شناسه خبر: ۲۱۶۸
لینک کوتاه کپی شد

فوت و فن شله زرد نذری | طرز تهیه شله زرد نذری

آموزش درست کردن شله زرد نذری به اندازه 20 تا 150 نفر + ایده تزیین

اگه برای محرم نذر شله زرد داری و نمیدونی چطوری و چه مقدار مواد برای درست کردن شله زرد نذری نیاز داری، بیا تا بهت بگم!

شله زرد

پر بازدید

ترینی‌ها :

شله زرد یکی از دسرهای خوشمزه و شیرین ایرانی است که در ماه محرم و ماه رمضان به عنوان نذری هم بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. برای درست کردن شله زرد نذری علاوه بر دانستن نکات پخت، باید به میزان موادی که بر اساس تعداد مورد در نظر میگیرد بسیار توجه داشته باشید. در ادامه دستور دقیق شله زرد نذری را برای حدود 20 تا 150 نفر برای شما قرار داده ایم.

طرز تهیه دقیق شله زرد نذری

مواد لازم برای تهیه شله زرد نذری برای ۲۰ و ۱۵۰ نفر

مواد اولیه تعداد نفرات: ۲۰ نفر تعداد نفرات: ۱۵۰ نفر
برنج نیم دانه ۲.۵ پیمانه ۳.۵ کیلو گرم
شکر ۵ پیمانه ۷ کیلو گرم
آب ۱۵ پیمانه ۷۵ پیمانه
کره ۱۰۰ گرم ۳۵۰ گرم
گلاب ۱.۵ پیمانه ۲.۵ پیمانه
هل به میزان لازم به میزان لازم
پودر ژلاتین ۲.۵ قاشق غذاخوری ۱۳ قاشق غذاخوری
زعفران به میزان لازم ۲ مثقال
خلال بادام ۲۵۰ گرم ۱ کیلوگرم

مراحل تهیه شله زرد نذری

مرحله اول؛ آماده سازی مواد شله زرد نذری

در ابتدا برنج را ۲ الی ۳ بار با آب سرد بشویید و آن را به مدت ۲۴ ساعت در آب خیس کنید. در صورتی‌ که زمان مناسب برای این کار را نداشتید، برنج را از ۶ ساعت قبل در آب بخیسانید. اگر برنج شما نیم دانه است، ۳ تا ۴ ساعت برای خیساندن برنج کافی است.

مرحله دوم؛ پخت مواد شله زرد

هل‌ها را در لیوانی از گلاب قرار دهید و کناری بگذارید. برنج خیسانده شده را در دیگ یا قابلمه بدون درب روی حرارت زیاد قرار دهید تا زمانی که آب برنج به جوش بیاید. توجه کنید که قبل از اضافه نمودن سایر مواد اولیه، برنج به آرامی باید بپزد تا زمانی که کاملاً چسبناک شود. به طور کلی برنج باید بافتی لطیف و صاف بدون اثری از برنج اصطلاحاً زنده داشته باشد.

شله زرد نذری

مرحله سوم : اضافه کردن زغفران به شله زرد

بعد از اینکه آب برنج کاملا خشک شد، زعفران را در سه مرحله به ظرف اضافه کنید و هم بزنید. توجه داشته باشید که در این مرحله از بیم ته گرفتن شله زرد، آب به آن اضافه نکنید. چرا که در مرحله بعدی، شکر اضافه می‌شود و موجب آب انداختن برنج می‌شود.

 

 مرحله چهارم؛ اضافه کردن شکر به شله زرد

شکر دومین ماده‌ای است که به این نذری اضافه می‌شود. بعد از چند قل جوشیدن، هل یا عرق هل همراه با گلاب را در چند مرحله اضافه می‌کنیم.

در مرحله بعدی پودر ژلاتین را اضافه نمایید و به خوبی در مواد مخلوط کنید. برای اطمینان از حل شدن آن در مواد، می‌توانید پودر ژلاتین را به روش بن ماری در آب حل کرده سپس به دسر اضافه کنید. درصورت تمایل، خلال‌‎های بادام را در گلاب خیسانده سپس حدود ۲۰ دقیقه قبل از تمام شدن مراحل پخت به شله زرد اضافه نمایید.

حالت قالبی این غذا به دلیل پودر ژلاتین است که اگر علاقه ای به آن ندارید، کافیست آن را از لیست مواد اولیه خود حذف کنید.

مرحله آخر؛ پخت و سرو شله زرد نذری

در پایان، ترکیب به دست آمده را مخلوط می کنیم تا مواد به خوبی به خورد هم بروند. این ترکیب را به مدت ۱ ساعت با قرار دادن دم کنی روی قابلمه یا دیگ، روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم.

از آن جایی که شله زرد حالت پذیر است، می توانید آن را در قالب‌های کوچک ریخته و حدود ۶ تا ۷ ساعت در یخچال نگه دارید تا کاملا فرم بگیرد سپس با خلال پسته، بادام یا دارچین تزیین کنید.

طرز تهیه شله زرد نذری

 

نکات کلیدی و مهم در تهیه شله زرد نذری

  • اضافه کردن کره به برنج مانع از ترک خوردن شله زرد بعد از پخت می‌شود.
  • سعی کنید برای تهیه شله زرد از برنج معطر استفاده کنید.
  • هرچه میزان زعفران بیشتر باشد، طعم و عطر شله زرد بهتر می‌شود.
  • اگر زمان مناسب برای تهیه زعفران رقیق شده دارید، چند تکه یخ را در ظرف زعفران قرار دهید تا به رنگ و عطر مطلوب‌تری برسید.
  • پس از سرو شله زرد، از تکان دادن ظرف‌ها خودداری کنید چون این کار موجب آب انداختن شله زرد شما می‌شود.
  • برای جلوگیری از ته گرفتن شله زرد، هم زدن در همه مراحل پخت را فراموش نکنید.
  • در صورت تمایل برای جلوگیری از تغییر رنگ شله ‌زرد از عرق هل به‌جای دانه‌ی هل استفاده نمود.
  • به طورکلی هنگام تهیه شله زرد، برنج نیم دانه را به هر اندازه‌ای ‌که انتخاب می‌کنید، به اندازه دو برابر آن شکر و ۱۲ برابر آن آب تهیه کنید.
  • زمان پخت و آماده شدن شله زرد نذری در حدود ۳ ساعت است.
  • برای تزیین این دسر از خلال بادام، خلال پسته و پودر دارچین استفاده نمایید.
  • به یاد داشته باشید، هیچ‌گاه شله ‌زرد را بیش از دو روز در یخچال نگهداری نکنید. بیش‌ از اندازه ماندن این دسر لذیذ در یخچال موجب جذب تمام بوهای موجود در فضای داخلی یخچال می‌شود.
  • بعضی‌ از افراد شله زرد را گرم میل می‎کنند و بعضی‌ها دوست دارند وقتی که سرد می‌شود سرو کنند.

ایده های تزیین شله زرد

 

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر