شناسه خبر: ۲۳۳
لینک کوتاه کپی شد

خوراکی های گرم | خوراکی های گرم مخصوص فصل سرما

خوراکی های گرم برای روزهای سرد | میخوای تو زمستون سردت نشه، اینا رو بخور!

در فصل زمستان، افراد دارای مزاج سرد باید خصوصا شب‌ها در مصرف غذا‌ های سردی‌ بخش احتیاط کنند و از خوراکی های گرم به همراه غذا‌ های اصلی استفاده کنند.

خوراکی های گرم

پر بازدید

ترینی‌ها :

در روز‌های برفی و آب و هوای سرد، سالم و قوی نگه داشتن بدن می‌تواند دشوار باشد. خوردن خوراکی های گرم (خوراکی هایی که طبع گرمی دارند) در فصل زمستان به گرم شدن بدن کمک می کند. در فصل زمستان، افراد دارای مزاج سرد باید در زمستان و شب‌ها در مصرف غذا‌های سردی‌بخش احتیاط کنند و از خوراکی های گرم و گرمی بخش به همراه غذا‌های اصلی استفاده کنند. در این مقاله چند نکته در خصوص استفاده از خوراکی های گرم را ذکر می کنیم.

از خوردن عسل و دارچین غافل نشوید!

با کمی برنامه ریزی، می‌توانید غذا‌های سالمی بخورید تا هم مقدار زیادی از مواد مغذی به بدن تان برسانید و هم بشقاب خود را در طول زمستان پر از طعم و مزه کنید. همچنین، خوردن غذا‌های سالم می‌تواند از پوست شما با وجود کم شدن تدریجی دما محافظت کند شما را گرم و پر انرژی نگه دارند.

بررسی‌ها نشان می‌دهنداگر فردی سرمایی هستید بیشتر سراغ غذا‌هایی مانند "عسل" و چای "دارچین" و ارده بروید و این غذا‌ها را حتما در این فصول در "رژیم غذایی" خود جای دهید، زیرا مصرف این خوراکی‌ها مانع از بروز بیماری‌هایی مانند "استرس" و "اضطراب" در شما می‌شود و احساس سرما را در بدن شما از بین می‌برد.

10 غذای مفید که شما را در زمستان سالم نگه می دارد

همچنین مطالعات نشان می‌دهند خوردن یک لیوان آب جوش همراه با عسل در صبح‌ها باعث می‌شود همواره دست و پاهایتان گرم باشد و احساس سرما و بی حالی در ساعات سرد روز در بدن خود نداشته باشید.

 

هویج یکی از خوراکی های گرم زمستانه

خوردن یک هویج شیرین یا یک کاسه سوپ هویج داغ، در حالی که زیر پتو نشسته اید، چیزی است که بسیاری از آدم‌ها دوست دارند. در واقع، هویج یکی از ابرخوراکی‌های اجتناب ناپذیر در فصل زمستان و درواقع یک خوراکی مفید و گرم کننده بدن برای زمستان است.

این ریشه حاوی مقادیر بالایی از بتاکاروتن است که بدن آن‌ها را تبدیل به ویتامین A. می‌کند. ویتامین AA سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند، و به محافظت از بدن در برابر عفونت کمک می‌کند و خطر ابتلا و مدت زمان مشکلات تنفسی را با سالم نگه داشتن ریه کاهش می‌دهد.

به علاوه، هویج پوست را در طول ماه‌های زمستانی سالم، درخشان و زنده نگه می‌دارد. ویتامین A. و آنتی اکسیدان‌های متفاوت دیگر موجود در این گیاه به ترمیم بافت پوست آسیب دیده کمک می‌کند. همچنین به مرطوب ماندن پوست کمک می‌کند و از خشکی و پوسته پوسته شدن پوست جلوگیری می‌کند.

چغندر یک خوراکی با طبع گرم

چغندر با آن رنگ قرمز روشن و برگ‌های سبزی که دارد، نه تنها به سالاد یا ظرف سوپ زمستانی تان رنگ می‌دهند، بلکه به شما کمک می‌کنند سالم بمانید و در زمستان احساس سرمای کمتری داشته باشید.

چغندر سرشار است از مواد شیمیایی گیاهی مفید و آنتی اکسیدان‌هایی که با رادیکال‌های آزاد که به سلول‌های سالم و دی اِن ایِ (DNA) آن‌ها آسیب می‌رسانند، مبارزه می‌کنند و به این ترتیب از سیستم ایمنی بدن محافظت می‌کنند و یک خوراکی مفید برای زمستان است.

این ریشه‌ی خوراکی همچنین به گلبول‌های سفید خون سوخت می‌رسانند، به این ترتیب آن‌ها می‌توانند به میکروب‌های موجود در روده حمله کنند و به رشد باکتری‌های خوب در بدن شما کمک کنند.

 تخم مرغ یک صبحانه عالی زمستانی

خوردن تخم مرغ کامل در طول ماه‌های زمستان بسیار حیاتی است. زرده بیش از ۹۰ درصد کلسیم و آهنِ موجود در تخم مرغ را دارد و سفیده تقریبا نیمی از پروتئین تخم مرغ را در خود دارد. در واقع، تخم مرغ حاوی میزان مناسبی از تمام نُه اسید آمینه‌ی ضروری مورد نیاز بدن است.

بدن پروتئین را به عنوان سوخت برای ساختن آنتی بادی‌هایی استفاده می‌کند که به مهاجمان خارجی حمله و از عفونت جلوگیری می‌کنند.

به علاوه، خوردن تخم مرغ برای صبحانه به شما کمک خواهد کرد وزن مناسب بدن تان را حفظ کنید، زیرا این ماده‌ی غذایی علاوه بر تامین انرژی، به شما احساس سیری نیز می‌دهد. پروتئین موجود در تخم مرغ انرژی پایداری فراهم می‌کند، زیرا به سادگی باعث افزایش سطح قند خون تان که بعدا پایین می‌آید، می‌شود.

قدرت آنتی اکسیدانی تخم مرغ با رادیکال‌های آزاد مبارزه می‌کند، و همین به نوبه‌ی خود از بدن تان در برابر بیماری‌های مختلف محافظت می‌کند و همواره شما را گرم نگه می‌دارد.

تخم مرغ را خواه آب پز کنید، بدون پوست در آب بپزید، با آن نیمرو درست کنید یا در پخت املت از آن استفاده کنید، می‌تواند یک صبحانه‌ی عالی برای شروع صبح زمستانی شما باشد. فقط اصلا تخم مرغ خام یا نیمه پخته نخورید، چون ممکن است حاوی نوعی باکتری باشد که به سلامت شما آسیب می‌رساند.

 زنجبیل گرم و انرژی بخش

وقتی نوبت به نوشیدنی‌های گرم در طول فصل زمستان برسد، اصلا نمی‌توانید چای زنجبیل تسکین دهنده را نادیده بگیرید.

زنجبیل که سرشار از آنتی اکسیدان است یک راه عالی برای تقویت سیستم ایمنی بدن تان است به این ترتیب که رادیکال‌های آزاد را در بدن شما کاهش می‌دهد. زنجبیل همچنین گردش خون را در بدن افزایش می‌دهد که برای سلامت بهینه بسیار مهم است.

در آغاز سرماخوردگی یا آنفلوآنزا، زنجبیل به عنوان یک آنتی بیوتیک موثر عمل می‌کند. این ریشه‌ی خوراکی همچنین در کاهش علائم التهاب و ورم مفاصل که در طول ماه‌های زمستانی بدتر می‌شود، موثر است. زنجبیل به بهبود فرآیند هضم نیز کمک می‌کند و از پوست صاف و بی عیب و نقص محافظت می‌کند.

۲ یا ۳ فنجان دمنوش زنجبیل در روز بنوشید تا در روز‌های برفی به هیچ وجه احساس سرما نکنید.

۱. یک قاشق غذا خوری از برش‌های زنجبیل و ۲ فنجان آب را در یک قوری کوچک بریزید.

۲. حرارت را زیاد کنید تا آب داخل قوری بجوشد.

۳. حرارت را کم کنید، در قوری را بگذارید و اجازه بدهید به مدت ۱۰ دقیقه با حرارت ملایم بجوشد.

۴. ترکیب را صاف کنید و کمی به آن عسل بیفزائید. برای بهبود طعم و مزه، همچنین می‌توانید ۱ قاشق چایخوری آب لیمو تازه به آن اضافه کنید.

 زردچوبه بهترین خوراکی زمستانه

زردچوبه یکی از بالاترین سطوح آنتی اکسیدان را در میان مواد خوراکی دارد و باید یکی از ضروریات در طول ماه‌های زمستان باشد که باعث افزایش دمای بدن می‌شود. این ادویه می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند اگر به طور مرتب مصرف شود.

زردچوبه با توجه به خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی اش، مزایای فراوانی نیز برای افراد مبتلا به درد مفاصل در طول روز‌های زمستان دارد.

به علاوه، این ماده‌ی خوراکی به مبارزه با رادیکال‌های آزاد که به پوست آسیب می‌زنند و درخشش و کشسانی آن را از بین می‌برند، کمک می‌کند.

با اضافه کردن زردچوبه به یک لیوان شیر می‌توانید یک نوشیدنی سالم تهیه کنید. در واقع، شیر زردچوبه‌ی گرم یک درمان خانگی محبوب برای سرفه، احتقان، سرماخوردگی و آنفولانزا است. این نوشیدنی به ویژه در برابر سرفه‌ی خشک موثر است.

  • تهیه‌ی شیر زردچوبه

۱. ۱ فنجان شیر را روی اجاق گاز گرم کنید.

۲. وقتی شیر گرم شد، ½ قاشق چای خوری پودر زردچوبه به آن اضافه کنید. هم بزنید تا زردچوبه کامل حل شود.

۳. ۱ تا ۲ قاشق چای خوری ریشه‌ی زنجبیل، ۲ حبه، و ۱ هل اضافه کنید.

۴. اجازه بدهید که این محلول چند دقیقه بجوشد.

۵. شیر را از یک صافی ریز رد کنید و در حالی که هنوز گرم است، آن را بنوشید و لذت ببرید.

در کنار این ۶ خوراکی مفید برای زمستان باید شکلات تلخ،کشمش و مویز، دانه‌ی چیا، شکر زرد، کدو تنبل، تخمه کدو، عسل، بلغور جو دوسر و گریپ فروت را نیز برای افزایش دمای بدن تان در رژیم غذایی خود بگنجانید.از دارچین و فلفل هم غافل نشوید.

 

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر