شناسه خبر: ۵۵۱۸
لینک کوتاه کپی شد

تکلیف کشور پس از فوت رئیس جمهور | فوت رئیس جمهور در قانون اساسی

در فقدان رئیس جمهور چه کسی مسئولیت‌ او را بر عهده می‌ گیرد؟

اصل ۱۳۱ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به تعیین تکلیف کشور در صورت فقدان رئیس جمهور پرداخته است.

رئیس جمهور

پر بازدید

ترینی‌ها :

با خبر شهادت رئیس جمهور وقت، آیت الله سید ابراهیم رئیسی، یکی از مهم ترین سوالاتی که پیش می آید این است که اداره کشور در حال حاضر به چه صورت خواهد بود؟ قانون اساسی درباره تکلیف کشور پس از فوت یا شهادت رئیس جمهور وقت توضیح می دهد. در ادامه بخوانید.

قانون اساسی درباره فقدان رئیس جمهور چه می گوید؟

بر اساس اصل ۱۳۱ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در صورت فوت، عزل، استعفا، غیبت یا بیماری بیش از دو ماه رئیس جمهور و یا در موردی که مدت ریاست جمهوری پایان یافته باشد و رئیس جمهور جدید بر اثر موانعی هنوز انتخاب نشده و یا امور دیگری از این قبیل، معاون اول رئیس جمهور یا موافقت رهبری اختیارات و مسئولیت‌های وی را بر عهده می‌گیرد و شورایی متشکل از رئیس مجلس، رئیس قوه قضاییه و معاون اول رئیس جمهور موظف است ترتیبی دهد که حداکثر ظرف مدت ۵۰ روز رئیس جمهور جدید انتخاب شود.

آخرین خبر از تعطیلی مدارس امروز و فردا! + جزئیات

در صورت فوت معاون اول و یا امور دیگری که مانع انجام وظایف وی گردد و نیز در صورتی که رئیس جمهور معاون اول نداشته باشد مقام معظم رهبری فرد دیگری را به جای او منصوب می‌کند.

جایگزین موقت رئیسی چه کسی خواهد بود؟

بر اساس اصل 131 قانون اساسی، شورایی سه نفره ، مرکب از رئیس مجلس ، رئیس قوه قضائیه و معاون اول رئیس جمهور، موظف است ترتیبی اتخاذ کند تا رئیس جمهور جدید حداکثر ظرف 50 روز، انتخاب شود.

با این اوصاف، از امروز که رئیس جمهور ایران به شهادت رسیده است، محمدباقر قالیباف، غلامحسین اژه ای و محمد مخبر دزفولی تا 18 تیر امسال فرصت دارند تا انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری را برگزار کنند.

آیا این خبر مفید بود؟

  • دلین ارسالی در

    عالی

ارسال نظر