطمئنا از این غذا لذت خواهند برد.

پیتزا مارگاریتا

این پیتزا که با گوجه فرنگی، سس مخصوص، ریحان و پنیر موتزارلا درست می‌شود، از معروف‌ترین پیتزاهای ایتالیایی است.

پیتزا مرغ (چیکن پیتزا)

در طرز تهیه پیتزا مرغ از فلفل دلمه‌، فیله مرغ، زیتون و پنیر موتزارلا استفاده می‌کنند که طعم بسیار لذیذی دارد.

پیتزا پپرونی

یکی از پیتزاهای دوست‌داشتنی ایرانی‌ها است که با دستورهای پخت مختلف آماده می‌شود؛ هرچند ژامبون پپرونی، سس مخصوص و زیتون پای ثابت مواد تشکیل‌دهنده آن هستند. این پیتزا مواد اولیه ساده و کمی دارد و از همین رو از آسان‌ترین پیتزاهایی است که می‌توانید در خانه آماده کنید.

پیتزا وجترین

کسانی که گیاه‌خوار هستند، باید پیتزا وجتریا را امتحان کنند که با مواد گیاهی مختلفی همچون قارچ، پیاز، بادمجان گریل شده، زیتون، فلفل دلمه، بی بی کورن، گوجه گیلاسی همراه با پنیر پارمسان، پنیر موتزارلا و سس گوجه فرنگی تهیه می‌شود.

پیتزا سزار

فیله مرغ، کاهو خرده شده، پنیر پارمسان، پنیر موتزارلا و سس سزار مواد رویه پیتزا سزار را تشکیل می‌دهند که غذای خوشمزه و خوش‌طعمی به حساب می‌آید.

پیتزا رست بیف

این پیتزا از آن دسته از غذاهایی است که برای یک بار هم که شده باید امتحان کنید تا طعم متفاوت آن را احساس کنید. در تهیه پیتزا رست بیف از سس گوجه فرنگی، گوشت گوساله ریش ریش شده، پنیر بلوچیز، سیر تازه، اسفناج، هات داگ خردشده و گوجه فرنگی استفاده می‌کنند.

پیتزا آمریکانا

این پیتزای خوشمزه با قارچ، گوشت گوساله چرخ شده، سس گوجه فرنگی، سالامی و فلفل دلمه تهیه می‌شود که طرفداران زیادی دارد.

تاریخچه پیتزا

پیتزا از فست فودهای محبوب دنیا است که در خانه، رستوران و حتی به‌عنوان غذای خیابانی تهیه می‌شود. جالب است بدانید که سالانه در ایالات متحده آمریکا حدود سه میلیارد پیتزا به فروش می‌رسد که به‌طور متوسط سهم هر نفر ۴۶ برش است؛ هرچند چنین استقبال و محبوبیتی به عوامل مختلفی همچون مهاجرت، اقتصاد و تغییرات فناوری مربوط می‌شود.

قرن‌ها است که مردم به‌نحوه‌های مختلف مشغول تهیه پیتزا بوده‌اند؛ به این شکل که روی تکه‌ای نان مسطح، مواد غذایی مختلفی قرار می‌دادند. به این ترتیب یک وعده غذایی ساده و خوشمزه برای کسانی بود که قدرت تهیه بشقاب نداشتند یا در مسافرت بودند. ۲۲۰۰ سال قبل از میلاد در مصر نان مسطحی وجود داشت که گاهی اوقات موادی روی آن قرار می‌دادند. در فاصله سال‌های ۹۳۰ تا ۷۲۰ قبل از میلاد نیز ایرانی‌ها، تمدن اتروسک در ایتالیا و یونانی‌ها شروع به پخت غذایی کردند که امروزه به‌عنوان پیتزا می‌شناسیم. در هر صورت در اواخر قرن ۱۸ در شهر ناپل ایتالیا بود که پیتزای امروزی، به وجود آمد. در آن روزگار، ناپل یکی از بزرگ‌ترین شهرهای اروپا بود که به‌واسطه تجارت با خارج از کشور و مهاجرت دهقانان از حومه شهر، با افزاش چشم‌گیر جمعیت مواجه شد. با وجودی که مسئولان شهری به‌دنبال رشد اقتصادی بودند، تعداد زیادی از ساکنان ناپل با فقر دست‌وپنجه نرم می‌کردند. کارگران زیادی بودند که به مشاغلی مثل پیام‌رسانی و باربری مشغول بودند و از همین رو احتیاج به غذایی داشتند که ساده و ارزان باشد. پیتزا غذای موردعلاقه آن‌ها بود که در جعبه‌هایی در خیابان‌ها به فروش می‌رسید و ساده‌ترین آن‌ها دارای رویه سیر، نمک و روغن حیوانی بود و مدل‌های دیگر پیتزا شامل پنیر و ماهی‌های کوچک می‌شد. ایتالیا در سال ۱۸۶۱ متحد شد و پادشاه اومبرتو اول و ملکه مارگاریتا در سال ۱۸۸۹ از ناپل دیدن کردند. بر اساس داستان‌ها، آن‌ها که از رژیم غذایی فرانسوی خسته شده بودند، چندین مدل پیتزا از پیتزا فروشی برندی سفارش دادند که ملکه بیشتر از همه پیتزا موتزارلا را پسندید که رویه آن شامل پنیر سفید نرم، گوجه فرنگی و ریحان سبز می‌شد؛ ترکیبی که رنگ پرچم ایتالیا را تداعی می‌کرد. به همین دلیل از آن به بعد، این پیتزا به پیتزا مارگاریتا معروف شد.

 

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر