فواید ارده | خواص ارده | نگهداری از ارده
ارده؛ یکی از مفیدترین گزینه ها برای صبحانه | همه چیز درباره خواص و شرایط نگهداری ارده
ترکیب ارده و عسل برای وعده صبحانه بسیارمفید است و در این مقاله خواص ارده را شرح داده ایم.
پر بازدید
ارده از دانههای ریز کنجد به دست میآیند.از ارده بیشتر برای وعده غذایی صبحانه استفاده می کنند تا انرژی لازم را برای تمام روز دریافت نمایند. ارده فواید و خاصیت های بسیار زیادی دارد که در این بخش به چندین نمونه از فواید آن می پردازیم.
ارده چیست؟
این محصول در اصل همان کنجد پوست گرفته و بو داده شده است که طی فرآیندی آسیاب شده و به یک محصول خوش طعم و مقوی بدون هیچگونه مواد افزودنی برای وعده های مختلف غذایی تبدیل می شود، قطعا اصل مهم در تهیه محصولات کنجدی در اختیار داشتن کنجد با کیفیت و مرغوب است و همین مورد است که یک محصول با کیفیت را از نمونه های دیگرش متمایز می کند.
ارده به عنوان ترکیبی برای صبحانه، در کنار عسل یا شیره انگور و خرما و… طعم فوق العاده ای دارد.
مواد مغذی ارده
-
ویتامین های آ: که باعث افزایش رشد در کودکان، تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود بینایی و… می شود.
-
ویتامین های گروه ب: که برای کاهش استرس، افزایش سلامت پوست و… مفید است.
-
کلسیم: که باعث استحکام استخوان ها و کاهش بی خوابی می شود.
-
آهن: ترکیب شیره انگور و ارده را میتوان جایگزین بسیار مناسبی برای قرص های آهن دانست. یکی از شایع ترین اثرات کمبود آهن کم خونی ناشی از فقر آهن است که موجب کاهش ضریب هوشی و حتی زخم های دستگاه گوارش می شود.
-
منیزیم: که برای کنترل فشار خون، کنترل میزان قند در بیماران دیابتی و… مفید است.
-
اسید فولیک: چون بدن نمی تواند اسید فولیک مورد نیاز خود را تامین کند مصرف مواد غذایی حاوی اسید فولیک بسیار لازم و ضروری است.
-
فسفر: که باعث کمک به رشد و ترمیم بدن، افزایش ضریب هوشی، کاهش درد مفاصل و… می شود.
خواص ارده کنجد
-
از فواید ارده کنجد، کاهش کلسترول بد خون است.
-
ارده منبع بسیار خوبی برای تامین کلسیم بدن است.
-
به دلیل تحرک بالای کودکان، مصرف ارده و حلوا ارده در وعده صبحانه، علاوه بر رساندن انرژی لازم به آنها، باعث تقویت حافظهشان هم میشود.
-
مصرف ارده برای رفع بیماریهای رحم توصیه میشود.
-
ارده نرم کننده سفتیها و ورمهای سفت داخلی است و دملها را نیز نرم میکند.
-
از فواید ارده کنجد استحکام و سلامت استخوانها و دندانها میباشد.
-
در پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی بسیار موثر است.
-
مصرف میزان متناسب و متعادلی از ارده در طول هفته و ماه به افزایش سطح چربی خوب خون یا همان HDL کمک میکند.
-
آنتیاکسیدانهای فراوان موجود در دانه کنجد و فراوردههای آن مانند ارده، میتوانند عاملی برای پیشگیری از سرطان در بدن محسوب شوند.
ارده کنجد بهترین غذا برای کودکان
مصزف ارده برای کودکان بسیار توصیه می شود زیرا به دلیل تحرک بالای کودکان، انرژی لازم را برای آنها تامین می کند و سبب تقویت حافظه شان می شود.
ارده کنجد برای پیشگیری از سرطان
در دانه کنجد و مواد غذایی حاصل از آن آنتی اکسیدان های فراوان موجود است که وجود این آنتی اکسیدان ها از سرطان در بدن پیشگیری می کند.
لاغری و کاهش وزن با ارده
ارده چربی زیادی دارد اما به دلیل مقادیر قابل توجه پروتئین و فیبر موجود در آن با کاهش اشتها و جلوگیری از پرخوری باعث لاغری و کاهش وزن می شود.
شرایط نگهداری ارده
طبیعتا به دلیل اسیدهای چرب محلول در ارده و روغن کنجد، شرایط نگهداری ارده به گونهای است که بایستی آن را در جای خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور افتاب نگه داشت، چراکه اگر چنانچه ارده و روغن کنجد را در مجاورت هوای گرم و نور آفتاب قرار دهیم، اسیدهای چرب آن سریع اکسید شده و خاصیت خود را از دست میدهد. بنابراین ازجمله نکاتی که بایستی در نگهداری ارده رعایت شود، ایجاد شرایط خنک برای آن میباشد. البته نگهداری ارده در فصل زمستان به دلیل خنک بودن هوا راحتتر است، میتوانید ارده را در کابینت و یا در کشوی آشپزخانه نگهداری کرده و در فصول گرما، آن را بر سر میز و یا پیشخوان آپشزخانه بگذارید و همچنین درصورت هوای بسیار گرم محیط میتوانید ان را نیز در قسمت درب یخچال که دمای سرد متعادلی دارد، قرار .دهید
ارسال نظر