سبزی پلو با بادمجان | روش تهیه سبزی پلو دامغانی
ناهار امروز: سبزی پلو رو مثل کدبانوهای دامغانی بپز، همه عاشقش میشن! + طرز تهیه
سبزی پلو دامغانی غذاییه که ترکیب اصلیش گوشت و بادمجانه. چطوری درست میشه؟ کاری نداره که ما بهت میگیم
پر بازدید
سبزی پلو از غذاهای پرطرفدار تو همه فصل های ساله. خوبی این غذا اینه که با انواع گوشت می تونی درستش کنی. سبزی پلو یه غذای مجلسی هم به حساب میاد و میتونه برای پذیرایی از مهموناتون هم تهیه بشه. اما سبزی پلو دامغانی رو یه جور خاصی درست می کنند. چطوری؟ بیا بهت یاد بدیم.
مواد لازم برای تهیه سبزی پلو دامغانی
برنج | ۴ پیمانه |
گوشت خورشتی | ۳۰۰ گرم |
بادمجان | ۲ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
گوجه فرنگی | ۲ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
سبزی پلویی | ۳۰۰ گرم |
زعفران دم کرده | ½ فنجان |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
روش تهیه سبزی پلو دامغانی
-
برای تهیه سبزی پلوی دامغانی ابتدا برنج را درون یک کاسه حاوی آب می ریزیم، سپس ۱ قاشق چایخوری نمک اضافه کرده و اجازه می دهیم برنج به مدت یک ساعت خیس بخورد. در همین حین بادمجان ها را پوست گرفته و به صورت حلقه ای خرد می کنیم.
-
در این مرحله یک تابه مناسب روی حرارت قرار داده و کمی روغن اضافه می کنیم. پس از اینکه روغن به خوبی داغ شد، بادمجان ها را به تابه افزوده و هر دو سمت شان را به صورت یکدست سرخ می کنیم، سپس از تابه خارج کرده و کنار می گذاریم.
طرز تهیه چلو گوشت مجلسی
-
در این مرحله پیاز را پوست گرفته و به صورت نگینی ریز خرد می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار داده و مقداری روغن اضافه می کنیم. پس از اینکه روغن داغ شد، پیاز را به تابه اضافه کرده و تفت می دهیم تا سبک شود.
-
حالا گوشت خورشتی را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به تابه اضافه کرده و کمی تفت می دهیم تا گوشت تغییر رنگ دهد. در ادامه گوجه فرنگی ها را درون تابه رنده می کنیم و کمی تفت می دهیم تا با دیگر مواد ترکیب شوند.
-
در این مرحله مواد را یک سمت تابه جمع کرده و رب گوجه فرنگی را سمت دیگر تابه اضافه می کنیم، سپس به خوبی تفت می دهیم تا به طور کامل سرخ شود. در ادامه حرارت زیر تابه را کم می کنیم تا گوشت به طور کامل بپزد.
-
حلا یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب جوش بیاید. پس از اینکه آب جوش آمد، برنج را به همراه ۱ قشق چایخوری نمک اضافه کرده و اجازه می دهیم برنج به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه بپزد تا نرم شود.
-
در همین حین سبزی پلو را به صورت ریز خرد می کنیم و پس از گذشت ۶ دقیقه به قابلمه برنج اضافه کرده و با برنج ترکیب می کنیم. در ادامه ترکیب برنج و سبزی پلویی را آبکش می کنیم، سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم.
روش درست کردن ترشی بادمجان
-
در این مرحله کمی روغن به قابلمه اضافه می کنیم، سپس مقداری نان به عنوان ته دیگ در کف قابلمه قرار می دهیم. در ادامه مقداری از ترکیب برنج و سبزی روی ته دیگ میریزیم، سپس مقداری از ترکیب گوشت را روی برنج می ریزیم.
-
مواد را به همین ترتیب به صورت لایه ای درون قابلمه می ریزیم، سپس درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم سبزی پلو به مدت ۴۵ دقیقه دم بکشد. در نهایت پلو را درون قابلمه ترکیب کرده و درون دیس می کشیم، سپس با بادمجان سرخ شده سرو می کنیم.
نکات تهیه سبزی پلو
-
می تونید برای ته دیگه از نان تست یا سیب زمینی استفاده کنید.
-
اگر گوجه دوست ندارید؛ از ترکیبات حذفش کنید.
-
به جای گوشت خورشتی از گوشت چرخ کرده هم می تونید استفاده کنید.
ارسال نظر