طرز تهیه غذا با سیب زمینی | لیست غذا با سیب زمینی
6 غذای خوشمزه با سیب زمینی؛ برای وقتی که حوصله نداری! + طرز تهیه
سیب زمینی از مواد غذایی محبوب در جهان است و از سیب زمینی می توان در غذاهای مختلف استفاده کرد که در اینجا چند غذا با سیب زمینی را آموزش می دهیم.
اگر در خانه سیب زمینی در دسترس دارید بیایید تا طرزتهیه چند غذا با سیب زمینی را برایتان بنویسم که خوشمزه اند و هم راحت. تعداد زیادی غذا با سیب زمینی هست که میتوانید تهیه کنید اما در اینجا ۴ دستور تهیه غذا با سیب زمینی را برایتان آماده کردیم. در این مطلب از سایت ترینتاپ رسپی چند غذای مختلفی که با سیب زمینی میتوانید درست کنید را خواهید خواند.
۱. پنکیک سیب زمینی ساده
مواد لازم :
- سیب زمینی: ۳ عدد نسبتا بزرگ
- آرد: ۳ قاشق غذاخوری
- پنیر موزارلا: ۳ قاشق غذاخوری (رنده شده)
- نمک، زردچوبه و فلفل: به میزان لازم
- روغن یا کره: به میزان لازم
طرز تهیه پنکیک سیب زمینی ساده
سیب زمینیها را بشویید. پوست آنها را بگیرید و به صورت حلقهای برش دهید. در یک قابلمه آب بریزید و روی حرارت قرار دهید. سیب زمینیها را آبپز کنید. بعد از آبپز شدن، آنها را بکوبید و به شکل پوره سیب زمینی دربیاورید. به آنها آرد، نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید. مواد را به خوبی ورز دهید تا یکدست و منسجم شود.
به اندازه یک نارنگی از مواد بردارید و به شکل توپ شکل دهید. با دست وسط آن را حفره را ایجاد کنید و در حفره پنیر موزارلا بریزید. دوباره آن را در دستانتان بغلتانید تا شکل گلولهای بگیرد. آن را بین دستانتان بفشارید و پهن کنید. در یک تابه به اندازه کافی روغن بریزد و اجازه دهید داغ شود. هر دو طرف پنکیکها را در روغن سرخ کنید. پس از سرخ شدن، آنها را روی دستمال حولهای قرار دهید تا روغنشان گرفته شود. سپس در ظرف مناسب سرو کنید.
۲. سمبوسه سیب زمینی
مواد لازم:
- نان لواش: به مقدار لازم
- سیب زمینی: 3 عدد
- پیاز: 1 عدد
- جعفری ساطوری شده: میزان لازم
- روغن: به میزان لازم
- نمک و فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
ابتدا سیب زمینی ها را داخل آب و نمک می پزیم. بعد از اینکه پخته شد، پوست آنها را جدا کرده و خوب له می کنیم. پیاز را پوست کنده و داخل روغن خوب تفت می دهیم تا طلایی شود و در نهایت به آن نمک، فلفل و زرد چوبه می افزاییم. حالا سیب زمینی آماده شده را هم به پیاز داغ افزوده و تفت کوچکی می دهیم. حالا مواد را از روی حرارت برداشته وجعفری را می افزاییم و خوب مخلوط می کنیم. حالا نان لواش را به شکل نوار های باریکی برش داده و یک سمت نان 1 قاشق مواد سمبوسه ریخته و نان را به شکل مثلثی تا می کنیم تا انتهای نان.داخل تابه مناسبی را روغن ریخته و اجازه می دهیم تا کاملا گرم شود حالا سمبوسه ها را داخل تابه چیده و هر دو سمت آن را تا زمانی که طلایی شود سرخ می کنیم.
۳. گراتن سیب زمینی با سس بشامل:
مواد لازم
- سیب زمینی : یک کیلوگرم
- گوشت چرخکرده: ۲۰۰ گرم
- قارچ: ۶ عدد
- فلفل دلمهای: ¼ یک عدد
- پیاز: ۲ عدد متوسط
- رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
- پنیر پیتزا: ۴۰۰ گرم (مقدار پنیر پیتزا بستگی به سلیقه شما دارد)
طرز تهیه سس بشامل
سس بشامل یا همان سس سفید یک سس خوشمره و کاربردی برای پخت انواع اسنک و انواع غذاهای فستفودی از جمله لازانیا است پس بد نیست طرز تهیه کامل آن را بلد باشید.
برای درست کردن سس سفید یا سس بشامل یک قاشق کره و یک قاشق آرد همه منظوره را با هم به مدت یک دقیقه تفت دهید. یک لیوان شیر را کم کم به این مواد اضافه کنید تا مواد سس گوله نشود و مرتب هم بزنید تا سس به غلظت فرنی برسد. در مرحله بعد ¼ قاشق چایخوری فلفل سیاه را اضافه کنید. اگر احیانا سس بشامل سفت شد بعد از ده دقیقه دو سه قاشق شیر به آن اضافه کنید.
طرز تهیه گراتن سیب زمینی با سس بشامل
ابتدا پیازها را نگینی خرد کنید و تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. گوشت چرخکرده را به پیاز اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ گوشت برگردد و قهوهای شود. نمک، فلفل و زردچوبه را به گوشت اضافه کنید و هم بزنید. در مرحله بعد قارچ و فلفل دلمهای ریز خرد شده را به گوشت اضافه کنید. میتوانید قارچها را کمی در کره تفت دهید و سپس به گوشت اضافه کنید. در صورت دلخواه ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی رب هم به گوشت اضافه کنید و هم بزنید. اجازه دهید رب سرخ شود و طعم خامی رب گرفته شود و سپس شعله گاز را خاموش کنید.
در یک قابلمه آب بریزید تا جوش بیاید. در این فاصله سیب زمینی را پوست بگیرید و ورقه ورقه کنید. ورقههای سیب زمینی نه باید خیلی نازک باشند و نه خیلی قطور. وقتی آب به جوش آمد سیب زمینیها را به آب اضافه کنید و مقداری نمک اضافه کنید. حدود ۷ تا ده دقیقه صبر کنید تا سیب زمینیها مقداری نرم و نیم پز شوند.
یک ظرف پیرکس یا هر ظرف دیگری مناسب با فر و مقدار مواد را انتخاب کنید و کف و لبههای آن را با سس بشامل آغشته کنید. یک لایه سیب زمینی کف ظرف بچینید و روی سیب زمینیها مقداری از مایه گوشتی بریزید و با قاشق صاف و یکدست کنید. روی گوشت مقداری پنیر پیتزا و سس بشامل بریزید و این لایهها را به ترتیب تکرار کنید تا به لایه آخر برسید. لایه آخر باید سیب زمینی باشد و روی سیب زمینیها مقداری پنیر پیتزا بپاشید. فر را روشن کنید و روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. به مدت ۳۰ دقیقه ظرف گراتن را در طبقه وسط فر قرار دهید. در پایان به مدت ۲ دقیقه گریل را روشن کنید تا پنیر پیتزا روی گراتن آب شود.
۴.سوپ سیب زمینی
مواد لازم
- سیب زمینی :۳ عدد
- پیاز :۲ عدد
- شیر: ۲ لیوان دستهدار فرانسوی
- خامه: ۱ لیوان دستهدار فرانسوی
- آرد: ۲ قاشق غذاخوری
- پیازچه یا تره: ۱ دسته کوچک
- سبزی خشک: ۱ قاشق غذاخوری
- کرفس: ۳ ساقه
- کره یا روغن: ۲ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل: به میزان لازم
- استاک مرغ: ۴ لیوان دستهدار فرانسوی
- هویج و قارچ: در صورت دلخواه
طرز تهیه
در دستور پخت سوپ سیب زمینی خامه ای به سبک ایرلندی آمده است که ابتدا پیازها را بشویید و بعد از اینکه پوستشان را گرفتید به صورت نگینی و ریز خرد کنید. سیب زمینی را پوست بگیرید و به ۳ یا ۴ قسمت تقسیم کنید. پیازچه را ساطوری کنید و تا حد دلخواه برش بزنید. میتوانید از تره به جای پیازچه استفاده کنید.
سبزی خشکی که در طرز تهیه سوپ سیب زمینی به کار میبرید به خودتان بستگی دارد ولی ترکیب نعناع، مرزه، آویشن و ترخون، ترکیب خوش عطر و طعمی برای این سوپ خواهد بود. یک تابه را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن یا کره را در آن بریزید. بعد از گرم شدن، پیاز را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی شود. آرد الک شده را به آن اضافه کنید تا طعم خامی آن گرفته شود. ۲ تا ۳ دقیقه به تفت دادن ادامه دهید و سپس سیب زمینی نگینی شده، آب مرغ، شیر، کرفس و فلفل را اضافه کنید. بعد از اینکه سوپ جوش آمد، حرارت را پایین بیاورید و حدود ۱ ساعت صبر کنید تا همه مواد با هم بپزند و جا بیفتند. بعد از اینکه همه مواد پختند و قوام پیدا کردند، همانطور که گفتیم، میتوانید خردههای کرفس را دور بریزید. سیب زمینیها را هم خارج کنید ولی آنها را با گوشت کوب یا چنگال له کنید و دوباره به قابلمه برگردانید. سوپ شما در این مرحله تبدیل به سوپ پوره سیب زمینی میشود. سبزی خشک و نمک را در این مرحله اضافه کنید.
5. سیب زمینی کبابی یا تنوری
مواد لازم:
- سیب زمینی شسته شده و با پوست: ۵ عدد درشت
- روغن زیتون: ۶ قاشق غذاخوری
- سیر کوبیده شده: ۳ حبه
- جعفری ساطوری خرد شده: ۲۰ گرم
- برگ رزماری تازه و ساطوری خرد شده: ۱۵ گرم (اگر تازه ندارید از پودر آویشن استفاده کنید)
- آویشن: ۱۵ گرم (اگر رزماری ندارید از ۳۰ گرم آویشن در مجموع استفاده کنید)
- نمک و فلفل سیاه تازه و پودر شده: به مقدار لازم
طرز تهیه
ابتدا سیب زمینیهای شسته شده را با پوست در یک قابلمه آبجوش بریزید و به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت ملایم گاز نیمپز کنید. سپس سیب زمینیها را آبکش کنید. حالا سیب زمینیها را با پوست روی تخته آشپزخانه به صورت مکعبی خرد کنید. روغن زیتون را به همراه کره در یک قابلمه کوچک گرم کنید و سیر له شده را به آن اضافه کنید. کمی تفت دهید تا بوی سیر بلند شود ولی نسوزد. قابلمه را از روی حرارت بردارید و رزماری، جعفری، آویشن، مقداری نمک و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
این مایه را روی سیب زمینیها بریزید و تمام قسمتهای سیب زمینی را به آن آغشته کنید تا مزهدار شوند. فر را روشن کنید و در دمای ۲۲۵ درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا گرم شود. کف سینی فر یک فویل بکشید و فویل را با مقداری روغن زیتون چرب کنید. سیب زمینیها روی روی فویل بچینید و سیب زمینیها را به مدت ۴۵ دقیقه در فر تنوری کنید. در صورت تمایل در ۱۰ دقیقه پایانی پخت روی سیب زمینیها پنیر پیتزا هم بریزید و طعم لذیذ آن را چندین برابر کنید.
سیب زمینی بامیه ای، یک غذای ساده با سیب زمینی + ویدیو
6. پیراشکی سیب زمینی
مواد لازم
- آرد گندم الک شده: ۲۵۰ گرم
- نمک: ¼ قاشق چایخوری
- بیکینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری
- روغن مایع یا روغن زیتون: ۲/۳ پیمانه
- آب گرم: ۲/۳ پیمانه
- شیر: ۱ قاشق غذاخوری
- زرده تخممرغ: ۱ عدد
طرز تهیه
برای درست کردن خمیر پیراشکی سیب زمینی ابتدا آرد، بیکینگ پودر و نمک را در یک ظرف مناسب بریزید و با هم مخلوط کنید. سپس روغن زیتون یا روغن مایع و آب را هم اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یک خمیر نرم و یکدست به دست بیایید. خمیر نباید حالت چسبناک داشته باشد و به دست بچسبد. اگر خمیر به دست چسبید مقداری آرد به آن اضافه کنید و دوباره هم بزنید.
روی سطح کارتان مقداری خمیر بپاشید و خمیر را روی آن خوب ورز بدهید. بهتر است برای اینکه خمیر خوب برسد به مدت یک ساعت آن را در یخچال بگذارید. برای قرار دادن خمیر در یخچال حتما روی آن را با سلفون بپوشانید.
در این فاصله مایه داخل پیراشکی را درست کنید. برای مواد داخل پیراشکی از هر ترکیبی که دوست داشته باشید میتوانید استفاده کنید. از ترکیب انواع پنیر و سبزیجات معطر مثل جعفری و اسفناج گرفته تا انواع گوشت چرخکرده، سویا، قارچ و تکههای حبه قندی گوشت مرغ.
در این دستور پخت پیراشکی سیب زمینی بدون فر ما از ترکیب گوشت چرخکرده یا سویا و گوجه فرنگی و انواع ادویه، مایه گوشتی دقیقا شبیه مایه ماکارونی درست میکنیم و داخل خمیر پیراشکی را با آن پر میکنیم. علاوه بر مایه ماکارونی، ۲ عدد سیب زمینی پخته و نگینی خرد شده، مقداری جعفری ساطوری خرد شده و مقداری پنیر گودا یا پنیر موزارلا یا چدار به دلخواه به مواد داخل پیراشکی اضافه کنید.
پنکیک سیب زمینی خیلی خوب بود و مری که این غذاهای ساده وخوشمزرو میزارید تا بقیه ام ببیننو ولذت ببرند