شناسه خبر: ۴۶۰
لینک کوتاه کپی شد

راهکارهای خوشمزه شدن قورمه سبزی | خوش عطر شدن قورمه سبزی

ترفندهایی که باعث میشه عطر قورمه سبزیت همه رو بیهوش کنه!

راهکارهای خوشمزه درست کردن قورمه سبزی غذای ایرانی محبوب رو میدونی؟ بیا بهت بگم چیکار کنی!

قورمه سبزی

پر بازدید

ترینی‌ها :

چه چیزی این غذای ایرانی یعنی قورمه سبزی ما را منحصر به فرد و خوش عطر میکند؟ قورمه سبزی از آن دسته غذای ایرانی بسیار محبوب است می توان گفت وقتی از قورمه سبزی بد می گویند رگ غیرتمان بیرون میزند ! بنابراین همیشه دنبال بهتر و لذیذ تر درست کردن این غذای ایرانی هستیم. مهم ترین ماده تشکیل دهنده قورمه سبزی ، سبزی و ادویه است و کل طعم آن مربوط به سبزیجات استفاده شده است که می تواند در شهرها و قومیت های مختلف و بر اساس ذائقه افراد کمی متفاوت باشد.

سبزی های مورد استفاده در قورمه سبزی  :

۱. شنبلیله

۲. جعفری

۳.گشنیز

۴.تره.

۵.اسفناج

البته مقدار استفاده از هر کدام این سبزی‎ها در شهرهای مختلف متفاوت است. مثلا در استان فارس یا در خوزستان از شوید نیز در این ترکیبات نام برده استفاده می شود. اما مقدار آن نسبت به سایر سبزی‎ها کمتر است. در استان‌هایی که ذکر شد از تره و جعفری نیز بیشتر از سایر سبزی‌ها از جمله گشنیز و اسفناج استفاده می‎شود. همچنین در این استان‎ها سیر سبز نیز به خورشت خود اضافه می‎کنند.

در تهران سبزی قورمه سبزی تره، جعفری و مقدار کمی شنبلیله تر یا حتی خشک می‎باشد. در آذربایجان علاوه بر سبزی‎های معمول از چند برگ ترخون و مقداری برگ چغندر نیز استفاده می‎شود.

عطر قورمه سبزی

اگر می‎خواهید از شنبلیله‎ی خشک و به اصطلاح پودر شنبلیله استفاده کنید باید در ابتدا ان را کمی با آب خیس کنید و در اواخر پخت یعنی زمانی که تقریبا غذا آماده هست آن را به خورشت اضافه کنید.

زمانی که سبزی‌ها را شستید باید آنها را درون یک صافی بریزید و یا آنها را پهن کنید تا آب سبزی‌ها کاملا گرفته شود.

سبزی های معطر شمالی برای عطر و طعم قورمه سبزی

یکی از روش های بهتر کردن عطر و طعم قورمه سبزی اضافه کردن سبزیجات تازه محلی به آن است. از محبوب ترین سبزیجات محلی به‌خصوص در مناطق شمال کشور ، استفاده از سبزیجات چوچاق و خالواش است. همچنین سبزیجات سرسم و ترش واش هم برای خوش عطر و طعم کردن قورمه سبزی خانگی استفاده می شود.

فراموش نکنید که مقدار استفاده شده از این سبزیجات در قورمه سبزی باید خیلی کم باشد تا ذائقه افراد را تحریک نکند. برای اینکار مجموع تمام سبزی های معطر اضافه شده را در حد خیلی کم و به اندازه سهم شنبلیله در نظر بگیرید.

لیمو عمانی برای عطر قورمه سبزی

لیموعمانی یکی از چاشنی بسیار مهم برای تهیه قورمه سبزی می باشد که شما می توانید در سه نوع به خورش اضافه کنید. از خود لیموعمانی استفاده کنید آن را از وسط به دو نیم کنید و هسته لیمو را خارج کنید و داخل آب ولرم قرار دهید تا تلخی آن از بین برود. یا می توانید از پرک لیموعمانی یا رب لیمو عمانی استفاده کنید تا اصلا خورشت تلخ نشود.

نکته: دقت کنید حتما لیموعمانی را پوست بگیرید و فقط پرک را اضافه کنید زیرا تمام روغن قورمه سبزی داخل لیموعمانی جمع می شود و بهتر است از پرک یا اسلایس لیمو یا رب لیمو عمانی استفاده کنید.

ارتباط جا افتادن قورمه سبزی با خورد کردن آن

نوع خورد کردن سبزی‌ها در جا افتادن قورمه سبزی خیلی تاثیر دارد. هر چه سبزی‌ها ریزتر خورد شود قورمه سبزی بهتر جا می‌افتد و حتی ظاهر بهتری نیز پیدا خواهد کرد.

یک عامل موثر در خوشمزه شدن، خوش رنگ شدن و لعاب‌دار شدن خورشت قورمه سبزی سرخ کردن کافی سبزی‌های آن است. سبزی‌هایی که به مقدار کافی تفت داده شده باشند رنگ قورمه سبزی را بهتر و طعم و مزه‌ی آن را مطلوب‌تر می‎کنند. معمولا وجود سبزی اسفناج درون قورمه سبزی باعث می‎شود این خورشت رنگ دلپذیری پیدا کند.

زمانی که دارید سبزی‌ها را تفت می‌دهید به خواص موجود در این سبزی‌ها نیز دقت کنید. به این جهت که ممکن است با تفت دادن بیش از اندازه خواص غذایی و مفید انها از بین برود . هنگامی که سبزی ها را سرخ میکنید با کمی روغن این کار را انجام دهید . یعنی در ابتدا روغن را در ظرف یا ماهیتابه ریخته سپس سبزی‌ها را به آن اضافه کنید و تفت دهید. استفاده از روغن جامد نیز باعث خوش رنگ شدن و لعاب‌دار شدن قورمه سبزی در انتها می‌شود.

عطر قورمه سبزی

بعد از اینکه سبزی‌ها را سرخ کردید، اگر مقدار سبزی شما زیاد بود می‎توانید آنها را بسته بندی کرده و درون فریزی بگذارید و در وعده‌های بعدی نیز از انها استفاده کنید. البته پیشنهاد می‎شود که تا قبل از سرخ شدن آنها را بسته بندی کرده و درون فریزر بگذارید چون اگر سبزی‌ها را با روغن جامد سرخ کرده باشید، روغن منجمد شده ممکن است برای سلامتی شما ضرر داشته باشد.

درصد استفاده از سبزی ها در قورمه سبزی

اگر بخواهیم درصدی برای استفاده از سبزی‌های معمول موجود در قورمه سبزی بیان کنیم، معمولا در هر خورشت قورمه سبزی 40 درصد از سبزی تره، 35 درصد از جعفری، 18 تا 20 درصد از گشنیز و 5 تا 7 درصد از شنبلیله استفاده می‎شود. همچنین می‎توانید به میزان دلخواه حدود نیم کیلو برگ چغندر یا اسفناج نیز به باقی سبزی‌ها اضافه کنید. همچنین دوستان گیاه خوار میتوانند به جای استفاده از گوشت از جایگزین هایی مانند قارچ یا چغندر یا بادمجان استفاده کنند و این جایگزین ها کاملا به ذائقه شخص برمیگردد.

امیدوارم این مطالب براتون کاربردی باشه و این غذای خوشمزه رو درست کنید و لذت ببرید.

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر